Analyysi: Lähteekö talosta jälleen nainen?

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Tällä viikolla häätöuhan alla ovat Timo, Mira ja Ville. Tässä hieman analyysintynkää tämän viikon häätöäänestysasetelmista.

Viime viikon analyysi meni aikalailla metsään, mutta yritetään nyt paremmalla menestyksellä. Tällä viikolla häätöäänestyksessä on kaksi ensikertalaista ja yksi asukas, joka on ollut molemmissa häätöäänestyksissä.

Timo

Timo on toista kertaa häätöäänestyksessä. Talon vanhimpiin asukkaisiin kuuluva Timo on jäänyt hieman paitsioon, eikä hän kuulu ydinryhmiin, jotka rakentuvat Tarinan ja Kristianin ympärille. Asiallinen ja rauhallinen Timo on jäänyt varsin värittömäksi ja mikäli talon keskusteluista ajaudutaan kauemmaksi asialinjasta, tulee Timo jäämään yhä enemmän porukan ulkopuolelle, vaikka talossa on muitakin, joita talon ronskimmaksi muuttunut keskustelu ärsyttää.

Katsojien silmissä Timo saattaa jäädä huomaamattomaksi, kun äänekkäämmät vie suuren osan näkyvyydestä ja nykyisessä äänestyssysteemissä Timolle ei kerry ääniä. Timo häätö ei vaikuttaisi kovin paljon BB-talon dynamiikkaan ja katsojat menettäisivät kaikista vähiten.

Mira

Häätöäänestyskolmikon äänekkäin keräsi nimeämispisteitä kanssa-asukkailta kärkkäiden mielipiteiden ja joidenkin täysin erilaisten näkemysten vuoksi. Usein tällaiset asukkaat ovat nopeasti tulilinjalla ja joutuvat ulos talosta, kun tutkan alla olevat asukkaat hiipivät pitkälle. Häätöäänestyksissä isot persoonat putoavat, jos heillä ei ole isoa fanikuntaa, eikä Miralla sellaista tunnu olevan.

Kauden tässä vaiheessa ei toivoisi Miran lähteävän vielä talosta, mutta epäilen, että Miralla on suurin riski tulla häädetyksi. Paljon toki riippuu siitä, mikä Miran tilanne on sunnuntain suorassa näytettävissä äänestystilanteissa, etenkin siinä viimeisessä katsauksessa. Valitettavasti äänestystilanteiden näyttämisellä on liian paljon merkitystä.

Ville

Ville on yksi eniten puhetta aiheuttaneista asukkaista tällä kaudella. Viime viikolla Ville välttyi todennäköiseltä nimetyksi tulemiseltaan saatuaan koskemattomuuden, mutta tällä viikolla se totetui. Villen taivaan iskän julistaminen on tällä viikolla vähentynyt osin viikkotehtävän roolin vuoksi, mutta ilmeisesti Ville on muutenkin hieman rajoittanut sanomisiaan. Nimeämisissä se ei kuitenkaan näkynyt.

Saa nähdä, miten katsojat reagoivat Villeen. Ainakin ensimmäisessä äänestystilanteessa Ville oli johdossa perjantai-iltana, mutta todennäköisesti hyvin vähän ääniä oli tuossa vaiheessa annettu. Kysymys kuuluu, saako Ville hengenheimolaisensa liikkeelle ja kuinka paljon Ville näyttää uskonnollista puoltaan viikonlopun aikana? Jos Ville jatkaa hillittyä linjaansa, Ville jatkanee talossa.

Kauden dynamiikan kannalta Villen jatkamisella on luultavasti eniten merkitystä. Osalle asukkaista Villen häätö olisi helpotus, toisille järkytys - sama juttu myös kotikatsomoissa. Kunnon yhteenottoa Villen maailmankatsomuksesta ei toista mieltä ajattelevien kanssa ole vielä nähty ja olisi mielenkiintoista nähdä, tapahtuisiko tällaista, jos Ville saisi jäädä taloon.

Toinen häätö tapahtuu sunnuntaina.


Tulosta   Sähköposti