Huhuja ja tiedonmurusia Julkkis-Big Brotherista liikkeellä - Avaus heti vapun jälkeen?

Ilmakuvaa BB-talon todennäköisestä uudesta sijainnista Vantaalla. Kuvaan on rajattu mahdollinen talon sijainti kiinteistön toisessa kerroksessa. Kuva: © Google. Kuvankäsittely: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Ilmakuvaa BB-talon todennäköisestä uudesta sijainnista Vantaalla. Kuvaan on rajattu mahdollinen talon sijainti kiinteistön toisessa kerroksessa. Kuva: © Google. Kuvankäsittely: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Kevään suurin tv-yllätys ilmoitettiin maanantaina 15. maaliskuuta, kun Julkkis-Big Brotherin kerrottiin tulevan toukokuussa. Heti tiedon julkistamisen jälkeen alkoi liikkua huhuja ja pieniä tiedonmurusia tulevasta julkkiskaudesta. Tulevaan kauteen liittyy vielä paljon vahvistamatonta tietoa.

Julkkis-Big Brotherin paluu Suomeen aiheutti runsaasti säpinää niin sosiaalisessa mediassa kuin muuallakin netissä. Luonnollisesti liikkeellä on huhuja mm. tulevista asukkaista ja BB-talosta. Aina kiinnostava tieto on myös julkkiskauden avauspäivä, joka todennäköisesti selvisi hieman nettiä penkomalla.

Alustavien tietojen mukaan näyttäisi siltä, että Julkkis-Big Brother starttaa Nelosella sunnuntaina 2. toukokuuta. Asia selviää television ohjelmatietoja julkaisevasta Telsu.fi-sivustosta, jossa Nelosen ohjelmatiedot ulottuvat tällä hetkellä toukokuun alkuun. Neloselle on merkitty 2. toukokuuta kello 21.00-23.00 Big Brother Suomi -ohjelma. Lähes varmasti kyseessä on Julkkis-BB:n Kickoff-lähetys. Tästä eteenpäin ei Neloselta näe ohjelmatietoja ainakaan Telsu.fi:ssä.

Nelonen ei ole vielä julkistanut ohjelmistoaan Julkkis-BB:n osalta. Myöskään Ruutu-palvelun sisältöä ei ole kerrottu, mutta mikäli Julkkis-BB:hen on tarjolla 24/7-palvelu, on Ruutu+:n tuotteistukseen tehty talven aikana muutoksia. Tuotepalettiin on lisätty uusi halvempi tuote, sillä Ruutu+:n voi tilata myös hintaan 6,95 €/kk, jossa ainakin tallenteissa nähdään mainoksia. Ruutu+:ssa on myös kalliimpi versio 9,95 €/kk, jossa ei muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta mainontaa nähdä.

Molemmissa paketeissa on katsottavissa Ruudun koko sisältö Pay Per View -sisältöjä lukuun ottamatta. Ainakin kahdella edelliskaudella Big Brotherin 24/7 kuului Ruutu+:n sisältöön normaalilla kuukausimaksulla, eikä BB:stä tehty erillistä pakettia, kuten Subin kausilla tehtiin.

Uudessa tuotteistuksessa tilaamansa paketin voi vaihtaa Ruudun asiakaspalvelusta vahvistetun tiedon mukaan myös kesken tilauskauden. Ruudun asiakaspalvelusta kerrotaan, että tilausjakson vaihtuessa tilaajalta veloitetaan kuluneesta tilausjaksosta muodostuva summa seuraavan Ruutu+ -veloituksen yhteydessä.

BB-talon sijainti ja pari asukasta selvillä?

Julkkiskauden julkistuksen yhteydessä kerrottiin myös, että tänä vuonna rakennetaan uusi BB-talo. Tuotanto paljasti, että talo rakentuu pääkaupunkiseudulle vielä tuntemattomaan paikkaan, mutta ei mennyt aikaakaan, kun netissä todennäköisesti selvitettiin uuden talon sijainti. Talon osalta mitään virallista ei ole vielä julkistettu, mutta paljastuneiden tietojen osalta tuntuu lähes varmalta, että Big Brotherin uusi koti on Vantaalla.

Selvitystyössä kunnostuivat etenkin BB Plazan käyttäjät, jotka kaivoivat Vantaan rakennusvalvonnasta rakennusluvan kohteelle Tikkurilantie 10:een, jota on tarkoitus muuttaa tuotantotiloiksi, joissa tapahtuu valvonnassa ympärivuorokautista asumista. BB Plazan nimimerkki betatestaaja toi esille tiedot, että Vantaan rakennusvalvonnalta oli haettu rakennuslupaa ja pian hän oli kaivanut esiin todennäköisen pohjapiirrustuksen tulevasta BB-talosta.

Kartta: Uuden BB-talon todennäköinen sijainti kartalla Tikkurilantie 10, Vantaa (Kesko Oyj. kiinteistö). Karttalähde: © Google Maps.

Kyseessä on Google Mapsin Street Viewistä kaivettujen kuvien perusteella teollisuuskiinteistö, jossa majaa pitää ainakin Kesko. BB Plazan tietojen mukaan rakennuksesta olisi käytössä osia toisesta kerroksesta, jossa tehdään BB-tuotannon vaatimia muutoksia. Tämän vuoden loppuun saakka voimassa oleva rakennuslupa on haettu ajoissa toisin kuin Subilla nähtyjen BB-tuotantojen osalta, joissa niin Espoon Kivenlahden taloon kuin Kiloonkin rakennuslupien hakuun herättiin vasta jälkikäteen.

Paitsi talon osalta, niin vielä ei ole varmaa tietoa myöskään Julkkis-BB:n asukkaista. Seiska-lehti huhuilee, että julkkiskauteen olisivat osallistumassa Sanna Ukkola sekä Archie Cruz. Ukkola on työskennellyt toimittajana ja juontajana Ylellä vuoteen 2019 saakka mm. A-Studiossa, Pressiklubissa, Aamu-tv:ssä ja Sannikka & Ukkola -ohjelmassa. Nykyään Ukkola juontaa omaa nimeään kantavaa keskusteluohjelmaa AlfaTV:llä sekä kirjoittaa kolumneja Iltalehteen.

Muusikko Archie Cruz (oik. Arttu Kuosmanen) on Wikipedian mukaan laulaja-kitaristi Santa Cruz -yhtyeessä. Viime aikoina Cruz on ollut julkisuudessa osallistuttuaan Selviytyjät Suomi -ohjelman viidennelle kaudelle, joka kuvattiin kesällä 2020. Maaliskuussa 2021 Cruz käyttäytyi asiattomasti BB-voittaja Kristianin juontamassa Lainsuojattomat-ohjelmassa Youtubessa.

Ukkolan ja Cruzin osallistuminen on toistaiseksi Seiskan huhujen varassa, koska asukkaat eivät saa paljastaa osallistumistaan Julkkis-BB:hen ennen taloon astumista. Julkkiskauden asukkaat selviävät vasta Kickoff-lähetyksessä toukokuussa. Toistaiseksi muita mahdollisia nimiä ei ole julkisuuteen ilmaantunut.

Kenet sinä haluaisit nähdä Julkkis-BB:ssä? Vastaa kyselyymme täällä.

Julkkis-Big Brother 2021 nähdään toukokuussa Nelosella ja Ruudussa.

Lähteet: Seiska, Telsu.fi, BB Plaza, Ruutu.fi, Ruutu-asiakaspalvelu ja Wikipedia.

Lue myös:
Big Brother palaa ruutuun jo toukokuussa - Toinen julkkiskausi tulossa! (15.3.2021)
Kommentti: Tuotannon paineet pois julkkiskaudella, talosta suurimmat odotukset (16.3.2021)
Kysely: Kenet haluaisit Julkkis-BB:hen asukkaaksi? Kerro mielipiteesi! (16.3.2021)


Tulosta   Sähköposti