Kauppatehtävä kiristää hermoja hovissa ja työläisissä - Vallankaappaus tulossa?

Pekka (kuvassa keskellä) varastaa viinipullon kuningattaren pöydästä. Kuva: © Nelonen Media.
Pekka (kuvassa keskellä) varastaa viinipullon kuningattaren pöydästä. Kuva: © Nelonen Media.

Tunnelmat BB-talossa ovat kiristyneet kauppatehtävän edetessä. Toisena tehtäväpäivänä asukkaiden välit ovat kiristyneet, kun Big Brother käski kuhureiden koventaa kuria ja työläisten piirissä oli oma-aloitteista niskurointia.

Asukkaat ovat eläneet muurahaisyhdyskunnan rooleissa maanantaista lähtien. Kauppatehtävän alussa suoritukset on tehty hyvällä huumorilla ja toisia asukkaita liikaa kuormittamatta. Tiistaina tunnelmat ovat kuitenkin kiristyneet.

Kiristynyt tunnelma juontaa Big Brotherin kuhnureille, Akille ja Lasselle, annettu salatehtävä, jossa heidän on saatava hovin kuria kiristettyä. Kauppatehtävän onnistumisen ratkaisevat katsojat ja tiistaina vain 37 % äänestäjistä oli sitä mieltä, että tehtävä on onnistumassa. Asukkaiden olisi paremmin pysyttävä rooleissaan ja suoritettava kuningatar Katjalta tulevat käskyt ja Big Brotherilta tulevat tehtävät rooliensa mukaisesti.

Kuhnureiden oli tarkoitus aloittaa rauhallisesti kurinpalautus hoviin, mutta tiistain aikana etenkin Aki otti roolia komentaessaan työläisiä, kun Lasse ei uskaltanut ilmeisesti mahdollisten nimeämispisteiden pelossa luopua hyvän tyypin imagostaan. Työläiset eivät ole tietoisia salatehtävästä ja kuhnureiden käytös lietsoi työläisiä kapinamielialaan. Jo ennen salatehtävää työläiset olivat miettineet, jos yhdyskunnassa tulisi vallankaappaus ja etenkin Juhani värväsi kieli poskessa muita työläisiä "Karl Murxin" sosialistiseen kekoon.

Tilanteet alkoivat eskaloitua, kun kuhnurit humaltuivat kuningattarelle ja kuhnureille toimitetusta alkoholista. Kuhnurit suivaantuivat viimeistään siinä vaiheessa, kun Pekka varasti hovista viinipullon ja vei sen tupakkkapaikalle koululaismuurahainen Jasmiinan viereen. Aluksi Jasmiinaa syytettiin viinivarkaaksi, mutta Anssin ja Villen todistukset hälventivät epäilykset ja siirsivät he palvelusväkeen, Juhaniin ja Pekkaan.

Aki oli tuimana viime yönä. Kuva: © Nelonen Media.
Aki oli tuimana viime yönä. Kuva: © Nelonen Media.

Kuhnurit yrittivät kovin virkaintoisesti selvittää syyllistä, mutta kukaan ei tunnustanut. Lasse teki valheelpaljastustestin pulssista Juhanille ja Pekalle, jonka perusteella Lasse syytti Juhania varkaaksi. Oikeasti viinin varasti Pekka, kun kaikkien muiden silmä vältti työläisten esitettyä kuningattarelle näytelmän olohuoneessa. Työläiset ja palvelusväki naureskelivat kuhnureiden viininhimolle ja sille, että he olivat tutkimustensa yhteydessä jättäneet kuningattaren hetkeksi yksin. Pekka paljasti varkautensa muille työläisille, mutta kuningatar ja kuhnurit olivat tästä tietämättömiä.

Puolen yön paikkeilla syyllisten etsintä oli kovimmillaan ja jopa Samia epäiltiin, eikä Aki tuntunut tajuavan, ettei Sami ollut edes sisätiloissa varkaushetkellä. Sami oli ollut koko näytelmän ajan vartiossa BB-talon ulko-oven edustalla. Ilmeisesti humalatila oli heikentänyt Akin ajattelua ja Samille tyypillinen hieman kryptinen vastaus ei mennyt Akin jakeluun, mikä turhautti Samia ja vieressä kuulustelua seurannutta Sannia erityisesti. Tilanne aiheutti talossa keskustelua ja sitä sivusta seuranneet asukkaat ihmettelivät, että hermot alkavat olla pinnassa kaikilla ja Akia ja Lassea syytettiin selän takana jopa simputtamisesta.

Kun asukkaat olivat menossa vajaat pari tuntia myöhemmin nukkumaan, tilanne oli jälleen rauhoittunut. Asukkaat pystyivät Akin kanssa naureskelemaan, kun Aki tuli pihalle tupakoimaan ja ihmetteli, missä kaikki olivat. Asukkaat olivat menneet olohuoneen kalusteiden taakse piiloon, koska he luulivat, että kuningatarta pitää kuljettaa vessaan. Tilanne kuitenkin selvisi, ettei näin ollut ja lopulta rennoissa tunnelmissa asukkaat toivottivat toisilleen hyvät yöt. Aki oli helpottunut asukkaiden reaktioista ja uskoi muiden asukkaiden olevan hyvällä fiiliksellä aiemmista tapahtumista huolimatta.

Työläisille mahdollisuus parempiin oloihin

Keskiviikkona muurahaisyhdyskunnan uusi päivä käynnistyi murheellisesti, kun Big Brother tiedotti, että kolme kuningattaren pyhää kirvaa oli menehtynyt. Kirvojen väärän lypsämistavan vuoksi menehtymisiä oli tapahtunut ja lypsäminen on jatkossa tapahduttava oikealla tavalla. Lisäksi noottia tuli muurahaiskoululaisten, Jasmiinan ja Ville, opetuksesta, joka ei ole vielä päässyt alkamaan.

Myöhemmin päivällä tapahtui käänne, joka saattaa tarjota työläisille mahdollisuuden parempiin oloihin. Anssi oli saanut päiväkirjahuoneesta kirjeen, jossa kerrottiin, että yksi BB-talon mysteeriarkuista antaa heille avaimet vallankumoukseen. Kirjeen saatuaan Anssi näytti sitä vartijoina silloin toimineille Melodylle ja Sannille.

Naiset olivat heti innolla mukana järjestämässä vallankumousta, mikäli sellaiseen suodaan mahdollisuus. Aluksi Anssi, Melody ja Sanni pohtivat, kuinka he organisoivat työvuoronsa, jotta mysteeriarkun etsintä etenisi. Mysteeriarkun avaamiseen saatava vihje löytyisi kuningattaren hovista. Ongelmaksi muodostuu, etteivät työläiset tai palvelijat saa oleskella hovissa ilman kuningatar Katjan läsnäoloa.

Yhtenä strategiana mietitään koululaismuurahaisten avulla hoviin pääsemistä. Koululaismuurahaisten opetus on tarkoitus järjestää hovissa ja opettajina toimivat työläiset. Vallankumouksen suunnittelussa pitää ottaa Anssin mukaan huomioon myös se, ettei kaikkiin voi luottaa.

Kaiken kaikkiaan asukkaat alkavat olla aika kypsiä kauppatehtävään, rooleissa oloa pidetään raskaana. Illan aikana mahdollisesti selviää, kuinka hyvin työläisten vallankumousaikeet onnistuvat.

Lue myös:
Katjasta kruunattiin muurahaiskuningatar - Katsojat ratkaisevat kauppasekuntien määrän (27.9.2021)
Pekka ja Juhani palvelusväeksi työläisille - Kahleet jalkaan häädetyn perinnössä (27.9.2021)
Sekunnit vielä vähissä kauppatehtävässä - Muuttaako salatehtävä asukkaiden asenteen? (28.9.2021)


Tulosta   Sähköposti