Ruudun katselumäärät kasvussa, Nelosen sunnuntain lähetyksissä pientä laskua

BB-ohjelmien katsojalukujen kausien 2019 ja 2020 välillä. Grafiikka: © Infogram ja Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
BB-ohjelmien katsojalukujen kausien 2019 ja 2020 välillä. Grafiikka: © Infogram ja Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Nelonen Median toinen BB-kausi päättyi sunnuntaina. Kaksi viikkoa viime vuotta pidempi kausi näyttää lukujen valossa edelleen hyvältä.

Big Brotherin katselu Nelonen Median eri kanavissa on ollut hyvällä tasolla. Nelonen Media kertoi BB:n katselumääristä tiedotteessaan noin viikkoa ennen kauden päättymistä. Yleisesti ottaen voidaan todeta, että kasvua on ollut Ruudun puolella, mutta Nelosen puolella sunnuntailähetyksissä on ollut pientä laskua ja viikkolähetysten siirryttyä Jimiltä Neloselle keskikatsojamäärät nousivat.

Syyskuussa alkanut Big Brother 2020 keräsi viime vuotta enemmän katselukertoja Ruudun puolella. Etenkin 24/7-palvelun käynnistyskerrat kasvoivat viime vuoteen nähden noin kahdeksalla miljoonalla käynnistyskerralla 25 miljoonaan käynnistyskertaan. Nelonen Media kertoi käynnistyskertojen kokonaismäästä noin viikkoa ennen kauden päättymistä, joten aivan lopulliset lukemat eivät ole tiedossa.

Käynnistyskertojen kasvuun vaikuttaa toki pidempi kausi, mutta päivittäisetkin käynnistyskerrat ovat kasvaneet noin 50 000 käynnistyksellä päivää kohden 350 000 käynnistyskertaan. Ruudussa olevia BB-ohjelmien tallenteiden käynnistyskerrat laskivat Nelonen Median mukaan, mutta yksittäisten klippien käynnistyskerrat ovat puolestaan nousseet noin 900 000 käynnistyskerralla. Kaiken Ruudun BB-sisällön käynnistysmäärät nousivat yhteensä noin seitsemällä miljoonalla käynnistyksellä.

Täksi vuodeksi BB-lähetykset siirtyivät kokonaan Neloselle, kun viime vuonna viikkolähetykset nähtiin vielä Jimillä. Sunnuntain häätölähetyksissä keskikatsojamäärä putosi 45 000 katsojalla, mutta vastaavasti viikkolähetysten katsojamäärä nousi 41 000 katsojalla. Tämä selittyy maanantaista lauantaihin nähtävien viikkolähetysten siirtyminen isomalle kanavalle. Toisaalta ohjelma-aikojen heittely kauden aikana ei varmaankaan parantanut katsojalukuja, joten tulosta voi pitää hyvänä.

Kaiken kaikkiaan Big Brotherin tavoittavuus parani kauden 2020 aikana. Nelonen Median mukaan viime vuonna kaikista suomalaista BB-ohjelmat tavoittivat 49 %, kun tänä vuonna jo 56 %. Iältään 15-34-vuotiaista naisista tavoitettiin tänä vuonna 68 %, ja samanikäisistä naisista ja miehistä 64 %. Naisissa kasvua viime vuoteen oli kolme prosenttiyksikköä ja naisista ja miehistä kaksi prosenttiyksikköä.

Sosiaalinen media on tullut entistä tärkeämmäksi joka vuosi. BB Suomen Instagramin seuraajamäärät ovat nousseet jo yli 70 000:een ja Big Brother on ottanut haltuun merkittävimmät sosiaaliset mediat. Tänä vuonna BB oli myös Jodelissa, jossa järjestettiin jopa yksi katsojaäänestys ja Jodelia tuotiin esiin myös Vintage Tube -viikkotehtävässä.

Nelonen Median julkistamien lukujen perusteella voisi veikata, että Big Brother palaa vielä asiaan. Mitään vahvistusta BB:n jatkosta ei ole annettu, mutta pääohjaaja Janne Virtanen vihjasi 17.11.2020 BB-viikkolähetyksessä, että BB on ollut katsojien suosikki joka viikko, joten sen suhteen näyttää hyvältä. Tämän tarkempaa Virtanen ei asiaa avannut.

Tämän vuoden Big Brotherin voitti Joel.

 

Jos tilastot eivät näy, ne voi katsoa myös täältä.

Lähteet:
Nelonen Media tiedote 29.10.2019
Nelonen Media tiedote 23.11.2020
Finnpanel Oy

Lue myös:
Joel on Big Brother 2020 -voittaja! (29.11.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.