Asukkaat esiintyivät BB-festareilla - Kauppatehtävä huipentui torstaina

Roxanna's
Roxanna's X Lover's -bändin McSuffleBuffle Lover (Taavi), Hugo Lover (Juhani) ja Mr. Leopard Lover (Samir) BB-festareilla. Kuva: © Nelonen Media.

Torstai oli pääpäivä asukkaiden muodostamille bändeille, koska oli vuorossa esiintyminen BB-festareilla. Asukkaat esiintyivät toisilleen olohuoneeseen rakennetulla lavalla kauppatehtävässä, joka ratkaisee tämän viikon kauppasekunnit.

Aamulla asukkaat herätettiin pääpäivään, jolloin he saivat harjoitella treenikämpällä vielä noin neljän tunnin ajan. Asukkaat olivat varustautuneet bändiasuihin ja harjoittelivat lähinnä läpivetoja tulevaa keikkaa varten. BB-festarit käynnistyisivät myöhemmin torstaina.

Asukkaat saivat toivoa festivaalijärjestäjiltä erilaisia asioita raideriinsa keskiviikkona. Tänään Big Brother toimitti asukkaille osan toivotuista asioista, jotka sisälsivät lähinnä ruokaa ja juomaa. Mukana oli myös joitakin meikkitarvikkeita ja country-yhtye Humppa-Huuhtojat sai lisäksi keppihevoset. Jo aiemmin räppäreille oli toimitettu kultainen hiusväri Pekan hiusten värjäämiseksi.

Iltapäivällä alkoi lavan rakennus BB-talon olohuoneeseen, jossa bändit esiintyvät. Rakennustöiden ajaksi asukkaat passitettiin pihalle, jossa heitä odotti grilliruokaa keikkaa odotellessa. Asukkaat joutuivat viettämään pihalla pitkän tovin ennen kuin terassin ovet avautuivat ja asukkaat pääsivät tutustumaan lavaan ja tekemään soundcheckin.

Esiintyminen huipensi kauppatehtävän

Soundcheckin jälkeen oli esitysten vuoro. Kukin bändi meni olohuoneen nurkkaan rakennettuun lavalle makuuhuoneen ja tehtävähuoneen kautta. Jokaisella bändillä oli juontaja, joka juonsi lyhyellä spiikillä bändin sisään ja innosti yleisöä, jona toimi muut asukkaat.

Ensimmäisenä esiintyi räp-bändi JMP, joka veti viikon parhaan vetonsa BB-festareilla. Ensin Aki piti innostavan alkujuonnon, jonka jälkeen JMP päästettiin irti. Samir oli saanut Pekan parhaaseen vireeseensä ja Jasmiina ja Minna suorittivat hyvällä tasolla. Mahtipontiseen vetoon kuukui Pekan, eli Fät Nöyrän rahojen heittely yleisöön biisin aikana.

Humppa-Huuhtojat oli esiintymisvuorossa toisena. Samirin rauhallisen alkujuonnon jälkeen Humppa-Huuhtojilla oli oma bändin esittely maalaismaiseen tyyliin. Bändin esittäessä biisiään äänentoistossa oli ongelmia, joten oli vaikea arvioida suorituksen hyvyyttä. Esitys vietiin kuitenkin läpi ilman virheitä.

Festariyleisö loi hienosti tunnelmaa BB-taloon. Kuva: © Nelonen Media.
Festariyleisö loi hienosti tunnelmaa BB-taloon. Kuva: © Nelonen Media.

Kolmas BB-festareiden esiintyjä oli Roxanna's X Lovers, jonka lavalle juonsi Jasmiina. Ääniongelmat jatkuivat myös viimeisen esiintyjän kohdalla, eikä Melodyn mikrofoni toiminut. Bändi kuitenkin veti esityksen asenteella läpi. Biisin päätyttyä asukkaat halailivat toisiaan ja kehuivat toistensa esityksiä.

Samir piti lyhyen puheen tehtävän päättymisen jälkeen, jossa hän kehui asukkaiden suoritusta, joka oli saatu aikaan lyhyessä ajassa. Pienellä soittokokemuksella asukkaat saivat olla itsestään ylpeitä, sanoi Samir puheessaan. Samir kehoitti asukkaita nauttimaan illasta, eikä miettimään sitä, miten kauppasekuntien kanssa käy.

Asukkaat olivat innoissaan juuri päättyneestä keikastaan. Tunnelma talossa oli hyvä, eikä juuri ketään tainnut kiinnostaa, kuinka paljon kauppasekunteja on tulossa. Juhlahuumassa nähtiin myös herkkä hetki, kun Sami herkistyi kyyneliin silkasta onnellisuudesta, eikä tilanteeseen liittynyt dramatiikkaa. Asuintovereita kävi halaamassa hymyilevää Samia, jonka festarit olivat saaneet liikutuksen tilaan.

Keikkasuorituksen perusteella selviää, kuinka paljon kauppasekunteja asukkaat ansaitsevat tällä viikolla. Big Brother ilmoitti kauppatehtävän päättymisen jälkeen, että asukkaat kuulevat tehtävän tuloksen perjantaina. Heti keikan jälkeen BB-festareiden organisaatio kutsui kaikki bändit jatkoille ja antoi heille raiderissaan toivomiaan asioita, juhlajuomaa ja saunakin lämpesi.

Kauppasekunnit ovat katsojien käsissä. BB-nettisivuilla on käynnistynyt äänestys, jossa voi äänestää, oliko kauppatehtävä onnistunut. Kauppasekuntien määrä on sama, mikä prosenttiosuus äänestää kauppatehtävän onnistuneeksi. Asukkailla on mahdollisuus tuplata kauppasekunnit, mikäli Big Brother hyväksyy asukkaiden eilen saaman nimmareiden kirjoitustehtävän.

BB-festarit eivät suinkaan päättyneet vielä asukkaiden bändien keikkoihin, sillä illalla asukkaita odottaa vielä artistivieras. Tänään n. kello 23 BB-talossa esiintyy bändi Portion Boys.

Katso bändien esitykset BB-festareilla:

Video: Bändien esitykset BB-festareilla 2021. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Äänestä BB-nettisivuilla, olivatko bändien keikat onnistuneita (äänestys päättyy pe 29.10.2021 klo 13)

Lue myös:
Asukkaiden bändit harjoittelevat festarikeikalle - Katsojat päättävät kauppatehtävän onnistumisen (25.10.2021)
Nooran kosto taloon häädetyn perintönä - Jasmiinasta BB-talon käki (25.10.2021)
Bändit hioivat laulujen sanoituksia, Jasmiina-käki ei kukkunut yöllä (26.10.2021)
BB-festareiden bändit esittäytyivät, käki sai kaverilintuja avukseen (27.10.2021)
Samir sparrasi bändejä päivää ennen festareita - Torstaina myös asukkaat saavat bändin BB-taloon (27.10.2021)
Käki ja lintukaverit vapautettiin tehtävistään, bändit ansaitsemaan lisää sekunteja nimmareilla (27.10.2021)

Artikkelia on päivitetty 28.10.2021 kello 21.19: Lisätty video bändien esityksistä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.