Punaiset ja siniset ajoneuvojen viherpesuun

Ajoneuvojen viherpesulinjasto toiminnassa tehtäväalueella. Kuva: © Nelonen Media.
Ajoneuvojen viherpesulinjasto toiminnassa tehtäväalueella. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaiden velanmaksu Big Brotherille maanantain ostoksista jatkui tiistaina. Yövuorossa ahkeroineet vihreät saivat potkut ja sininen ja punainen joukkue sai työmahdollisuutensa viherpesussa.

Sähkönsäästäjinä toiminut vihreä joukkue valvoi läpi yön tarkkaillen pihalla olleita lamppuja sammuttaen niitä niiden syttyessä. Joukkue on päättänyt valvoa pareittain niin, että alkuyöstä valvontavuoro oli Villellä ja Laura R:llä ja loppuyöstä Lassella ja Laura L:llä.

Kahdestaan valvoessa sähkönsäästäjille tuli ajoittain kiire, kun kaikki kolme lamppua syttyivät yhtä aikaa, mutta ne saatiin pikaisesti sammutettua hyvällä yhteistyöllä. Valvomisen ohella vihreän joukkueen jäsenet kävivät BB-talon pihalla ajoittain myös henkeviä keskusteluja.

Hieman ennen aamuherätystä vihreä joukkue vapautettiin työstään työvuoron päättyessä. Uutta työrupeamaa ei joukkue kuitenkaan saanut, sillä työvastuu siirtyi punaisille ja sinisille. Vihreiden kohtalona oli saada potkut.

Rekrytointikonsultteina toimivat keltaiset valitsivat palaverissaan uudet työntekijät. Kahdeksan uutta asukasta sai töitä ajoneuvojen viherpesulassa, jossa maalataan linjastolta tulevia ajoneuvoja vihreiksi ja tehdään niille tarvittavat toimet, jotta niistä tulee ekologisempia.

Jokaiselle asukkaalle oli tarkkaan määritellyt tehtävät. Sininen joukkue joutui duunarihommiin, sillä heidän vastuullaan ovat ajoneuvojen linjaston ylläpito Juhanilla, ajoneuvojen peseminen Jasmiinalla, niiden maalaaminen Taavilla ja hiilijalanjäljen puhdistaminen Melodyllä. Punainen joukkue vastasi valvonnasta tiedottamisen osalta Minnalla, Sami valvojana, Katja laadunvalvojana ja Sanni pakkaajana ja tarvittaessa tuuraajana.

Taavi maalaa tarkasti ajoneuvoja vihreiksi. Kuva: © Nelonen Media.
Taavi maalaa tarkasti ajoneuvoja vihreiksi. Kuva: © Nelonen Media.

Jokaiselle oli määritelty tarkat tehtävät, kuinka omalla työpisteellä piti toimia. Ohjeistus oli kirjoitettu varsin monimutkaisesti ja se aiheutti epäselvyyttä asukkaiden keskuudessa. Tehtävän suorittamista pohdittiin pitkään, kunnes Big Brother puuttui asiaan ja patisti linjaston käyntiin välittömästi.

Ajoneuvojen viherpesu pääsi liikkeelle, kun auto tuli linjastolta, josta se meni pesuun. Tämän jälkeen Taavi maalasi auton vihreäksi, jonka jälkeen se meni laaduntarkastukseen, joka kirjaa auton tiedot ylös. Valvontaosaston tiedottaja piti kirjaa tehtaan ajankulusta ja kehitti ekosloganeita markkinointiosastolle. Alussa laadunvalvonta hylkäsi muutamia ajoneuvoja, mutta iltapäivän edetessä linjasto kehittyi varsin tehokkaaksi ja laadukkaaksi.

Tehtaan pyöriessä täydellä tehollaan rekrytointikonsultit toivat tehtaalle TET-harjoittelijoita tutustumiskäynnille. TET-harjoittelijoina toimivat työttömänä ollut vihreä joukkue, jolle kerrottiin tehtaan tarkoitus sekä työntekijöiden työnkuvat. Heidän oli tarkoitus osallistua harjoittelijoina linjastolle vakituisen henkilöstön rinnalla.

Juuri, kun TET-harjoittelijoiden piti liittyä linjastoon, Big Brother ilmoitti työvuoron päättyneen. Tehtäväalueelle ei palattu enää tämän jälkeen viherpesun merkeissä, joten tehtävät päättyivät tältä päivältä.

Tehtävänanto BB-nettisivuilla

Lue myös:
Asukkaat velkaantuivat Big Brotherille kaupassa - Keltaisesta tiimistä rekrykonsultteja (6.9.2021)
Vihreä joukkue joutui valovahdiksi (6.9.2021)

Artikkelia päivitetty 7.9.2021 kello 22.32: Lisätty tieto päivän tehtävän päättymisestä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.