Sekunnit vielä vähissä kauppatehtävässä - Muuttaako salatehtävä asukkaiden asenteen?

Jasmiina ja Ville ovat kasvaneet muurahaisina jo kouluikään. Lastenhoitaja Laura R. seuraa toimintaa vierestä. Kuva: © Nelonen Media.
Jasmiina ja Ville ovat kasvaneet muurahaisina jo kouluikään. Lastenhoitaja Laura R. seuraa toimintaa vierestä. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaiden asenne ei ole ollut kauppatehtävän alussa parhaimmillaan, eikä katsojat ole tätä arvostaneet. Yrittääkseen muuttaa tehtävän suuntaa, Big Brother antoi hovin kuhnureille tiistaina salatehtävän.

Maanantaista lähtien asukkaat ovat eläneet muurahaisyhdyskunnan tavoin. Asukkaiden on pysyttävä rooleissaan tämän viikon kauppatehtävässä, jonka arvioivat tällä kertaa katsojat.

Asukkaat saivat nukkua varsin myöhään tiistaina, ennen kuin eloa muurahaisyhdyskuntaan saatiin. Kovin eloisaksi tunnelmaa ei voinut luonnehtia ja esimerkiksi työläisistä Taavi valitti aamulla, kuinka hän ei ehtinyt lämpimään suihkuun.

Tapahtumaa päivään alkoi tulla, kun muurahaistoukat Jasmiina ja Ville kokivat kasvupyrähdyksen yön aikana. Heistä oli tullut koululaisia, joiden on suoritettava muurahaiskoulun oppimäärä. Jasmiina ja Ville tulivat päiväkirjahuoneesta uudet reput selässään valmiina ensimmäiseen koulupäivät. Vanhetessaan koululaiset olivat myös oppineet pahoille tavoille, sillä he tupakoivat ja varastivat viiniä hovin keittiöstä.

Muurahaiskoulua varten työläisten piti rakentaa opiskeluympäristö uusille koululaisille. Tehtävähuoneeseen oli toimitettu materiaalit pulpetteja ja tuoleja varten. Jokainen lauta,naula, ruuvi ja työkalut piti kuljettaa yksi kerrallaan tehtäväalueelle kuin muurahaiset konsanaan. Anssilla näytti menneen hermot ja varsin tympääntyneen näköisenä hän kanniskeli tavaroita.

Asukkaiden asenne kauppatehtävään ei ole ollut parasta mahdollista. Vielä maanantaina työläiset jaksoivat kohtuullisesti tsempata, mutta kuningatar Katja ja hänen kuhnurinsa Lasse juttelivat pitkään arkisista asioista BB-talossa. Aki sentään yritti pitää toisen kuhnurin rooliansa yllä. Tiistaina juttelu normaaleista asioista oli levinnyt myös työläisiin ja kauppatehtävä on vaarassa mennä mönkään.

Big Brother oli huolissaan kauppatehtävän onnistumisesta, sillä tiistaihin iltapäivään mennessä katsojaäänestyksessä asukkaat olivat saaneet ääniä onnistumien puolesta vasta 37 %:n edestä, kertovat BB-nettisivut. Asukkaat saavat jokaisesta prosentista yhden kauppasekunnin, eli tällä hetkellä äänestystilanne tarkoittaisi 37 sekuntia. Alhaisesta prosenttiosuudesta johtuen Big Brother päätti antaa hieman kiritystä asukkaille.

Kuhnurit Aki ja Lasse saivat päiväkirjahuoneessa salatehtävän, jossa heidän on painotettava muille asukkaille heidän rooliaan tehtävässä niin, etteivät he huomaa tämän olevan tehtävä. Kuria on muurahaisyhdyskunnassa kovennettava, jotta katsojat saadaan paremmin asukkaide puolelle. Mikäli kuhnurit onnistuvat saamaan onnistumisten prosentin vähintään 70 %:iin, voivat asukkaat tuplata saamansa prosenttiosuuden tuomat kauppasekunnit. Jos kuhnureiden salatehtävä paljastuu tai prosenttiosuus jää 70:n alle, tuplausta ei tapahdu.

Aki ja Lasse päättivät tarttua toimen varovaisesti, etteivät he heti paljastu. Kaksikko päätti, että he koventavat kuria pikku hiljaa, jotta kauppatehtävä saadaan paremmalle uralle. Kehityskohteiksi Akin ja Lassen pk-huoneesssa lukemassa kirjeessä todettiin, että siisteydessä oli laiminlyöntejä, kuten myös ruoan tai viihdykkeiden laadussa ja työläisten työmoraalissa. Aki ja Lasse saivat myös tietää silloisen onnistumisprosentin, mutta tästä tai itse salatehtävästä he eivät saaneet kertoa muille.

Onnistuvatko Aki ja Lasse tuomaan lisää kuria ja järjestystä muurahaisyhdyskuntaan?

Lue lisää BB-nettisivuilla:
Lisää hommia työläisille – toukat kokevat kasvupyrähdyksen!
Kuhnureille salatehtävä: kuria ja järjestystä!
Äänestys kauppatehtävän onnistumisesta

Lue myös:
Katjasta kruunattiin muurahaiskuningatar - Katsojat ratkaisevat kauppasekuntien määrän (27.9.2021)
Pekka ja Juhani palvelusväeksi työläisille - Kahleet jalkaan häädetyn perinnössä (27.9.2021)


Tulosta   Sähköposti