Lasse ja Noora kohtasivat tehtävähuoneessa

Lasse ja Noora tutustuvat toimintakortteihin tehtävähuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.
Lasse ja Noora tutustuvat toimintakortteihin tehtävähuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.

Ketjureaktion rakentaminen jatkui BB-talossa tiistaina. Ensimmäistä kertaa uusi ja vanha asukas pääsivät tekemään kasvokkain yhteistyötä, kun Lasse ja Noora tapasivat tehtävähuoneessa.

Päivän aikana ketjureaktio rakentui talon ja sviitin asukkaiden yhteistyönä. Talossa asukkaat rakensivat rataa ja sviitin asukkaat tarjosivat apuaan puhelimen välityksessä. Sviitissä asukkailla oli käytössään toimintakortteja, joissa oli tehtäviä, joiden mukaan talon asukkaiden piti rakentaa asioita ketjureaktioon.

Yhteistyö ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä ohjeistus ei yleensä mennyt perille kerralla, vaan saman toimintakortin läpikäyntiin meni useampi puhelu. Big Brother näytti kuvaa sviittiin ketjureaktion rakentamisesta, mutta sviittiläiset saivat huomata, että heidän ohjeistamansa kohde oli rakennettu väärin.

Uudella puhelulla saatiin ohjattua talon asukkaita paremmalle tielle ja ketjureaktio edistyi. Sviitin asukkaiden ohjeiden noudattaminen on tärkeää, sillä onnistuneen ketjureaktion lisäksi asukkaat ansaitsevat lisäsekunteja kauppaan toimintakorttien tehtävien suorittamisella.

Noora pääsi hieman paremmin tutustumaan Lasseen, kun Big Brother antoi tehtäväksi mennä tehtävähuoneeseen. Hän ja Lasse saivat hetken aikaa jutella ennen kuin he pääsivät tehtävään kiinni. Nooran ja Lassen piti yhdessä valita useasta uudesta toimintakortista kolme ja niihin sopivat esineet. Nämä olivat pakollisia tehtäviä, jotka pitää löytyä ketjureaktiosta.

Lasselle ja Nooralle tuli hieman kiire, kun he eivät osanneet päättää toimintakortteja, eikä Noora tajunnut, että tehtävähuoneen pöydältä piti valita yksi esine jokaiseen toimintakorttiin. Lassen selitys muille asukkaille ei sujunut aluksi sen paremmin, sillä mies ei meinannut muistaa, mitä kukin toiminto vaati. Muut asukkaat vitsailivat Lasselle, että Noora oli sekoittanut miehen pään.

Toimintakortit jäivät Nooran haltuun ja Lasse sai lopulta muistinvaraisesti selitettyä uusien korttien vaatimat asiat. Myöhemmin ohjeistusta jatkettiin puhelimitse sviitin ja talon välillä. Sviitissä pohdittiin kommunikaation ongelmia, jonka yhtenä syynä pidettiin sitä, että joka kerta soittamassa tai vastaamassa oli eri henkilö, jolloin joku osapuoli ei aina välttämättä ymmärtänyt asiaa, joka on jo jollekin toiselle aiemmin selitetty ja viesti voi muuttua matkalla.

Ketjureaktio rakentui kuitenkin talon eri osiin ja myös pihalle päästiin rakentamaan viimeistä pätkää. Asukkailla on keskiviikkoon asti aikaa saada ketjureaktio valmiiksi. Tiistai-iltana talon asukkaat tekivät testin, jossa oli vielä viisi pysähdystä ilman pihaosuutta. Melody oli mielessään laskenut ketjureaktion pituudeksi minuutin ja 25 sekuntia, josta vähennettäisiin 20 virhesekuntia pysähdyksistä.

Asukkailla on vielä yksi yö ja huomista päivää jonkin verran ketjureaktion saamiseksi valmiiksi.

Lue myös:
Ketjureaktiolla ilmapallot liikkeelle - Uudet mukana etänä (4.10.2021)
Talossa rakennetaan ketjureaktiota, sviitistä annetaan lisäsekuntien arvoisia ohjeita (5.10.2021)


Tulosta   Sähköposti