Iltalehti: Big Brotherin jatkosta ei vielä varmuutta

Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Sunnuntaina päättynyt Big Brother täytti Nelonen Median tavoitteet, mutta BB:n jatkosta ei ole vielä tietoa. Nykyinen BB-talo menee purkuun kauden päättymisen jälkeen.

Kristianin voittoon päättynyt yhdestoista BB-kausi oli Nelonen Medialle onnistunut. Nelonen Median kotimaisten ohjelmien päällikkö Meira Noronen kertoo Iltalehdelle, että Big Brother täytti paitsi katsojalukutavoitteet niin myös se, että BB:stä tuli ilmiö niin sosiaalisessa mediassa kuin perinteisessä mediassa.

Hyvistä tuloksista huolimatta Nelonen Media ei ole vielä tehnyt päätöstä Big Brotherin jatkosta kanavillaan, toteaa Noronen Iltalehdelle. Jatkomahdollisuuksia tutkitaan ja olisi Norosen mukaan hassua lopettaa onnistumisen jälkeen. Keskustelut Big Brotherin jatkosta ovat vielä käynnissä.

Jos uusi kausi tulee, Big Brother ei jatku samassa BB-talossa. Noronen sanoo Iltalehdelle, että BB-talo tuollaisenaan puretaan aika pikaisesti. BB-talo sijaitsee kauppakeskus Redin tornitalon juuressa ja se puretaan rakennustöiden tieltä pois. Rakennustyöt tuolla paikalla on tarkoitus aloittaa ensi vuonna, kertoi rakennusyhtiö SRV viime keväänä.

Katsojaluvut ovat pysyneet syksyllä vakaina. Maanantaista lauantaihin esitetyt viikkolähetykset keräsivät pääsääntöisesti katsojia keskimäärin 200 000 katsojan molemmin puolin. Sunnuntain suorat lähetykset saivat katsojia keskimäärin noin 300 000 reiluun 500 000 katsojaan. Sunnuntain suorien katsojaennätys on Kickoffin 515 000 katsojaa Nelosella BB:n avauspäivänä 1. syyskuuta, kun taas Jimillä ensimmäinen viikkolähetys seuraavana päivänä toi ohjelman ennätysyleisön 301 000 katsojalla.

Eilistä finaalilähetystä Nelosella katsoi 466 000 katsojaa keskimäärin ja viimeisen viikon katsotuin viikkolähetys oli lauantainen lähetys 198 000 katsojalla. Tv-lähetysten lisäksi Big Brother on vetänyt hyvin myös Ruudun ja Ruutu+:n puolella. BB-nettisivuilla uutisoitiin lokakuun lopussa, että siihen mennessä maksullisia 24/7-streameja oli yhteensä käynnistetty noin 17 miljoonaa kertaa ja kaikkia Ruudun BB-sisältöjä oli käynnistetty kaikkiaan yli 29 miljooonaa kertaa.

Nelonen Media oli ensimmäistä kertaa tekemässä Big Brotheria, kun ohjelma teki paluun Suomen televisioon viiden vuoden tauon jälkeen.

Lähteet: Iltalehti, Finnpanel / TV-mittaritutkimus

Kristian on Big Brother 2019 -voittaja! (10.11.2019)


Tulosta   Sähköposti