Käki ja lintukaverit vapautettiin tehtävistään, bändit ansaitsemaan lisää sekunteja nimmareilla

Jasmiina toimi BB-talon käkenä. Kuva: © Nelonen Media.
Jasmiina toimi BB-talon käkenä. Kuva: © Nelonen Media.

Jasmiinan maanantaina saama häädetyn perintö päättyi keskiviikkona. Asukkaat saivat mahdollisuuden ansaita lisää kauppasekunteja tällä viikolla.

BB-talossa on alkuviikon kukkunut käki nimeltä Jasmiina, jonka oli Nooralta saamansa häädetyn herjan vuoksi kukuttava tunnin välein. Käki ei aluksi kukkunut kunnolla, niinpä Big Brother joutui määräämään käelle intensiivikukuntaa kymmenen minuutin välein. Tästä huolimatta yökukunta ei sujunut, koska Jasmiina ei herännyt ensimmäisenä yönä kukkumaan.

Eilen Big Brother määräsi Jasmiinan valitsemaan kanssaan kukkumaan tai ääntelemään Lassen ja Pekan. Miehet toimivat flamingona ja pingviininä, jotka luontasilla lintuäänillä ääntelivät Jasmiinan kanssa tasatunnit. Tänään linnut olivat hyvin väsyneitä, sillä he heräsivät viime yönä yhtä kertaa lukuun ottamatta kaikkiin yön tasatunteihin.

Kellon seuranta ja ääntelehtiminen häiritsi asukkaiden kauppatehtävän suorittamista, sillä lintujen piti olla ääntelehtimässä siellä, missä oli sillä hetkellä eniten asukkaita. Tänään tuo yleensä tapahtui tehtävähuoneessa, joka toimi bändien treenikämppänä. Treenikämppä oli käytössä lähes koko päivän, kun bändit harjoittelivat esityksiään huomisia BB-festareita varten, jolloin myös linnut tulivat sinne ilmoittamaan aina, kun tasatunti täyttyi.

Jasmiina-käki ja hänen lintukaverinsa päästettiin pälkähästä, kun Big Brother ilmoitti kello 21:n kukkumisen jälkeen, että lintujen on aika valmistautua talveen ja lähteä muuttolinnuiksi. Linnut vapautettiin tehtävistään, eikä käen tai hänen kaverinsa enää tarvinnut huolehtia tasatuntien ilmoittamisesta. Jasmiina, Lasse ja Pekka olivat huojentuneita, sillä nyt he pääsevät nukkumaan kunnolliset yöunet tärkeän festaripäivän alle.

Pekka yritti oikoa nimikirjoituksessa

Huomisissa festareissa asukkailla on kiinni heidän tämän viikon kauppasekuntinsa. Katsojat äänestävät, onko heidän festarikeikkansa onnistunut, joka tarkoittaa, että heidän kauppatehtävänsä on onnistunut. Asukkaiden kauppasekuntien määrä on sama, millä prosenttiosuudella katsojat äänestävät kauppatehtävän onnistuneeksi.

Keskiviikkoiltana asukkaille annettiin mahdollisuus tuplata tulevat kauppasekunnit. BB-festareiden järjestäjät kertoivat, että uusia bändejä odotetaan jo kovasti ja suosio on suuri ennen ensimmäistäkään keikkaa. Suuren suosion vuoksi jokaiselta bändin jäseneltä pyydetään tuhatta nimikirjoitusta faneille. Mikäli tässä onnistutaan ja asukkaat saavat aikaiseksi 12 000 nimikirjoitusta, Big Brother tuplaa asukkaiden huomenna ansaitsemat kauppasekunnit.

Asukkaille toimitettiin paperilappuja, johon piti kirjoittaa taiteilijanimensä mukainen nimmari. Jokaisen bändin jäsenen piti saada oma paperinippu täyteen, niin tehtävä on suoritettu. Asukkaita huvitti Pekan taktiikka nimmerien kirjoittamiseen, sillä hän kirjoitti vain N-kirjaimen taiteilijanimeänsä Fät Nöyrää kuvaamaan.

Pekan ensimmäinen nimmariversio oli pelkkä N-kirjain. Kuva: © Nelonen Media.
Pekan ensimmäinen nimmariversio oli pelkkä N-kirjain. Kuva: © Nelonen Media.

Anssia huoletti, että meneekö tehtävä läpi, kun Pekka yrittää noin helpolla päästä ja ylimääräiset kauppasekunnit jää saamatta. Pekkakin lopulta tajusi, että homma saattaa mennä väärin, vaikkei sitä Anssille suoraan myöntänytkään. Pekka täydensi nimikirjoitustaan kirjoittamalla N:n päälle tekstin "FÄT". Anssia nauratti, että Pekka joutuu tekemään tuplatyön, vaikka Pekka väitti, ettei siinä ylimääräistä aikaa kulunut.

Nimikirjoitusten kirjoittamiseen on aikaa torstaihin puoleen päivään saakka, mutta asukkaat taisivat saada urakan valmiiksi jo tämän illan aikana. Asukkaiden esitykset ovat myös hyvällä mallilla, eikä millään bändillä ole suurta paniikkia huomista keikkaa ajatellen.

Torstaina BB-festareilla esiintyy asukkaiden bändien lisäksi n. kello 23 Portion Boys -bändi, kertoi Big Brotherin Instagram keskiviikkona. Asukkaiden bändien aikataulusta ei ole tietoa. Asukkaille ei ole kerrottu ulkopuolisen bändin vierailusta.

Big Brotherin Instagramissa kerrottiin Portion Boysin keikasta BB-talossa. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä. Lähde: Big Brother Suomi Instagram.

Lue myös:
Asukkaiden bändit harjoittelevat festarikeikalle - Katsojat päättävät kauppatehtävän onnistumisen (25.10.2021)
Nooran kosto taloon häädetyn perintönä - Jasmiinasta BB-talon käki (25.10.2021)
Bändit hioivat laulujen sanoituksia, Jasmiina-käki ei kukkunut yöllä (26.10.2021)
BB-festareiden bändit esittäytyivät, käki sai kaverilintuja avukseen (27.10.2021)
Samir sparrasi bändejä päivää ennen festareita - Torstaina myös asukkaat saavat bändin BB-taloon (27.10.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.