Lassesta rangaistuksena keittiömestari, matkustajat ratkaisemaan Atlantiksen arvoitusta

Matkustajat sukeltamassa Atlantiksessa matkaoppaiden johdolla. Kuva: © Nelonen Media.
Matkustajat sukeltamassa Atlantiksessa matkaoppaiden johdolla. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talon keittiön organisointiin tuli muutoksia keskiviikkona, kun Lasse rikkoi kauppatehtävän ohjeistusta. Uudeksi matkailijoiksi valitut asukkaat pääsivät salaliittojen makuun ja ratkaisemaan Atlantiksen arvoitusta.

Keskiviikkoaamu käynnistyi samaan tapaan kuin tiistaina. Käynnissä olevassa matkailu-kauppatehtävässä asukkailla on keittiövuorot, jotka aamuisin ovat vielä perua edelliseltä päivältä ennen kuin uusi matkakohde selviää. Lasse rikkoi pian herätyksen jälkeen tehtävän ohjeita, kun hän meni laittamaan teetä, vaikkei kuulunut keittiöhenkilökuntaan. Tiistaina alkaneessa keittiövuorossa olivat Taavi ja Ville.

Big Brother rankaisi Lassea tehtävän ohjeistuksen rikkomisesta nimittämällä hänet keittiömestariksi, jonka ohjeistuksella keittiövuorolaiset tekevät kaikki keittiöön tai ruoanlaittoon liittyvät tehtävät. Tästä johtuen Lasse joutui aina sanomaan, mitä pitää tehdä, esimerkiksi astianpesukone täyttää tai tarjoilla jollekin riisikakku.

Rangaistuksen toteutus aiheutti keskustelua talossa, kuinka tarkasti sitä pitää noudattaa. He päättelivät, että Lassen pitää aina kertoa, mitä pitää tehdä, eikä omin päin voi suorittaa. Sami oli eri mieltä ohjeistuksen tehokkuudesta, mutta Pekka ja Jasmiina yrittivät selvittää, että noin asia menee oikeasti ravintolassa. Siellä jaetaan ohjeita ja töitä muille. Samin oli vaikea ymmärtää ja hänellä oli kova halu vängätä vastaan.

Lassen rangaistuksella on vaikutusta kauppatehtävään ja spekuloitiin, että Jasmiina ja Sami pistetään keittiövuoroon. Tämä toteutuikin, kun asukkaat matkaavat seuraavaksi mereen vajonneeseen myyttiseen Atlantikseen. Samin ja Jasmiinan lisäksi matkaoppaiksi joutuivat Pekka ja Samir ja matkailijoiksi pääsivät Anssi, Ville, Taavi ja Aki. Matkailijat ovat salaliittoihin taipuvia salaseura Rubelius Alumiumsin jäseniä, jotka pohtivat mm. onko maailma litteä. Rekvisiittana he saivat foliota, mistä he valmistivat itselleen foliohatut.

Sukellusvarusteissa tehtäväalueelle

Asukkaat matkustavat tällä kertaa sukellusveneellä. Matkustajat haluavat tutustua Atlantikseen sukeltamalla, niinpä matkaoppaat pitävät matkustajille ensin sukelluskurssin ennen Atlantikseen menoa. Salaliittoteorioista viehättyneet matkailijat suhtautuvat lähtökohtaisesti epäillen kaikkeen ja matkaoppaiden onkin erityisellä tarkkuudella huolehdittava matkustajien turvallisuudesta.

Keittiössä vastuu oli Lassen johdolla siis Jasmiinalla ja Samilla. He saivat valmistettavakseen lounaalle haukea merileväsalaatilla ja illalliseksi paistettuja nuudeleita ja mustekalaa punaviinikastikkeessa. Lounasjuomana on Atlantiksen suolavettä. Aluksi keittiöllä oli ongelma, miten he valmistavat ruoat.

Keittiömestari Lasse ohjeistaa kokki Samia ruoanlaitossa. Kuva: © Nelonen Media.
Keittiömestari Lasse ohjeistaa kokki Samia ruoanlaitossa. Kuva: © Nelonen Media.

He päättävät lounaan osalta savustaa hauen, mutta kala laitettiin ensin suoraan rasvapellin päälle savustuslaatikkoon. Huomattuaan virheensä noin puolen tunnin jälkeen, he kävivät siirtämässä hauen ritilälle. Tämän jälkeen hommat keittiössä alkoivat sujua paremmin ja lounas valmistui ja keittiöväki pääsi kattamaan pöydän matkustajia varten.

Samille keittiövuoro oli hänen omien sanojensa mukaan vaikein tehtävä tähän mennessä. Hän kertoi Jasmiinalle, että ruoanlaitto ei ollut mikään ongelma, mutta ohjeiden vastaanottaminen oli vaikeaa. Samin mukaan häntä ei haittaa ottaa ohjeita vastaan isoissa asioissa, mutta jos yksittäisiä asioita pitää neuvoa, se ärsyttää häntä. Toistaiseksi tehtävä on edennyt ja alku on sujunut hyvässä hengessä.

Tehtäväalueella matkaoppaat Pekka ja Samir veivät sukelluskoulutuksen jälkeen matkustajat sukeltamaan Atlantikseen. Heidän piti selvittää Atlantiksen arvoitus kääntämällä Atlantiksessa olevat kreikkalaiset kirjaimet länsimaisiksi aakkosiksi. He saisivat Atlantiksesta vihjeitä, joiden avulla he pystyvät käännöksen tekemään.

Sukellusjoukko alkoi kävellä oikeassa sukellusvarustuksessa alkumaljat nautittuaan ja etsimään vihjeitä. Löytäessään vihjeitä, he keräävät löydettyjä kirjaimia tehtäväalueella olevaan liitutauluun. Etsintä keskeytyi iltapäivällä, kun sukeltajat kutsuttiin sukellusveneeseen lounaalle.

Ilta näyttää, saadaanko Atlantiksen arvoitus ratkaistua. Onko taustalla salaliitto?

Lue myös:
Asukkaat matkalle maailman ympäri - Kauppatehtävässä matkaoppaita ja matkustajia (8.11.2021)
Taaville Pekan äänet korviin häädetyn perinnössä (8.11.2021)
Turistikierros Kreikassa oppaiden lihasvoimalla (9.11.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.