Asukkaille kauppatehtävästä vain 37 sekuntia - Rangaistus vei aikaisemmat ostokset

Anssin ja Katjan kauppareissua vaikeutettiin rangaistuksena. Kuva: © Nelonen Media.
Anssin ja Katjan kauppareissua vaikeutettiin rangaistuksena. Kuva: © Nelonen Media.

Torstaina asukkaat saivat tietää kauppasekuntiensa määrän tämän viikon kauppatehtävässä. Pahaa aavistamattomia asukkaita odotti lisäksi rangaistus lukuisista sääntörikkeistä.

Keskiviikkoiltana päättynyt muurahaisaiheinen kauppatehtävä puhutti vielä torstaina. Asukkaat puivat useissa pienryhmissä edellispäivinä tapahtunutta ja kertasivat kauppatehtävän vaiheita. He miettivät myös, kuinka paljon he ansaitsevat tehtävästä kauppasekunteja. Anssi spekuloi, että he voisivat saada niitä päälle 50.

Katsojat ratkaisivat kauppatehtävän onnistumisen ja vielä tiistaina Akille ja Lasselle annetussa väliaikatilanteessa vain 37 % äänestäjistä piti kauppatehtävää onnistuneena. Asukkaat saivat kuulla torstaina päivällä lopputuloksen, joka ei muuttunut tiistaista ja näin ollen asukkaat ansaitsivat 37 kauppasekuntia.

Asukkaat ihmettelivät pieneksi jäänyttä prosenttiosuutta ja joku spekuloi, että katsojilla on helpompi painaa painiketta epäonnistumisen puolesta kuin onnistumisen. Osalla asukkaista puuttui kyky arvioida, josko kauppatehtävän epäonnistuminen olisi johtunut heistä itsestään. Big Brotherin kirjeessä sanottiin, että tehtävän onnistumiseen tarvitaan heittäytymistä ja annettujen tehtävien suorittamista.

Etenkin heittäytymisessä oli suuria puutteita pitkin kauppatehtävää. Asukkaat keskustelivat pitkät pätkät eri porukoissa Big Brotheriin liittyvistä asioista ja asukkaiden väleistä. Lisäksi tehtävän rankkuudesta puhuttiin ja loppuvaiheessa vain odotettiin sen päättymistä. Aamuisin asukkailla oli myös erittäin hidasta pukeutua rooliasuihin ja jatkaa tehtävän suorittamista.

Pohdittaessa epäonnistumisten syitä nousi ainakin Melodyn analyysissä kuhnureiden, eli Akin ja Lassen rooli kauppatehtävässä. Melody pohti, noudattivatko he tehtävänantoa, koska heidän ei hänen mielestään olisi pitänyt käskyttää työläisiä. Melodya muistutettiin Akin ja Lassen saamasta salatehtävästä, jossa lisätä kuria ja järjestystä muurahaisyhdyskunnassa.

Ruoat vietiin, muurahaisina kauppaan

Harmitus ei kuitenkaan jäänyt pelkkiin vähäisiin sekunteihin, vaan samassa kirjeessä Big Brotherilla oli myös muita uutisia. Big Brother antoi asukkaille rangaistuksen lukuisista sääntörikkeistä. Asukkaat olivat syyllistyneet päiväkirjahuoneen asioista, tuotannosta ja nimeämisistä puhumisesta sekä niskuroinnista, tehtävään käytettyjen elintarvikkeiden näpistämiseen ja mikrofonien huolimattomaan käyttöön.

Rangaistuksena asukkailta vietiin kaikki edellisillä ostoskerroilla hankitut elintarvikkeet. Heti kirjeen lukemisen jälkeen asukkaat lähtivät tarkistamaan keittiön tilannetta ja jo jääkaapin oven avaaminen paljasti karun tilanteen. Jääkaapista ei löynyt kuin muutama purkki ja purnukka, kaikki muut oli viety.

Kauppatehtävän epäonnistumisen ohessa asukkaat alkoivat puida juuri saatua rangaistusta. Ihmetys oli suuri, sillä asukkaita oli viety lähes kaikki ruoka, mitä heillä oli. Osalle saattoi olla jopa epäselvä, mistä rangaistuksia oli tullut, sillä kaikista rikkeistä ei ole tullut kuulutusta.

Myöhemmin Jasmiina sai tarkennusta päiväkirjahuoneesta ja hänelle sanottiin, että aina sääntörikkomuksesta ei tule kuulutusta ja sääntöjä pitää noudattaa. Rangaistuksen saamisen jälkeen Taavi ehti jo puhua tuotannosta, jonka vuoksi tulevan kauppareissun valikoimasta poistettiin kahvi.

Osana rangaistusta oli myös kauppareissun vaikeuttaminen. Kauppareissulle valitut Anssi ja Katja saivat pukea päälleen jättikokoiset muurahaisasut ja nyrkkeilyhanskat, jonka lisäksi he olivat kytkettyinä kettingillä toisiinsa. Anssi ja Katja ehtivät tehdä yhden kierroksen kaupassa, jossa he pystyivät haalimaan jonkin verran ainakin juustoa, lihaa ja leipää.

Tultuaan takaisin kaupasta Anssi ja Katja harmittelivat laihoja ostoksia, mutta asukkaat eivät olleet tästä pahoillaan. Iltapäivä BB-talossa jatkui rauhallisissa merkeissä, tehtävän ja rangaistuksen tuomista takaiskuista huolimatta.

Lue kauppatehtävän käänteistä:
Katjasta kruunattiin muurahaiskuningatar - Katsojat ratkaisevat kauppasekuntien määrän (27.9.2021)
Pekka ja Juhani palvelusväeksi työläisille - Kahleet jalkaan häädetyn perinnössä (27.9.2021)
Sekunnit vielä vähissä kauppatehtävässä - Muuttaako salatehtävä asukkaiden asenteen? (28.9.2021)
Kauppatehtävä kiristää hermoja hovissa ja työläisissä - Vallankaappaus tulossa? (29.9.2021)
Vallankaappaus päätti kauppatehtävän - Rooleista eroon riemulla (29.9.2021)

Artikkelia on muokattu 30.9.2021 kello 18.16: Tarkennettu, että katsojat ratkaisivat kauppatehtävän kolmanteen kappaleeseen.


Tulosta   Sähköposti