Isoveli pisti asukkaat märkäsaneeraukseen, työttömät CV-pajalle

Remonttiryhmä kylppäriremonttia tekemässä. Kuva: © Nelonen Media.
Remonttiryhmä kylppäriremonttia tekemässä. Kuva: © Nelonen Media.

Työviikon kolmas työpäivä käsitti kylpyhuoneremontin uudella kokoonpanolla. Työttömät pääsivät kehittämään työnhakutaitojaan CV-pajalla.

Rekrytointikonsultteina toimiva keltainen joukkue valitsi keskiviikon työprojektiin vihreän ja sinisen joukkueen. Heidän tehtävänään oli suorittaa kylpyhuoneremontti annetuin välinein ja tarvikkein.

Punaisen joukkueen jäsenet toimivat johtotehtävistä, jotka vastasivat remontin etenemisestä. Rakennusmestariksi valittiin Sanni, Katjasta tuli sisustussuunnittelija, Samista talotekniikkainsinööri ja Minnasta rakennusvalvoja. Vihreä joukkue oli aliurakoitsija, joka vastasi remontin toteutuksesta ja huolehtivat, että työturvallisuus on työmaalla kunnossa ja tarvittaessa raportoivat puutteista johdolle.

Kylpyhuoneremontti toteutettiin BB-talon pihalla, jossa oli kylpyhuoneen aihio seinineen, joka piti laatoittaa ja asentaa sinne lavuaari ja wc-pönttö. Ennen näitä asennuksia kylpyhuoneeseen piti tehdä vesieristys ja testata sen toimiminen.

Tehtävä aloitettiin vesieristyksellä, joka tarkoitti kylpyhuonelavasteen teippaaminen kauttaaltaan ilmastointiteipillä. Eristyksen tarkasti rakennusvalvoja Minna ja hänen hyväksyntänsä jälkeen remontti pääsi seuraavaan vaiheeseen. Sisustussuunnittelija Katja oli hahmotellut pihamaalle laatoista mallin, jota vihreä joukkue alkoi asentamaan kylpyhuoneen seiniin.

Aluksi remonttiryhmä oli siinä uskossa, että vain seinät piti laatoittaa, mutta ilmeisesti he olivat saaneet vinkkiä, että myös lattia pitää laatoittaa. Muitakin ongelmia oli, sillä aliurakoitsijoista Lasse kyseenalaisti rakennusmestari Sannin antamat ohjeet ja tästä tuli pientä sanailua kaksikon välillä.

Työmaan johtoryhmä pitää neuvonpitoa. Kuva: © Nelonen Media.
Työmaan johtoryhmä pitää neuvonpitoa. Kuva: © Nelonen Media.

Sanni ehti antaa lyhytaikaiset potkut Lasselle, mutta hetken päästä he keskustelivat kiistaa aiheuttaneesta laattojen asennuksesta kahden kesken ja Lassekin sai palata hommiin. Sanni avautui tehtävän tulleista paineista myös tehtävän jälkeen, koska hän koki epäonnistuneensa roolissaan. Muut kuitenkin kiittelivät Sannin toimintaa ja häneltä pyydettiin anteeksi tehtävän aikana tulleista väärinkäsityksistä.

Joistakin vaikeuksista huolimatta remontti eteni ja kylpyhuone alkoi pikku hiljaa valmistua. Loppuhetkillä, kun ilmoitettiin, että aikaa oli jäljellä enää puoli tuntia, myös johtoryhmä sai osallistua remonttiin. Asukkaat suorittivat viimeiset asennukset ja siivosivat kylpyhuoneen siistiin kuntoon.

Asukkaat olivat tehtävän päätyttyä tyytyväisiä työnsä jälkeen ja saivat kehuja myös konsulteilta. Asukkaat muistuttivat toisiaan, että he saivat remontin tehtyä ilman minkäänlaista kokemusta märkätilojen remonteista. Leikillään he puhuivat, että nyt he pystyvät tekemään toisilleen remontteja BB:n jälkeen.

Ansioluettelot kuntoon

Kesken kylpyhuoneremontin myös työttöminä olleelle punaiselle joukkueelle tuli tehtävää. He saivat kutsun CV-pajalle, jossa heidän piti askarrella itselleen ansioluettelo liimaamalla pahville annettujen otsikoiden alle kuvia, jotka piti selittää muille pajalaisille.

Annetut otsikot olivat perinteisiä CV-aiheita, kuten "työkokemus", "henkilökohtaiset taidot" tai "tavoitteet". Kuvat olivat täysin sattumanvaraisia, eivätkä liittyneet oikein mihinkään, mutta asukkaiden piti osata ne jotenkin liittää ansioluetteloonsa.

Maanantaina asukkaat olivat osallistuneet konsulttien työhaastatteluihin varsin tosikkomaisesti, mutta CV-pajalla osattiin jo irrotella ja jutut etenkin ansioluetteloita tehdessä olivat varsin hupaisia. Pajalla kerrottiin, kuinka he olivat kodittomia, elivät puistossa ja ryyppäsivät työttöminä.

Pajan päätteeksi asukkaat esittelivät muille pajalaisille ja konsulteille omat CV:nsä. Jasmiina jatkoi ansioluettelossa johdonmukaisesti haastattelussa esille tuomaansa Norppalive-taustaansa, vaikka norppakuvia ei valitettavasti ollut tarjolla. Onneksi sentään kalakuvia löytyi ja kertoihan Jasmiina haastattelussa työskennelleensä kalatiskillä.

Jasmiina esittelee ansioluetteloaan. Kuva: © Nelonen Media.
Jasmiina esittelee ansioluetteloaan. Kuva: © Nelonen Media.

Kaikkien tyyli oli huumoripainotteinen ja konsultit olivat juonessa mukana heittäytyen. Melodylla oli aluksi varsin asiallinen esitys ansioluettelostaan, mutta lopussa sekin lähti hieman laukalle, kun hän kertoi halutessaan antaa asiakkailleen suurta tyydytystä ja kuvassa oli dildo.

Konsultit uskoivat, että työttömillä on hyvä mahdollisuus työllistyä ansioluetteloidensa avulla. Myös pajalaiset pitivät CV-pajaa varsin antoisana.

Hieman ennen CV-pajan päättymistä oli remonttiryhmä päättänyt urakkansa ja pian heidän seuraansa olohuoneeseen liittyivät myös CV-pajalaiset. Asukkaat puivat vielä mennyttä tehtävää hyvässä hengessä ja asioiden läpikäynnin jälkeen ei kellään tuntunut jäävän mitään hampaankoloon.

Läpikäynnin jälkeen ilta jatkui talossa rennoissa tunnelmissa eri asioista keskustellen.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Isoveli laittaa asukkaat saneeraamaan – asukkaat ottavat riemuiten työn vastaan (8.9.2021)
BB-talon rekrykonsultit järjestävät CV-pajan – Nyt pistetään työttömien ansioluettelot kuntoon! (8.9.2021)

 

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.