Aktiivinen salatehtävien yö BB-talossa - Muurin kestämistä jännitettiin päivällä

Eläimellinen tarkastustiimi on aloittamassa muurin kestävyyden testaamista. Kuva: © Nelonen Media.
Eläimellinen tarkastustiimi on aloittamassa muurin kestävyyden testaamista. Kuva: © Nelonen Media.

Salaliittoteoriat tai kuten BB-kielellä asia ilmaistaan - psykoosit - olivat tulilla torstain ja perjantain välisenä yönä. Asukkaat suorittivat salatehtäviään yön pimeydessä ja päivällä oli muuritehtävän totuuden hetki.

Big Brother oli antanut torstaina asukkaille tehtäväksi rakentaa muurin, jonka pitää kestää kouruista vierivät keilapallot. Tehtävänannossa sanottiin, että muurin kestäessä asukkaat saisivat bileet. Hämmentääkseen pakkaa Big Brother antoi illan mittaan kaikille asukkaille salatehtävät, jossa varsinainen tehtävä piti saada epäonnistumaan bileiden saamiseksi.

Myöhään illalla asukkaat olivat varsin vauhkoina ja suurinpiirtein kaikki epäilivät kaikkia. Yöllä BB-talo oli poikkeuksellisen aktiivinen, sillä suuri osa asukkaista liikkui talossa ja pihassa. Asukkaat vierailivat hiippaillen pihalla hajottaen muuria ja piilotellen tarvikkeita ja työkaluja.

Osa asukkaista sai toimia rauhassa ja esimerkiksi Lasse meni alkuyöstä rikkomaan styrokseja ja katkomaan ja piilottamaan teippirullia. Hupaisin tilanne nähtiin varhain aamulla, kun Pekka oli tullut sabotoimaan pihalle. Hän katkoi mm. naruja, kunnes hän huomasi myös Villen tulleen pihalle. Pekka piiloutui kesäkeittiön taakse, mutta Ville oli huomannut Pekan.

Ville yllättää Pekan sabotointipuuhista. Kuva: © Nelonen Media.
Ville yllättää Pekan sabotointipuuhista. Kuva: © Nelonen Media.

Pekka makasi liikkumattomana terassin lattialla, kun Ville tuli kysymään, mitä mies puuhaili. Aluksi Pekka näytteli, että hän kävelisi unissaan ja puhui ihan päättömiä. Hetken päästä mies kuitenkin "heräsi" ja alkoi puhua normaalisti. Ville ja Pekka spekuloivat, että joku sabotoi tehtävää ja näyttelivät autuaan tietämättömiä salatehtävästä.

Myös monet muut asukkaat kävivät pihalla sabotointipuuhissa ja aamulla ihmeteltiin, miksi esimerkiksi isoja styroksilevyjä oli rikottu ja levitelty pitkin pihaa. Asukkaat kuitenkin päivän aikana rakensivat vielä muuria, tosin he päättivät keskittyä lähinnä sen koristeluun. Kun asukkaat olivat mielestään valmiita, Big Brother kielsi koskemasta enää muuriin ja käski asukkaat sisään. Big Brother antoi myös iloisen yllätyksen, sillä asukkaat saivat nukkua noin parituntiset päiväunet.

Kun Big Brother herätti asukkaat, heidät käskettiin sohvalle katsomaan muuritehtävän loppusuoritusta. BB-talon pihalle ilmestyi kolme eläinhahmoa, jotka toimivat muurin tarkastajina ja testaajina. Aluksi muuria mittailtiin ja testattiin nuijalla. Kun keilapallotesti pääsi vauhtiin, kaksi ensimmäistä keilapalloa rikkoi muuria vain vähän. Vain muutama irtoesine tippui maahan.

Kolmas pallo sen sijaan sujahti muurista läpi toiselle puolelle. Loppusuoritusta olohuoneen televisiosta seuranneet asukkaat olivat "kauhuissaan" ja ihmettelyä kuului sohvalta. Tämän jälkeen tarkastustiimi rikkoi muurin ja poistui pihalta.

Kolmas keilapallo (kuvassa keskellä) meni muurista läpi. Kuva: © Nelonen Media.
Kolmas keilapallo (kuvassa keskellä) meni muurista läpi. Kuva: © Nelonen Media.

Loppusuorituksen jälkeen asukkaat saivat nähdä vielä televisiosta, että he kaikki saivat päiväkirjahuoneesta salatehtävän. Heille näytettiin myös muutama pätkä viime yöltä, kun asukkaat olivat sabotaasireissuillaan pihalla. Videon nähtyään asukkaat alkoivat puida tehtävää ja Jasmiina ihmetteli, että saiko tehtävää tehdä kaksi yhtä aikaa. Hän luuli, että piti toimia yksin muilta salassa.

Asukkaat kävivät läpi salatehtävän eri käänteitä ja kuka sai oman salatehtävän missäkin vaiheessa. Kaikki asukkaat olivat kuitenkin saaneet salatehtävänsä nukkumaanmenoon mennessä. Sohvalla naureskeltiin eri spekulaatioihin ja muuritehtävää pidettiin yhtenä parhaista.

Big Brother kuulutti tehtävän onnistuneeksi, joka tietää asukkaille harjakaisjuhlia. Ennen juhlia asukkaat joutuivat vielä siivoamaan pihan muurin romuista. Romut kerättiin omiin säkkeihinsä ja koottiin määrättyihin paikkoihin. Big Brother tarjosi asukkaille vielä siivouskahvit kesken homman, jotta asukkaat saivat hyvällä energialla pihan siistiksi.

Asukkaat jäivät toiveikkaina odottamaan bileitä, jonne he odottavat "kosteaa" kattausta.

Salatehtävät hämmentävät muuritehtävässä - Anssi otti kovat keinot käyttöön (30.9.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.