Kommentti: Aikuismainen asukaskokoonpano

Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net
Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net

Uusi BB-kausi käynnistyi 14 asukkaan voimin sunnuntaina. BB-taloon muutti pitkään aikaan aikuismaisin asukaskokoonpano Suomen Big Brotherissa, kenties kaikkien aikojen aikuismaisin.

Aivan nuorimmat puuttuvat asukaskattauksesta tyystin. Tällä kaudella ei talossa ainakaan alussa nähdä esimerkiksi ns. pissiksiä, joita Big Brotherissa on nähty useita. Ei puhuta paljon "seduloista" ja muista yökerhoista tai muusta pintaliidosta.

Sen sijaan puhetta on riittänyt henkevistä ja aika henkilökohtaisista asioista heti alusta lähtien. Keskustelu on ollut tervehenkistä ja jokaiselle on tunnuttu antavan tilaa puhua asiansa. Tietenkin suuressa asukasmäärässä pientä mölinää tulee, mutta mitään suurempaa älämölöä ei ole ollut. Tätä toki on edesauttanut, ettei bileitä BB-talossa ole vielä järjestetty.

Tuotanto kertoi jo ennen kauden alkua, että alkoholilla läträäminen ja peitonheilunta jätetään tällä kaudella vähemmälle ja se näyttää pitävän. Asukasvalinnat tukevat tätä. Vaikkei tämänvuotinen asukaskatras ole mistään perinteisestä muotista, on harmonia BB-talossa pystytty säilyttämään, vaikka vaikeistakin aiheista, kuten uskonnosta on jo paljon puhuttu.

Aika näyttää, alkaako joidenkin jutut jo riittää. Ainakin uskontokeskustelun osalta joidenkin mitta alkaa täyttyä, mutta toistaiseksi asioista on selvitty sivistyneesti keskustelemalla. Myöskin paha selän takana puhuminen on loistanut poissaolollaan. En pidä sitä pahana, että asukkaat keskustelevat toisista asukkaista, vaikkei keskustelun kohde ole paikalla, mutta puhe ei saa muuttua pahantahtoiseksi tai juonitteluksi.

Hermot varmaan kiristyvät, kun päivät etenevät ja asukkaat käyvät tutuiksi toisilleen. Kun päivästä toiseen kohtaa vain samat naamat, alkaa hermoja väistämättä kiristää. Kysymys kuuluu miten tällaiset asiat puretaan, kun jossain vaiheessa taloon tarjoillaan alkoholia. Ei koko kautta kuitenkaan vedetä kuivin suin.

Oma osansa on tietenkin tehtävillä, joiden onnistuminen ja epäonnistuminen sekä asukkaiden tekemät ratkaisut vaikuttavat BB-talon ilmapiiriin. Miten käy esimerkiksi käynnissä olevan salatehtävän kanssa, jos Tuula ja Helmeri onnistuvat sabotoinnissaan ja viikkotehtävä epäonnistuu?

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.