Siniset johdossa viikkokisassa, Samin tilanne puhutti molemmissa joukkueissa

Samin valitsematta jättäminen tasapainokisaan puhutti punaisten tiimipalaverissa. Kuva: © Nelonen Media.
Samin valitsematta jättäminen tasapainokisaan puhutti punaisten tiimipalaverissa. Kuva: © Nelonen Media.

Kuudennessa päiväkisassa asukkaat joutuivat taitelemaan tasapainonsa kanssa. Punaisen joukkueen valinnat päivän toiseen kisaan puhuttivat molemmissa leireissä.

Asukkaat olivat suorittaneet keskiviikkona iltapäivällä viidennen kisan, jonka oli vienyt punainen joukkue puhtaasti pistein 15-0. Pirtelöiden maistelutehtävässä punaiset saivat voitolla kirittyä sinisten etumatkaa kiinni.

Illalla asukkaita odotti vielä päivän toinen tehtävä, jossa asukkaiden tasapainoa testattiin. Joukkueiden jäsenten piti suorittaa BB-talon pihalla laudoista rakennettu rata, jossa heidän tasapainoaan häiritään laseilla, jotka simuloivat 1,5 promillen humalaa. Radalla piti kuljettaa kypärässä olevaa mukia, jossa oli nestettä ja tavoite oli täyttää radan päässä olevat mitta-astiat 40 millimetriin saakka.

Ennen tehtävän suoritusta tehtiin tuttuun tapaan joukkuevalinnat. Kapteenien piti valita joukkueisiinsa kolme suorittajaa. Siniset valitsivat Taavin, Juhanin ja Akin.  Punaisten valinnat olivat Anssi, Samir ja Pekka. Kun punaiset julkaisvat joukkueensa, ihmeteltiin sinisessä joukkueessa, ettei Sami ollut punaisissa mukana. Yhtenä ihmettelijänä oli ainakin Melody, joka kysyi asiasta myös Samilta ja Sami totesi, ettei hän ensimmäisenä lähde huutamaan tällaisissa asioissa.

Tehtävän suoritus alkoi, kun ensimmäiset suorittajat pukivat "kännilasit" päälle. Aluksi tehtävä näytti mahdottomalta, kun kummankin joukkueen suorittajat tippuivat lankuilta parin askeleen jälkeen. Kun lankulta yksikin jalka osuu terassiin, joutui aloittamaan alusta. Kilpailijat saivat ottaa useita uusintastartteja ennen kuin punaisten Samir pääsi kunnolla liikkeelle. Siniset vaihtoivat suorittajaa pariinkin otteseen, kunnes Aki sai juonen päästä kiinni.

Kilpailu eteni tasaisena ja mitta-astiat täyttyivät vuorollaan radan toisessa päässä. Kun kilpailija oli käynyt tyhjentämässä mukinsa mitta-astiaan, lähdettiin takaisin päin samaa rataa. Tässä vaiheessa, jos putosi radalta, riitti, että jatkoi kääntöpaikalta matkaa. Kilpailun edetessä myös molempien joukkueiden suoritusvarmuus parani, eikä radalta suistumisia nähty enää niin paljon.

Aivan lopussa sininen joukkue alkoi saada hieman eroa punaisiin. Etenkin Aki loisti tässä tehtävässä ja hän suorastaan kiiti radalla. Akilla tuntui ruumiinrakenne sopivan tehtävään ja sen lisäksi hänellä löytyi sopivat kengät radalla liikkumiseen. Tehtävän päätyttyä Aki kehuikin popojaan, joissa oli pitoa ja luistoa hyvässä suhteessa.

Sininen joukkue tulee onnittelemaan Akia voitokkaan kisan päätyttyä. Kuva: © Nelonen Media.
Sininen joukkue tulee onnittelemaan Akia voitokkaan kisan päätyttyä. Kuva: © Nelonen Media.

Kilpailun voitto ratkesi, kun Aki sai sinisille ensimmäisenä täyteen joukkueensa mitta-astiat. Voitto ei ollut paljosta kiinni, sillä punaisillakin olisi riittänyt enää yksi täyttö. Siniset tulivat onnittelemaan Akia, kun Big Brother kuulutti tehtävän päättyneeksi. Siniset ovat tällä hetkellä välttämässä häätöäänestyksen, sillä he johtavat kuuden kilpailun jälkeen pistein 209-197, kerrottiin tasapainokisan jälkeen BB-nettisivuilla. Se, milloin viikkokilpailu päättyy, ei ole tiedossa.

Kuudennen päiväkilpailun lopputulosta BB-talossa puhutti kisan jälkeen enemmän Samin tilanne. Sami oli allapäin kilpailun jälkeen ja sinisten Lasse tsemppasi punaisissa kisaavaa Samia, joka kehui Samin tasapainoa Lemmenjoki-viikolla. Lasse totesi, että sinisissä oltiin varmoja, että Sami on mukana tasapainokisassa. Sami kiitti Lassea kehuista, jotka tekivät hänet iloiseksi.

Samin tilanne oli tiedostettu myös punaisten leirissä, joka käsiteltiin joukkueen palaverissa. Kapteeni Jasmiina tiedusteli Samilta, oliko hänellä huono fiilis joukkuejaon takia, mutta Sami sanoi olevansa sinut asian kanssa. Sami totesi, että hänhän haluaisi toki osallistua kaikkiin kisoihin, mutta hän menee joukkueen etu edellä.

Hän oli kyllä sanonut olevansa hyvä tasapainossa, mutta ilmeisesti ei ollut sanonut sitä tarpeeksi painokkaasti ja innokkaammat menivät edelle. Jasmiina myönsi, että hän oli ehkä ottanut kilpailuihin niitä, jotka vaikuttivat itsevarmemmilta, eikä Sami lähde huutamaan muiden päälle. Kapteeni pyysi Samilta anteeksi ja otti omaan piikkiinsä sen, ettei ollut huomannut Samin mainintaa hänen hyvästä tasapainostaan. Jasmiina lupasi, että Sami saa mennä suorittamaan torstaina päivän ensimmäistä kisaa.

Joukkueen kokoonpanoon liittyvä keskustelu oli iskenyt raskaasti Jasmiinaan ja hänellä oli huono fiilis asiasta. Tasapainokisassa mukana olleet Samir ja Anssi olisivat olleet valmiita luopumaan paikastaan, jos Sami olisi valittu jomman kumman tilalla. Etenkin Samir oli pahoillaan Samille tilanteesta.

Paineet punaisten kapteenilla on kovat, sillä hän ei haluaisi joutua häätöäänestykseen. Jasmiina myös haluaisi, että Sami voisi välttää häätöäänestyksen, koska mies on sinne joutunut jo monta kertaa. Jasmiina ja Ville juttelivat, että joukkueen tilanne viikkokisassa on huono, mutta asukkaille ei ole kerrottu, että joukkueiden välinen piste-ero on vain 12 pistettä.

Kuudes kisa haastaa tasapainoa ja päättyy sinisten voittoon – Katso tästä tämänhetkinen pistetilanne! (BB-nettisivut)

Lue myös:
Asukkaat jaettiin joukkueisiin, voittaja välttää häätöäänestyksen (11.10.2021)
Katja toipui häädöstä, Sanni antoi häädetyn perinnön yksin Nooralle (11.10.2021)
Taavi protestoi Anssin toimintaa pizzakisassa, punaiset mokasi isosti kuulokisassa (13.10.2021)
Sinisille makkarin herruus, pirtelöt maistelussa (13.10.2021)


Tulosta   Sähköposti