Analyysi: BB-talon dynamiikka on murroksessa

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Nyt on todellinen Big Brother alkanut. Ensimmäisten viikkojen kesäleirimeininki on mennyt ja asukkaat alkavat näyttää todellisen karvansa BB-talossa.

Ensimmäiset viikot asukkaiden kesken on perinteisesti kuin kuherruskuukautta, jossa ollaan vieraskoreita, ystävällisiä, eikä sanota ihan kaikkea, mitä mielen päällä on. Big Brotheria on kohta takana kolme viikkoa ja alkaa olla ne ajat, jolloin ei olla enää vieraskoreita ja se on jo näkynyt tällä viikolla.

Alkuviikosta nähtiin ensimmäiset isommat konfliktit Tarinan ja Kristianin välillä, kun Tarina koki pahaa oloa Kristianin tyylistä puhua ja BB-talon keskustelukulttuurista yleensä. Enää ei hyssytelty ja pidetty sisällä, miltä tuntuu. Tähän kuin yhdisti nikotiinikiellon aiheuttamat vieroitusoireet, soppa oli valmis.

Tämä ei varmasti ollut viimeinen välienselvittely asukkaiden välillä, tästä se vasta alkaa. Tällä kaudella keskustelunaiheet ovat olleet pitkälti sellaisia, jotka saa helposti kärjistettyä asukaskokoonpanolla, jolla on varsin erilaiset taustat. Vielä toistaiseksi ollaan selvitty ilman suurempaa riitaa, mutta uskon, että ainakin yksi isompi riita nähdään tällä kaudella.

Jo nyt on BB-talossa nähtävissä leiriytymistä omiin kuppikuntiin. Tarina ja Kristian ovat vahvoina persoonina keräämässä omaa leiriään, joista on jo puhuttu tämän viikon nimeämisten alla. Tarinan porukkaan kuuluvat ainakin Kevin, Eeva-Leena ja nimeämisten perusteella myös Milla. Kristianin ympärillä vahvimmin pyörivät Helmeri, Jukka ja Mira. Muut asukkaat hieman tasapainoilevat näiden ryhmien välillä, mutta aistin, että enenevissä määrin ärsytys Tarinaa kohtaan kasvaa.

Tämän viikon häätöäänestys on siitä merkittävä, että Tarina ja Eeva-Leena ovat pitäneet paljon yhtä. Jos Eeva-Leena sunnuntaina lähtee, menettää Tarina yhden vahvimmista tukipilareistaan talossa. Tilannetta ei helpota, että Tarina tuntuu takertuvan moniin sanomisiin, joista on potentiaalia eskaloitua riita tai vähintään pahoittaa mielensä.

Vielä toistaiseksi muut asukkaat eivät ole Tarinan lailla ns. keikuttaneet venettä, mutta pinnan alla kuplii. Hyvänä esimerkkinä on Millan antamat nimeämispisteet Kristianille. Vaikka on vaikuttanut, että Milla on hyvää pataa Kristianin kanssa ja hän nauraa Kristianin jutuille, jotka välillä menevät hieman yli. Villen Kristianille sanoma analysointi keskiviikkona Millan naurun taakse verhotusta ärsytyksestä saattaa pitää paikkansa.

Vaikuttaa siltä, että välillä Kristianille haluttaisiin sanoa vastaan, mutta asukkaita saattaa hieman jopa pelottaa Kristianin vahva asema talossa. Eikä tilannetta ole helpottanut Kristianin voittamat nettiäänestykset, joista on voinut saada vihiä, että Kristian on suosittu ulkomaailmassa.

Alkava viikonloppu näyttää BB-kauden suunnan jatkossa.


Tulosta   Sähköposti