Analyysi: Kuka häädetään ensimmäisenä?

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net

Kolme asukasta joutui häätöuhan alla ja yksi heistä joutuu jättämään talon sunnuntaina. On aika ensimmäisen häätöäänestysanalyysin.

Ensimmäiseen häätöäänestykseen joutuivat Timo, Emma ja Tarina. Näkyvin kolmikosta on ollut ehdottomasti Tarina, joka jo avausiltana purskahti itkuun menetettyään sängyn katsojaäänestyksessä. Tarina on lisäksi ollut aktiivinen keskusteluissa ja haastanut muita asukkaita vahvoilla mielipiteillään. Erityisesti on jäänyt mieleen keskustelut Kristianin kanssa ilmastonmuutoksesta muutama päivä sitten, jossa nainen näytti jäävän argumenteissa alakynteen.

Tarinalla on kova yritys pysyä esillä ja pitää yhteyttä kaikkiin asukkaisiin on luultavasti ollut haitallista hänelle BB-taipaleen alkumetreillä. Tarina on ottanut tilaa itselleen, vaikka taisi sanoa esittelyvideossaan, että inhoaa ihmisiä, jotka vievät kaiken tilan. Eikä jututkaan ole kaikkia innostaneet, joista on ropissut nimeämispisteitä.

Katsojien näkökulmasta Tarina on varmasti aiheuttanut ärsytystä ja viime sunnuntain kaltainen sisääntulo ei ainakaan nosta osakkeita. Tarinan BB-uran jatko riippuu, kuinka äänestäjät saadaan liikkeelle Tarinan "omassa kuplassa". En usko kuitenkaan, että suuri yleisö olisi erityisemmin ihastunut Tarinaan ja nainen on mielestäni suurimmassa uhassa pudota sunnuntaina.

Emma ei ole ollut kovinkaan suuressa roolissa ensimmäisinä päivinä. Häätöäänestykseen joutuminen näytti olevan kova paikka hänelle. Aluksi Emma vietti aikaa yksinään ja hän yritti pitää tunteet sisällään, mutta sitten padot murtuivat. Mielipiteitä piisaa, kuten monilla asukkailla tällä kaudella, mutta erottuuko Emma tarpeeksi muista?

Räväkällä ulkoasulla ei pitkälle pötkitä. Itse asiassa ulkoasu saattaa karkottaa suurta yleisöä, vaikkei tällaisia asioita pitäisi enää ihmetellä 2020-luvun kynnyksellä, mutta ihmisiä on moneen junaan.

Muille asukkaille etäisimmäksi on ilmeisesti jäänyt Timo, joka eniten nimeämispisteitä keränneenä joutui häätöäänestykseen. Perusrauhallinen suomalaismies ei ole turhia hötkyillyt, eikä erityisempiä tapahtumia aiheuttanut. Onko Timo jäänyt katsojien mieleen, on epäselvää. Big Brotherin katsojakunta oli muuttunut ikäjakaumaltaan vanhemmaksi Subin aikoina, onko suuntaus jatkunut tänä vuonna? Tämä voisi pelastaa Timon.

Yleensä räväkimmät asukkaat putoavat alkumetreillä ja niin uskon käyvän nytkin. Timo ja Emma saanevat jatkaa taloelämää myös ensi viikolla.


Tulosta   Sähköposti