Atlantiksen arvoitus ratkaistiin - Päivän kauppasekunnit olivat vaarassa

Atlantiksen arvoitus ratkesi, kun kirjaimet saatiin oikeaan järjestykseen. Kuva: © Nelonen Media.
Atlantiksen arvoitus ratkesi, kun kirjaimet saatiin oikeaan järjestykseen. Kuva: © Nelonen Media.

Keskiviikkona asukkaat olivat matkanneet mystiseen Atlantikseen. Päivän tehtävässä hermot kiristyivät keittiössä ja Atlantiksen arvoituksen ratkaisemisessa oli vaikeuksia.

Matkalle Atlantikseen Big Brother oli määrännyt keittiötehtäviin Samin ja Jasmiinan. Lisäksi keittiössä oli Lasse keittiömestarina, joka oli joutunut rooliinsa rikottuaan kauppatehtävän ohjeita keskiviikkoaamuna. Lassen piti ohjeistaa Sami ja Jasmiina työtehtäviinsä, mitä he keittiössä tekivät ja se oli erityisen vaikeaa Samille.

Sami vänkäsi monta kertaa, kun häntä piti ohjeistaa rangaistuksen ohjeiden mukaisesti eri työtehtävissä. Hän yritti etsiä ohjeista porsaanreikiä, mutta turhaan. Lasse turhautui hetkittäin, kun Sami tuntui periaatteesta olevan vastaan ja hänen toimintansa meni pilkunviilauksen puolelle. Esimerkiksi Lassen pyytäessä astiankoneen tyhjentämistä sanamuodoilla "pura astianpesukone" joutui Lasse tarkentamaan, ettei Samin pidä purkaa astianpesukonetta osiin, vaan tyhjentää se astioista.

Jasmiinalla meinasi mennä muutamaan otteeseen hermot Samin käytökseen, mutta yllättävän hyvin hän sieti työpariaan koko illan. Tuntemuksiaan hän purki tauoilla tupakkapaikalla maltilliseen sävyyn, mutta varmasti keittiövuoro jätti Jasmiinaan jälkensä, joka saattaa näkyä loppuviikolla nimeämisissä. Voi olla, että Samin käytös vaikutti myös Lasseen ja muihin asukkaisiin.

Keittiön vänkäyksestä huolimatta keittiöhenkilökunta sai valmistettua lounaan ja illallisen matkustajille. Lounaana olleen savustetun hauen mausta pidettiin, vaikka ruodoista Anssi antoikin negatiivista palautetta. Mustekalasta pitivät ne matkustajat, jotka uskalsivat sitä maistaa. Keittiön tapahtumia puitiin päivän töiden jälkeen, eikä Samin vänkääminen ollut jäänyt muilta huomaamatta.

Matkustajilla oli tänään ratkaistavanaan Atlantiksen arvoitus, jota varten heidän piti poimia sukellusreissullaan vihjeitä tehtäväalueelta. Vihjeiden avulla matkustajat saivat matkaoppaiden johdolla kerättyä kirjaimia, joista heidän piti muodostaa selkeäsanainen viesti länsimaisilla aakkosilla. Etsintäoperaatiota häiritsi Harri-hai, joka kävi pelottelemassa matkustajia aika ajoin, mutta matkaoppaat Pekka ja Samir onnistuivat häätämään hain matkoihinsa.

Harri-hai teki hyökkäyksiä Atlantikseen. Matkaopas Pekka jahtaa haita. Kuva: © Nelonen Media.
Harri-hai teki hyökkäyksiä Atlantikseen. Matkaopas Pekka jahtaa haita. Kuva: © Nelonen Media.

Arvoitusta ei ehditty ratkaisemaan Atlantiksessa, vaan Harri-hai toi viestin, jossa matkustajien ja matkaoppaiden on siirryttävä takaisin sukellusveneeseen, koska rauskut olivat palaamassa takaisin Atlantikseen. Liitutaululle kirjoittamansa kirjaimet asukkaat saivat myöhemmin sukellusveneeseensä, jossa he jatkoivat arvoituksen ratkaisemista.

Atlantiksen arvoituksen ratkaiseminen osoittautui yllättävän vaikeaksi, eikä ratkaisua löytynyt illallisen päättymiseen mennessä, jolloin Big Brother ilmoitti päivän tehtävän päättyneen. Heti perään asukkaat saivat nähdä, että he olivat ansainneet tänään 27 kauppasekuntia, mutta koska he eivät olleet ratkaisseet arvoitusta, he menettäisivät yhden sekunnin joka viides minuutti, kun arvoitus olisi ratkaisematta.

Asukkaat ryhtyivät ratkaisemaan arvoitusta yhdessä, mutta tulos oli yhtä laiha kuin aiemminkin. Vasta Big Brotherin antamat vihjeet kolmesta sanasta ja viivavihjeestä kirjainten määrästä auttoivat eteenpäin. Viivavihjeen jälkeen ratkaisu löytyi nopeasti, kun asukkaat hahmottivat isoveli-sanan. Jäljelle jäävistä kirjaimista selvitettiin lopulta, että oikeat sanat olivat "Isoveli on näkki".

Ylimääräistä aikaa kului reilut 25 minuuttia, joten asukkaat menettivät viisi kauppasekuntia. Päivän saldo oli siis 22 kauppasekuntia ja kokonaisuudessaan asukkaat ovat tienanneet kolmen päivän aikana vajaat 90 sekuntia. Asukkaat pitivät päivän saldoa hyvänä, koska he olivat pelänneet, että heidän suorituksensa olisi tuonut paljon vähemmän sekunteja. Luultavasti asukkaat pelkäsivät etenkin keittiötoiminnan aiheuttavan kauppasekuntien menetyksiä.

Illalla Lasse sai kuulla myös hyviä uutisia, kun Big Brother ilmoitti Lassen rangaistuksen päättyneen. Lasse piti rangaistustaan ansaittuna, eikä se hänestä ollut paha, muuta kuin pari kertaa. Anssi muistutti kaikkia, että aamulla pitää olla varovainen, ettei kukaan muu enää hanki rangaistuksia.

Kauppatehtävä jatkuu ainakin torstaina. Mikä onkaan seuraava matkakohde?

Lue myös:
Asukkaat matkalle maailman ympäri - Kauppatehtävässä matkaoppaita ja matkustajia (8.11.2021)
Taaville Pekan äänet korviin häädetyn perinnössä (8.11.2021)
Turistikierros Kreikassa oppaiden lihasvoimalla (9.11.2021)
Lassesta rangaistuksena keittiömestari, matkustajat ratkaisemaan Atlantiksen arvoitusta (10.11.2021)

Artikkelia on päivitetty 12.11.2021 kello 00.01: Korjattu yhteenlaskettu kauppasekuntien määrä oikeaksi. Se on vajaat 90 sekuntia, ei 120 sekuntia.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.