Kommentti: Tuuletuksella kauteen uutta vauhtia

BB-talossa tapahtuu tällä viikolla isoja asioita. Asukkaita lähtee kaksi ja tulee neljä - muutosten tuulet ovat tulossa. Onko tämä kauden uusintastartti?

Kuluva kausi on käynyt hieman säästöliekillä yli viisi viikkoa. Alkukauden talo-mökki-asetelma kaksintaisteluineen ei täysin antanut kunnon BB-fiilistä ja talon yhdistymistä odoteltiin. Kun talo ja mökki vihdoin yhdistyi, jokin käsijarru oli yhä päällä. Vieläkään kauden potentiaalia ei ole täysin hyödynnetty.

Osa syynsä on tuotannolla, joka on tehnyt tehtävien ja muun toiminnan osalta minimisuorituksen. Viikkotehtävistä ei ole ollut klassikkotasolle yksittäisiä välähdyksiä lukuun ottamatta ja muuten asukkaat ovat saaneet olla aika omillaan. Väitän, että tällä kaudella on nähty ennätysmäärä makoilua, kun toimintaa on ollut vain hetkittäin.

Asukkaat ovat olleet varsin kaksijakoista porukkaa. Osa asukkaista, kuten esimerkiksi Sami, on aiheuttanut paljon polemiikkia ja tapahtumia. Osa taasen on keskittynyt rauhalliseen keskinäiseen keskusteluun, mainittakoon vaikka kolmikko Kristiina, Arttu ja Joel. Uskon, että vahvaan jakaantumiseen vaikuttaa edelleen alkukauden jako, jossa alkuperäiset talolaiset joutuivat osittain pakon sanelemana löhöilemään sisällä.

Ensi sunnuntaina taloon saadaan neljä uutta asukasta, kun lähes samalla ovenavauksella häädetään kaksi. Pakkaa sekoitetaan huolella ja nyt onkin viimeisiä hetkiä kääntää tämän kauden kurssia. Uusilla asukkailla saadaan toivottavasti enemmän irti nykyisistä asukkaista, koska muuten mitään uutta tuskin ilmenee.

Helppoa uusilla ei tule olemaan, sillä tulokkaat ovat luultavasti tulilinjalla heti, kun heitä voi nimetä. Mikäli mennään Subin kausilta tutulla tavalla, uudet asukkaat ovat ensimmäisellä viikolla suojassa nimeämisiltä. Uusilla asukkailla on vajaat pari viikkoa vakuuttaa, että he ansaitsevat paikkansa talossa.

Tietämättä keitä sieltä tulee, en pitäisi uuden asukkaan voittoa mitenkään poissuljettuna, sillä ei tällä kaudella mitään supersuosikkia ole muodostunut. Verrattuna vaikkapa viime kauden Kristianiin, ei nykyisessä porukassa ole yhtään sellaista henkilöä joka olisi ollut päivästä yksi selkeä voittajasuosikki. Roope oli lähellä, mutta hän munasi oman pelinsä täydellisesti muutettuaan taloon ja tultuaan häädetyksi viime sunnuntaina.

Yritystä tuotannolla ainakin on, eikä tämä huonommaksi ainakaan voi mennä. Vielä, kun saataisiin tason nostoa tehtäviin, voidaan tästä saada vielä hyväkin kausi. Muuten alkaa usko loppua, että noustaisiin viime kauden hyvälle tasolle, puhumattakaan historian parhaista kausista.

Sunnuntaille ladataan suuret odotukset, ketkä lähtee ja ketkä tulee.


Tulosta   Sähköposti