Vallankaappaus päätti kauppatehtävän - Rooleista eroon riemulla

Laura R. on juuri napannut kruunun vallankaappauksen merkiksi. Kuva: © Nelonen Media.
Laura R. on juuri napannut kruunun vallankaappauksen merkiksi. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talon muurahaisyhdyskunnasa koettiin sen viime hetkillä vallankaappaus. Uutta hovia ei kuitenkaan ehditty nähdä, kun tämän viikon kauppatehtävä julistettiin päättyneeksi.

Monet asukkaista olivat keskiviikkona jo täysin kypsiä maanantaista asti käynnissä olleeseen muurahaisyhdyskunta-kauppatehtävään. Sekä hovin että työläisten puolella toivottiin, että tehtävä päättyisi. Hovin puolella painoi se, että tilanne oli jämähtänyt, eikä edes eläminen paksusti tuottanut enää iloa. Esimerkiksi Jasmiina odotti koululaismuurahaisena uutta kasvupyrähdystä.

Työläisten ja palvelusväen puolella mitta alkoi olla täynnä hovin puolelta tulleista käskyistä. Uutta säpinää työläisten puolelle tuli Anssin saamasta salatehtävästä, jossa heidän piti saada aikaan vallankaappaus. Ensin piti selvittää arkun lukon numerokoodi ja he löysivät hovin tiloista vihjeen "muurahainen liikkuu sekunnissa 855 mm". Anssi oli kokeillut lukkoja, muttei saanut niitä auki. Melody ehdotti, että voisiko koodi olla 0855, jolla lopulta tärppäsi.

Mysteeriarkussa oli manifesti vallankaappaukselle, jolla kuningatar Katja alennettaisiin työläisiksi ja koottaisiin uusi hovi. Nykyisten työläisten piti kuningattaren iltaohjelmassa suunnitella ohjelmanumero, jossa esitetään muurahaisten työväen laulun "Muura-muura-hainen". Vallankaappauksen toteuttamiseksi työläisten piti saada myös Katja laulamaan mukana.

Kuningattarelle oli tehty joka ilta uusi iltaohjelma, joten tämänkertaisessa ei ollut mitään epäilyttävää. Työläiset esittivät ohjelmaehdotuksensa hoville ja kuningatar päätti ottaa iltaohjelmakseen musikaalin. Iltaohjelma sisälsi tarinan ja paljon musiikkia, "Tuiki tuiki tähtönen" ja "Hämä-hämä-häkki".

Laura R:n lyhyt ura kuningattarena

Musikaalin huipensi "Muura-muura-hainen", joka vedettiin kolmeen kertaan ja pahaa aavistamaton kuningatar lauloi mukana työläisten yllyttämänä. Kun laulu laulettiin kolmatta kertaa, kuului talon kaiuttimista äänimerkki, joka kertoi vallankumouksen tulleen. Kuhnuri Akin komentaessa työläsiä takaisin töihin, Laura R. nappasi kuningatar Katjan kutreilta kruunun.

Näin Katja oli entinen kuningatar ja Laura R. uusi kuningatar, joka saisi rakentaa uuden hovin. Uutta valtaa ei kuitenkaan ehtinyt kestää montaa minuuttia, sillä Big Brother kuulutti asukkaiden vielä käydessä läpi vallankaatoprosessia kauppatehtävän päättyneeksi.

Ennen tehtävän päättymistä valtansa menettäneet kuhnurit yrittivät epätoivoisesti juoda vielä viimeisiä alkoholeja Anssin kieltäessä, että valta on vaihtunut. Samaan aikaan Katjalle kerrattiin, miten vallankaappaus toteutettiin ja siihen vaadittiin Katjan osallistuminen lauluun.

Tunteet pääsivät valloilleen tehtävän päätyttyä. Katja itki ja oli onnellinen, ettei hänen tarvinnut enää olla kuningatar. Hänelle oli raskasta, ettei saanut puhua muille, eikä tehdä mitään. Myös muut alkoivat kerrata tehtävän eri vaiheita ja kaikki puhuivat, kuinka raskasta oli ollut roolissa.

Syrjäytetty kuningatar Katja ilman kruunua. Kuva: © Nelonen Media.
Syrjäytetty kuningatar Katja ilman kruunua. Kuva: © Nelonen Media.

Puheenaiheeksi nousivat erityisesti kuhnureiden tehtävän aikana tehdyt käskytykset. Aluksi he eivät saaneet kertoa kovennetusta kurista, jonka kuhnurit saivat salatehtäväkseen tiistaina. Myöhemmin asukkaille näytettiin talon televisiosta, kun Lasse ja Aki saivat päiväkirjahuoneesta salatehtävän, jolloin puinnit tehtävästä jatkuivat paremmalla pohjalla.

Sami ei ollut tajunnut, että Big Brother oli antanut kauppatehtävän aikana lisäohjeistusta etenkin Katjalle. Sami oli kuitenkin todennut, ettei hän ollut kenellekään suuttunut tehtävän aikana. Juhani puolestaan kertoi, että hän oli tehtävän aikana huonolla tuulella, eikä tilannetta helpottanut joutuminen kettinkiin Pekan kanssa häädetyn perinnössä.

Kauppatehtävän päättymisen myötä myös sen aikana muodostuneet useat salaisuudet paljastuivat. Viimeisetkin asukkaat saivat tietää esimerkiksi sen, että Pekka oli se eilinen viinivaras. Asukkaat kertoivat myös useista epäilyistään, että salatehtäviä oli useampia ja asukkaiden joukossa olisi ollut kaksoisagentteja puolin ja toisin.

Tämän viikon kauppatehtävän tulos ei ole vielä selvillä. Kauppatehtävän onnistumisesta päättävät katsojat BB-nettisivuilla tapahtuvassa äänestyksessä. Asukkaat saavat kauppasekunteja sen mukaan, miten katsojat äänestävät tehtävän onnistuneeksi. Jos esimerkiksi 50 % äänestää onnistumisen puolesta, saavat asukkaat 50 kauppasekuntia.

Tiistaina asukkaat olivat saaneet vasta 37 % äänestäjistä puolelleen, mutta nykyinen tilanne ei ole tiedossa. Lassella ja Akilla oli mahdollisuus saada salatehtävällään asukkaille tuplasekunnit, mikäli onnistumisprosentti saadaan kasvatettua vähintään 70 %:iin.

Asukkaat kävivät tehtävän käänteitä läpi hyvässä hengessä isossa porukassa. Helpotus paluusta normaaliin taloarkeen näkyi kaikkien kasvoilla.

Lue myös:
Katjasta kruunattiin muurahaiskuningatar - Katsojat ratkaisevat kauppasekuntien määrän (27.9.2021)
Pekka ja Juhani palvelusväeksi työläisille - Kahleet jalkaan häädetyn perinnössä (27.9.2021)
Sekunnit vielä vähissä kauppatehtävässä - Muuttaako salatehtävä asukkaiden asenteen? (28.9.2021)
Kauppatehtävä kiristää hermoja hovissa ja työläisissä - Vallankaappaus tulossa? (29.9.2021)

 


Tulosta   Sähköposti