Analyysi: Hajoaako talon lemmenpari?

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Kolmanteen häätöäänestykseen nimettiin kaksi jo siellä aiemmin ollutta ja yhden ensikertalaisen. Ovatko katsojat kyllästyneet Tarinan peräänkuuluttamaan keskustelukulttuuriin, Villen rukoiluihin ja lemmenparin yhteiseloon?

Tarina ja Ville ovat olleet häätöäänestyksessä aiemmin, joten heillä on jonkinlaista kannatusta. Ville oli viikko sitten toisen häätöäänestyksen selkeä voittaja ja Tarinakin selvisi kuiville kaksi viikkoa sitten. Eeva-Leenan kannatus häätöäänestyksessä on arvoitus, mutta mitä olen keskustelupalstoja ja sosiaalista mediaa seurannut, Eeva-Leena on inhokkilistojen kärjessä.

Eeva-Leenan kohdalla on jo pidempään ärsyttänyt hänen liimautumisensa Jukkaan ja pakonomaiselta tuntuva seksin harrastaminen BB-talossa. Tilanne kärjistyi laivaviikkotehtävän aikana, kun Jukka ja Eeva-Leena eivät meinanneet pystyä pitämään näppejään erossa toisistaan. Toinen tapaus oli tällä viikolla, kun Big Brother määräsi asukkaat nukkumaan samassa paikassa ja Eeva-Leena hermostui BB:lle, kun heidät käskettiin nukkumaan kesken "hommien".

Tarina on ärsyttänyt myös alusta asti, mutta tällä viikolla hän on alkanut tarttua enenevissä määrin keskustelukulttuurin epäkohtiin talossa. Näyttäisi siltä, että Tarina otti kohteekseen erityisesti Kristianin, jonka kielenkäyttö on kieltämättä kärjekästä ja pisteliästä. Mielenkiintoista nähdä, että vaikuttaako viikon tapahtumat Tarinan kannatukseen ja lähtevätkö tähän mennessä suosikkina olleen Kristianin fanit pudottamaan Tarinaa?

Tämän kertaisesta häätöäänestyskolmikosta kovin kannatus on nähdäkseni Villellä. Alun uskonnon julistaminen on selkeästi rauhoittunut BB-talossa ja hänestä on tulossa yksin järjen äänistä asukkaiden joukossa. Edelleen Villen jyrkät mielipiteet tietyistä asioista ärsyttävät talon asukkaita, mutta katsojien keskuudessa tämä ei ainakaan viime viikon häätöäänestyksen perusteella haittaa niin paljon. Saman olen aistivani myös eri netin keskustelualustoilla. Lähinnä Villessä tuntuu ärsyttävän hänen päivittäiset rukoushetkensä, joista hän osan tekee kielillä.

Parhaat asemat säilyttää paikkansa talossa myös ensi viikolla on mielestäni Villellä. Uskon, että Ville on myös tämän viikon häätöäänestyksen ykkönen ja häädetyksi tulemista vastaan kamppailevat Tarina ja Eeva-Leena. Ennakkoon olin sitä mieltä, että Eeva-Leena on selkeä putoaja, mutta nähtyäni eilisen BB-lähetyksen äänestystilanteen, en ole siitä enää niin varma.

Joka tapauksessa luulen, että Ville on selkeästi turvassa ja Tarinan ja Eeva-Leenan taistelusta tulee tiukka. Tarinan putoaminen vaikuttaisi BB-talon ryhmädynamiikkaan enemmän kuin Eeva-Leenan putoaminen. Toki, jos Eeva-Leena häädetään, on jännä nähdä Jukan seuraavat peliliikkeet, lähteekö hän vonkaamaan seuraavaa naista, esimerkiksi Millaa?


Tulosta   Sähköposti