Tilasto: Suomen Big Brotherin häätö- ja voittajaäänestykset 2005-2022

Big Brother 2022 -voittajaäänestyksen lopputulos: Reeo on BB-voittaja ennen Lauraa. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother 2022 -voittajaäänestyksen lopputulos: Reeo on BB-voittaja ennen Lauraa. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brotheriin kuuluu olennaisena osana häätöäänestykset, joissa katsojat häätävät asukkaita ulos BB-talosta. Suomen Big Brotherissa on ollut toisinaan myös muunlaisia äänestyksiä, joissa katsojat ovat mm. saaneet nimetä asukkaita häätöäänestykseen tai äänestää asukkaan finaaliviikolle.

Olemme ottaneet tarkasteluun äänestykset, joita Suomen Big Brotherissa on järjestetty vuosina 2005-2022. Tarkastelussa mukana ovat äänestykset, joissa katsojat ovat saaneet vaikuttaa BB-talon asukaskokoonpanoon pääasiassa häätöäänestyksin, mutta myös muita äänestyksiä on tarkastelussa mukana. Emme ole ottaneet huomioon muita kuin BB-tuotannon järjestämiä maksullisia puhelinäänestyksiä.

Vuodesta 2005 lähtien Suomen Big Brotherissa on järjestetty 157 häätöäänestystä, 15 voittajaäänestystä, kuusi nimeämisäänestystä, neljä häätöäänestykseltä turvaan -äänestystä, kokelasäänestys, sala-asukasäänestys ja finaaliviikkoäänestys. Äänestystavat ovat hieman vaihdelleet vuosien varrella, mutta kaikki äänestykset ovat tapahtuneet netissä tai puhelimitse soittamalla tai lähettämällä tekstiviesti.

Häätöäänestyksissä on käytetty kolmea eri tapaa. Ensimmäisenä käytössä vuonna 2005 oli ns. miinus-äänestys, jossa äänestettiin kenet katsojat haluavat häätää BB-talosta. Vuosina 2006-2010 oli käytössä plus/miinus-äänestys, jossa sai antaa suosikille plussaa ja inhokille miinusta ja näiden erotus ratkaisi häädettävän asukkaan. Vuodesta 2011 lähtien on ollut käytössä ns. plus-äänestys, jossa äänestettiin asukasta kenet katsojat haluavat jäävän taloon.

Plus-äänestys jatkui myös viiden vuoden tauon jälkeen vuonna 2019, kun Nelonen Media otti Big Brotherin esittääkseen. Tosin yhden kerran kesken kauden käytettiin myös miinusäänestystä viikolla kahdeksan.

Kauden 2020 häätöäänestyksissä vallitsevana käytäntönä olivat plus-äänestykset. Tästä poikettiin kerran, kun miinus-äänestystä käytettiin kuudennella viikolla kaikkien asukkaiden ollessa häätöuhan alla. Miinus-äänestys oli käytössä myös viikolla 11 nimeämisäänestyksessä, kun katsojat nimesivät ja asukkaat häätivät.

Suomen toisella julkkiskaudella keväällä 2021 häätöäänestyksissä oli käytössä plus-äänestys, mutta äänestyksiä oli normikausia useammin. Asukkaita häädettiin Julkkis-BB:ssä 2021 peräti neljä kertaa viikossa vajaan kolmen viikon kauden aikana. Ensimmäisellä julkkiskaudella vuonna 2013 häätöjä suoritettiin kerran viikossa lukuun ottamatta viikkoa 3.

Vuoden 2021 syksyllä järjestettiin myös Big Brotherin normaalikausi 12 viikon mittaisena. Kaikki syksyn äänestykset olivat plus-äänestyksiä, 13 häätöäänestystä ja yksi nimeämisäänestys. Häätöäänestyksiä suoritettiin tuttuun tapaan kerran viikossa, pois lukien viikko 11, jolloin kolmessa eri häätöäänestyksessä häädettiin kolme asukasta.

Äänestystapa ei muuttunut kaudella 2022, vaikka kauden aikana asukkaat saivat pelata ja juonitella sekä rakentaa liittoumia keskenään. Kauden kaikki häätöäänestykset olivat plus-äänestyksiä, eikä mitään erikoisäänestyksiä ollut. Jokaisessa häätöäänestyksessä BB-talosta häädettiin vain yksi asukas.

Voittajaäänestyksissä äänestetään nimensä mukaisesti voittajasta, mutta tapa ei ole ollut joka vuosi sama. Perinteisesti ns. plus-äänestyksellä voittajaa on haettu vuosina 2005-2007 ja 2011-2022. Tässä välissä vuosina 2008-2010 myös voittajaäänestyksessä oli käytössä plus/miinus-äänestys häätöäänestysten tapaan.

Erikoisäänestyksistä nimeämisäänestyksissä katsojat ovat saaneet äänestää asukkaita häätöäänestykseen. Näissä häätöäänestykseen on nimetty neljästi eniten ääniä saaneita asukkaita ja vain kerran vähiten ääniä saaneita asukkaita. Nimetyistä asukkaista muut asukkaat häätivät yhden ulos talosta. Kaudella 2019 asukkaat äänestivät asukkaita turvaan häätöäänestykseltä vaiheittain ja lopulta kolme vähiten ääniä saanutta asukasta joutui varsinaiseen häätöäänestykseen.

Muista äänestyksistä kokelas- ja sala-asukasäänestykset ovat olleet periaatteessa häätöäänestyksiä, joissa eniten ääniä saaneet asukkaat ovat saaneet jäädä taloon. Finaaliviikkoäänestys on kerran järjestetty äänestys, jossa kaudella 2011 toisella viikolla katsojat saivat äänestää yhden asukkaan suoraan finaaliviikolle.

Tuloksissa puutteita enemmän ja vähemmän

Tähän artikkeliin on kerätty Suomen Big Brotherin edellä mainittujen äänestysten tuloksia. Tiedot on poimittu Big Brotherin nettisivuilta 2005-2022 ja Fanisivut.netin arkistoista. Tietoja ei ollut saatavilla kaikkien viikkojen äänestyksistä, sillä Big Brotherin tuotanto ei ole julkaissut prosenttiosuuksia ja/tai äänieroja jokaisesta äänestyksestä.

Äänestyksiä on ollut yhteensä 185, joista täydelliset tulokset on ollut saatavissa 145 äänestyksestä. Suurin puute on kaudelta 2006, jolloin tuotanto ei julkaissut yhdenkään häätöäänestyksen prosenttiosuuksia tai eroja. Toisen kauden tulosten lisäksi myös muilta kausilta tulokset puuttuvat muutamilta viikoilta tai joiltakin viikoilta on julkaistu vain osittaiset tulokset (esim. kolmen kärki).

Puutteellisista tuloksista tiedetään vain se, kuka asukkaista on häädetty, kuka on voittanut finaaliviikkoäänestyksen tai ketkä ovat tulleet nimetyksi. Kaikki äänestykset on listattu tämän äänestyksen lopuksi liitteinä, joista on katsottavissa kunkin vuoden äänestysten tulokset niiltä osin, kun tietoja on ollut saatavilla.

Häätöäänestysten ennätyksiä

Ennätyksissä tarkastelussa ovat vain häätö- ja voittajaäänestykset, sillä niistä on suurin ja vertailukelpoisin otos. Ennätykset on jaettu kolmeen kategoriaan häätöäänestyksissä ja kahteen kategoriaan voittajaäänestyksissä, koska äänestyksiä on järjestetty eri tavoin vuosien varrella.

Ensimmäisellä BB-kaudella äänestykset järjestettiin miinus-äänestyksinä, joissa eniten ääniä saanut asukas häädettiin BB-talosta. Kauden suursuosikki oli Perttu, joka oli mukana lähes kaikissa häätöäänestyksissä, mutta hän selvitti ne selvällä erolla. Lopulta Perttu voitti Suomen ensimmäisen Big Brotherin. Perttu saatiin ennätystilastoihin sekä suurimman että pienimmän miinus-äänestyseron tilastoihin. Tosin jälkimmäisessä äänestyksessä oli kolme asukasta ja Perttu oli tässä kolmas.

 


Jos kaavio ei näy kunnolla esim. mobiililaitteellasi, voit katsoa sen myös tästä.

Äänestystapaa muutettiin toisesta kaudesta alkaen ja otettiin plussat ja miinukset käyttöön. Plus/miinus-äänestyksessä katsojat saivat antaa plus- ja miinusääniä, joiden erotus ratkaisi häädettävän asukkaan. Tällä aikakaudella myös tuotannon suhtautuminen äänestyksiin muuttui aggressiivisemmaksi ja tilannetietoja kerrottiin katsojille entistä useammin ja avoimemmin nimien kanssa, joilla oli varmasti oma vaikutuksensa äänestysten tuloksiin.

Tulokset ainakin tiukkenivat ja isot erot asukkaiden välillä tulivat harvinaisemmiksi. Asukkaita alkoi häätöäänestyksissä olla yhä enemmän ja kaudella 2009 tuotanto alkoi lipsua omista säännöistään häätöäänestykseen joutuvien asukkaiden määrää koskien. Myöhempinä kausina ei juurikaan enää noudatettu sääntöä, jossa kaksi eniten nimeämispisteitä saanutta asukasta joutui häätöuhan alle. Häätöäänestyksiin saatettiin laittaa se määrä asukkaita, joka oli tuotannon mielestä sopiva.

Yksi legendaarisimmista häätöäänestyksistä oli Markon ja Cheryllin välillä kaudella 2008 viikolla 3. Tällöin Markon häätöön päättynyt äänestys päättyi plus/miinus-äänestyksen kaikkien aikojen pienimpään eroon, 0,03 prosenttiyksikköä. Lähes yhtä pieni ero Esa J:n häädössä viikolla 4 kaudella 2009 vain 0,04 prosenttiyksikön erolla Markoon. Suurin ero nähtiin kaudella 2009 viikolla 7, kun häädetyksi tulleen Justiinan ero Markoon oli 71,90 prosenttiyksikköä.

 


Jos kaavio ei näy kunnolla esim. mobiililaitteellasi, voit katsoa sen myös tästä.

Kaudeksi 2011 äänestystapaa muutettiin seuraavan kerran, kun otettiin ns. plus-äänestys käyttöön. Tässä mallissa katsojat äänestivät sitä asukasta, kenet he haluavat jäävän taloon ja vähiten ääniä saanut asukas häädettäisiin BB-talosta. Asukkaiden väliset erot pienenivät häätöäänestyksessä käytetyn "kirityksen" vuoksi ja myös häätöäänestykseen joutumisen perusteet hämmensivät lähes viikosta toiseen.

Eniten kohahduttavin häätöäänestys koettiin kauden 2011 viikolla 14, vain viikkoa ennen finaalia. Tällöin monien suosikiksi niin BB-talon sisällä kuin sen ulkopuolella noussut ristiriitainen persoona Sebastian häädettiin talosta vain 0,01 prosenttiyksikön erolla Tanjaan. Plus-aikakauden suurin ero kaudella 2019 viikolla 1, kun Tiia häädettiin 75,8 prosenttiyksikön erolla Minnaan.

 


Jos kaavio ei näy kunnolla esim. mobiililaitteellasi, voit katsoa sen myös tästä.

Voittajaäänestysten ennätyksiä

Suomen Big Brotherin voittajaäänestyksissä 2008-2010 käytetyn plus/miinus-äänestyksen pienin ero voittajan ratkaisemiseksi oli kaudella 2010, kun toista kertaa BB-talossa ollut Niko N. kuittasi voittopotin 1,07 prosenttiyksikön erolla kauden häätöäänestyskuningattareen Marikaan. Suurin erokaan ei ollut hirvittävä kaudella 2008, jolloin kesken kauden taloon tullut Anniina voitti 6,69 prosenttiyksikön erolla Teroon.

 


Jos kaavio ei näy kunnolla esim. mobiililaitteellasi, voit katsoa sen myös tästä.

Plus-äänestyksellä ratkaistu voittaja on ollut Suomen Big Brotherin yleisin tapa. Voittaja on ratkennut välillä isommalla, välillä pienemmällä erolla. Kaikkien aikojen pienin ero syntyi kaudella 2021, kun voittajaäänestyksen viimeisessä vaiheessa olivat vastakkain Jasmiina ja Aki. Jasmiina voitti Big Brother 2021:n vain 0,2 prosenttiyksikön erolla, vaikka oli äänestyksen alkuvaiheessa vielä pahalla takamatkalla.

Julkkis-BB:n pienin ero oli Jori A. Kopposen ja Niko Saarisen välillä vuonna 2013, kun Jori voitti äänestyksen viimeisessä vaiheessa Nikon 1,68 prosenttiyksikön erolla. Suurin ero syntyi toistaiseksi viimeisellä kaudella 2014, kun Andte jyräsi voittoon murskaavalla 53,06 prosenttiyksikön erolla Annaan jättäen muille vain murusia.

 


Jos kaavio ei näy kunnolla esim. mobiililaitteellasi, voit katsoa sen myös tästä.

Tilastoja

 
HÄÄTÖÄÄNESTYKSET:
Miinus-äänestyksiä 10
Plus-äänestyksiä 85
Plus/miinus-äänestyksiä 62
Häätöäänestykset yht. 157


VOITTAJAÄÄNESTYKSET:
Plus-äänestyksiä 12
Plus/miinus-äänestyksiä 3
Voittajaäänestykset yht. 15

MUUT ÄÄNESTYKSET:
Nimeämisäänestyksiä 6
Turvassa häädöltä 4
Kokelasäänestyksiä 1
Sala-asukasäänestyksiä 1
Finaaliviikkoäänestyksiä 1
Muut äänestykset yht. 13
ÄÄNESTYKSIÄ YHTEENSÄ:    185
Pisin yhtäjaksoinen äänestysputki:
8 häätöäänestystä - Marika 2010
Eniten äänestyksiä kaudessa:
12 häätöäänestystä - Marika 2010

Kaikkien häätö- ja voittajaäänestysten tilastot PDF-tiedostoina:

Kausi 2005
Kausi 2006
Kausi 2007
Kausi 2008
Kausi 2009
Kausi 2010
Kausi 2011
Kausi 2012
Julkkis-BB 2013
Kausi 2014
Kausi 2019
Kausi 2020
Julkkis-BB 2021
Kausi 2021
Kausi 2022

Tiedostoissa on kaikkien häätöäänestysten tulokset, jotka ovat olleet julkisesti saatavilla. Häätöäänestysten eroissa mitataan eroa aina häädettyyn asukkaaseen. Tilastoissa mahdollisesti olevista virheistä voi ilmoitella kommentoimalla tähän artikkeliin tai palautelomakkeella.

Kaikkien nimeämisten ja häätöäänestysten tulokset löytyvät Fanisivut.netin arkistosta.

Lähteet:
MTV Oy
Nelonen Media
Endemol Shine Finland Oy

Artikkelin päivityshistoria:
11.3.2020 kello 18.47:
Otsikkoa on muokattu ja teksti ja tilastot on päivitetty ajan tasalle.
4.2.2021 kello 12.53: Otsikko, teksti ja tilastot on päivitetty ajan tasalle sekä lisätty uusin pdf kauden 2020 jälkeen.
23.8.2021 kello 14.02: Otsikko, teksti ja tilastot on päivitetty ajan tasalle sekä lisätty uusin pdf Julkkis-Big Brotherin 2021 jälkeen.
19.4.2022 kello 16.26: Otsikko, teksti ja tilastot on päivitetty ajan tasalle sekä lisätty uusin pdf normaalikauden 2021 jälkeen.
17.4.2023 kello 17.14: Otsikko, teksti ja tilastot on päivitetty ajan tasalle sekä lisätty uusin pdf kauden 2022 jälkeen.

Historiaa

Historiaa: Suomen Big Brother 2022

Julkaistu 05.05.2023 09:00

Asukkaat toteuttivat jumalteemaisen kuvaussession päivätehtävänä viikolla viisi. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother koki isot sääntömuutokset kaudelle 2022. Sääntöjä uudistettiin perustavanlaatuisesti Big Brotherin perusajatukseen nähden, jossa nime...

Historiaa: Suomen Big Brother 2021

Julkaistu 25.04.2022 14:41

Ketjureaktio-kauppatehtävän loppusuoritus oli kauden yksi jännittävimpiä yksittäisiä hetkiä. Asukkaat valmistautumassa loppusuoritukseen Anssin asettaessa kuulan radalle. Kuva: © Nelonen Media.

Kausi 2021 nähtiin pikavauhtia julkkiskauden...

Historiaa: Suomen Julkkis-Big Brother 2021

Julkaistu 24.08.2021 11:46

Julkkisasukkaat koolla sohvaryhmällä kauden ensimmäisessä tehtävässä, tutustumisen kolmiottelussa. Kuva: © Nelonen Media.

Fanisivut.netin Suomen BB-kausien historiasta...

Historiaa: Suomen Big Brother 2020

Julkaistu 08.02.2021 15:31

Talo ja mökki yhdistyivät kolmannen viikon loppupuolella. Kuva: © Nelonen Media.

Kaikkiaan kahdestoista Suomen BB-kausi käynni...

Historiaa: Suomen Big Brother 2019

Julkaistu 17.03.2020 09:00

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media

Big Brother piti taukoa viisi vuotta ennen ku...

Historiaa: Suomen Big Brother 2014

Julkaistu 01.06.2015 09:57

Big Brother ylitti syksyllä 2014 suomalaisen tv...

Historiaa: Suomen Julkkis-Big Brother 2013

Julkaistu 06.04.2014 12:38

Suomen ensimmäinen Julkkis-Big Brother näki päi...

Historiaa: Suomen Big Brother 2012

Julkaistu 02.09.2013 20:15

Kahdeksas kausi muistetaan runsaasta asukasmäär...

Historiaa: Suomen Big Brother 2011

Julkaistu 26.07.2012 23:34

Kuudennen kauden Finaalissa ei ilmoitettu Big B...

Historiaa: Suomen Big Brother 2005-2011

Julkaistu 19.07.2011 19:12

Johdanto

Suomen Big Brotherin tarina lähti lii...

Aikajana

Aikajana: Suomen Big Brother 2022

Julkaistu 16.05.2023 14:56

Ruutukaappaus Big Brother 2022 -aikajanasta. Grafiikka: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Knightlab.com.

Vuonna 2022 nähtiin Suomessa Big Brotherin 15. kausi, kun vajaan vuoden tauon jälkeen nähtiin uusi normaalikausi. Fanisivut.netin aikajanasarjass...

Aikajana: Suomen Big Brother 2021

Julkaistu 27.07.2022 09:00

Ruutukaappaus Big Brother 2021 -aikajanasta. Grafiikka: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Knightlab.com.

Vuonna 2021 nähtiin Suomessa myös toinen BB-k...

Aikajana: Suomen Julkkis-Big Brother 2021

Julkaistu 27.08.2021 09:00

Ruutukaappaus Julkkis-Big Brother 2021 -aikajanasta. Grafiikka: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Knightlab.com.

Fanisivut.netin Aikajana-sarja saa jatkoa. Ju...

Aikajana: Suomen Big Brother 2020

Julkaistu 12.03.2021 08:00

Ruutukaappaus Big Brother 2020 -aikajanasta. Grafiikka: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Knightlab.com.

Suomen Big Brother sai jatkoa vuonna 2020 uud...

Aikajana: Suomen Big Brother 2019

Julkaistu 24.03.2020 12:33

Kauden 2019 aikajana. Grafiikka: Knightlab.com.

Suomen Big Brother palasi viiden vuoden tauol...

Aikajana: Suomen Big Brother 2014

Julkaistu 02.08.2016 09:00

Suomen Big Brotherin kymmenes Big Brother käynn...

Aikajana: Julkkis-Big Brother 2013

Julkaistu 19.07.2016 09:00

Pitkään spekulaatioissa ollut Big Brotherin suo...

Aikajana: Suomen Big Brother 2012

Julkaistu 05.07.2016 09:00

Kahdeksas Big Brother saatiin käyntiin s...

Aikajana: Suomen Big Brother 2011

Julkaistu 21.06.2016 09:00

Salaisuuksia sisältänyt Suomen...

Aikajana: Suomen Big Brother 2010

Julkaistu 07.06.2016 09:00

Kuudennella kaudella Suomen Big Brotherissa s...

Aikajana: Suomen Big Brother 2009

Julkaistu 24.05.2016 09:00

Viidennellä kaudella Suomen Big Brotheri...

Aikajana: Suomen Big Brother 2008

Julkaistu 10.05.2016 09:00

Suosionsa huipulla ollut Big Brother eteni ne...

Aikajana: Suomen Big Brother 2006

Julkaistu 12.04.2016 09:00

Toinen kausi Big Brotheria Suomessa näht...

Aikajana: Suomen Big Brother 2005

Julkaistu 29.03.2016 09:00

Suomen Big Brotherin ensimmäinen kausi n...

Tilastoja

Tilasto: Suomen Big Brotherin asukkaat 2005-2022

Julkaistu 08.06.2015 10:05

Big Brother 2022 -alkuperäisasukkaat normaalikaudella syksyllä 2022. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Suomen Big Brotherissa on kahdentoista kauden aikana nähty lähes 300 asukasta. Kuka on BB-historian nuorin asukas, entä vanhin ja mikä on asukkai...

Tilasto: Suomen Big Brotherin häätö- ja voittajaäänestykset 2005-2022

Julkaistu 07.10.2015 11:16

Big Brother 2022 -voittajaäänestyksen lopputulos: Reeo on BB-voittaja ennen Lauraa. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brotheriin kuuluu olennaisena osana häätö ...

Tilasto: Suomen Big Brotherin katsojaluvut 2005-2022

Julkaistu 15.06.2015 10:18

Big Brother Suomi -logo 2022. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother kiinnostaa katsojia Suomessa, vai...

Tilasto: Big Brother häätölähetyksen katsojalukuja

Julkaistu 08.09.2015 09:00

Elina Kottonen on juontanut BB:n häätölähetyksiä viiden kauden ajan. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Häätölähetys ja häätö ovat Big Brotherin viik...

Tilasto: Big Brotherin Pääohjelman ja Viikkolähetyksen katsojalukuja

Julkaistu 01.09.2015 09:00

Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen ovat juontaneet BB-Viikkolähetystä kaudesta 2019 lähtien. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Big Brotherin Pääohjelmissa ja Viikkolähetyks...

Tilasto: BB Extran katsojalukuja

Julkaistu 04.09.2015 09:00

BB Extran tarkoitus oli olla Big Brotheria taus...

Tilasto: Big Brotherin erikoisohjelmien katsojalukuja

Julkaistu 11.09.2015 09:00

Big Brother-kausien yhteydessä on esitetty runs...

Yleistä

Suomen Big Brotherin voittajat 2005-2022

Julkaistu 25.05.2015 09:00

Reeo pelasi Big Brotherin läpi ja oli BB-voittaja vuonna 2022. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Toiselle kymmenelle tuotantokausissa päässyt Big Brother on saanut vuosien varrella 15 voittajaa. Esittelemme tässä lyhyesti kaikki Suomen Big Br...

BB-talot Suomessa 2005-2022

Julkaistu 18.08.2019 22:38

BB-talon keittiö erotettiin seinällä olohuoneesta kaudella 2022. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Suomen Big Brotheria on tehty kaksitoista kau...

Kaupankäynti ja talous Suomen Big Brotherissa 2005-2022

Julkaistu 07.08.2019 09:00

Heidi ja Laura kauppaostoksilla kaudella 2022. Kuva: © Nelonen Media.

Suomen Big Brotherissa on asukkaiden elämää s...

Tällä päivämäärällä tapahtui: Suomen Big Brother alkoi

Julkaistu 28.08.2019 08:00

Tänä päivänä 14 vuotta sitten, elokuun 28. vu...

Aikamatka Suomen Big Brotheriin 2005-2013

Julkaistu 16.08.2014 10:26

Suomen Big Brotheria on tehty yhdeksän kautta j...

Miten Suomen Big Brotherin asukkaat 2005-2019 sijoittuivat kartalle?

Julkaistu 28.09.2015 08:24

Suomen BB-asukkaiden jakautuminen maailmankartalle 2005-2019. Grafiikka: © 2020 ZeeMaps, Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Suomen Big Brotherissa on ollut kautta aikain...

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.