Petra Olli on Julkkis-Big Brother 2021 -voittaja!

Petra on Julkkis-Big Brother 2021 -voittaja kuvassa toisena vasemmalta. Kuvassa myös Petran ympärillä myös BB-juontajat Tinni (vas.) sekä Anni ja Kimmo. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Petra on Julkkis-Big Brother 2021 -voittaja kuvassa toisena vasemmalta. Kuvassa myös Petran ympärillä myös BB-juontajat Tinni (vas.) sekä Anni ja Kimmo. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Julkkis-Big Brother 2021 voittajan nimi ratkesi tänä iltana, kun Suomen toinen BB-julkkiskausi päättyi. Kausi huipentui voittajaäänestykseen, jonka perusteella voittajaksi äänestettiin Petra Olli. Julkkiskaudella toiseksi sijoittui Markku Pulli, kolmanneksi Nina Mikkonen ja neljänneksi Sara Forsberg.

Vajaat kolme viikkoa kestäneen Julkkis-Big Brotherin voittajaäänestys käynnistyi tiistai-iltana ja voittaja oli selvillä tänään. BB-talossa oli jäljellä neljä finalistia, joista vain yksi voi voittaa. Voittajaäänestyksessä olivat mukana Sara, Nina, Petra ja Markku. Heistä eniten ääniä keräsi Petra ja hänestä kruunattiin Suomen toinen Julkkis-BB-voittaja.

Finalistit olivat valmistautuneet illan finaaliin aamusta lähtien. Aluksi he kokosivat syksyn BB-asukkaille perunoiden istutuslaatikot ja laittoivat perunat kasvamaan. Ennen finaalia he rentoutuivat päiväsaunassa vielä viimeisen kerran ja myös grilli kuumeni lounaan merkeissä. Illalla finalistit nauttivat vielä tacoja ennen kuin he pääsivät valmistautumaan illan finaaliin.

Kauden viimeistä suoraa lähetystä varten asukkaat kokoontuivat vielä kerran olohuoneen sohvaryhmälle. Finaalissa talossa finalistit jännittivät keskenään, kuinka tulee käymään. Välillä taloyhteyksissä finalisteja tentattiin mm. siitä, miten he käyttäisivät voittorahansa, jos voitto osuisi kohdalle. Petra käyttäisi robottiruohonleikkuriin, Sara viisumin hankkimiseen, Markku opiskeluun ja Nina lapsiinsa ja velkojen maksuun.

Aiemmin tällä kaudella häädetyt asukkaat seurasivat finaalia studiosta. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Aiemmin tällä kaudella häädetyt asukkaat seurasivat finaalia studiosta. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Finaalin aikana finalisteja häädettiin talosta yksi kerrallaan. Ensimmäisenä häädettiin neljänneksi sijoittunut Sara. Hän totesi Anni Hautalan haastattelussa, että hänellä oli hyvä fiilis, eikä hän kadu mitään talossa tekemäänsä. Oman tilan puute ja se, ettei itse voi vaikuttaa asioihin, oli vaikeinta talossa.

Seuraavana BB-talosta häädettiin Nina, joka oli selviytynyt monista häätöäänestyksistä. Kärkikaksikkoon hän ei aivan päässyt, vaikka kävi tiukkaa taistelua Markun kanssa. Ninalla oli studioon saapuessaan monenmoisia tunteita, kuten iloa ja hämmennystä, mutta ennen kaikkea hän oli otettu, että pääsi näin pitkälle. Hän totesi olleensa oma itsensä talossa, ei voisi muuta olla.

Petra ja Markku talon kaksi viimeistä

BB-talossa oli jäljellä enää kaksi finalistia, Petra ja Markku. Heidän annettiin hetki jännittää ennen kuin kerrottiin, kumpi voitti. Kun Anni julkisti äänestysajan päätyttyä, että voittaja on Petra, jätettiin hänet hetkeksi taloon yksikseen. Vaikka Petra ei olisi halunnut jäädä yksin, Markku pyydettiin studion puolelle.

Studiossa Markku totesi Annin haastattelussa, että hopea ei ollut häpeä. Markun mielestä oikea voitti. Hän kommentoi, että oli outoa nähdä muita ihmisiä, kun hän näki vanhat jo häädetyt BB-asukkaat studiossa.

Lopulta oli myös Petran aika tulla ulos talosta. Hän jo kysyi Annilta taloyhteydessä, että joutuuko hän jäämään taloon. Petran helpotukseksi Anni pyysi Petraa tulemaan studioon ja pian hän olikin konfettisateessa voittajana studiossa. Pienen hämmennyksen jälkeen hän meni tervehtimään häädettyjä asukkaita ja sitten Annin haastatteluun.

Haastattelussa Petra totesi, ettei olisi kaksi viikkoa sitten uskonut, että olisi voittajana studiossa. Hänellä oli erikoinen, mutta hyvä fiilis. Tuoreena voittajana Petra pohti Annin kysyessä vielä voittorahojen suuntaa ja hän alkoi miettiä, että ehkä robottiruohonleikkuri saa jäädä ja rahaa menee painin juniorityön hyväksi.

Voittajaäänestyksessä Petra keräsi viimeisessä vaiheessa 53 % annetuista äänistä ja Markku 47 %. Petra kommentoi tulosta tasaiseksi, mutta Anni totesi Petralle, että Petra oli johtanut voittajaäänestystä koko ajan.

Finaalin lopussa Petralle luovutettiin voittajan ansaitsema 30 000 euron voittoshekki. Petrasta tuli Suomen toinen julkkiskauden voittaja vuoden 2013 voittajan, Jori A. Kopposen, rinnalle. Petran voiton myötä BB-talosta sammuivat valot ja Julkkis-Big Brother 2021 on päättynyt.

Big Brother jatkuu Nelosella ja Ruudussa jälleen syksyllä normikauden merkeissä.

Katso video, kun Petran voitto varmistuu:

Video: Petra Olli voittaa Julkkis-Big Brotherin 2021. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Big Brother Suomen vippikauden voittaja on Petra Olli! (BB-nettisivut)

Lue lisää finaalipäivän tapahtumista:
Finaalipäivänä perunat istutukseen seuraaville asukkaille (20.5.2021)
Markku voitti viimeisen Talo tyhjäksi -kilpailun (20.5.2021)
Liveseuranta: Julkkis-Big Brother 2021 Finaali 20.5.2021 - Petra kuittasi voiton (20.5.2021)

Artikkelia on päivitetty 20.5.2021 kello 22.38: Uutista on päivitetty kauttaaltaan.
Artikkelia on päivitetty 20.5.2021 kello 23.05: Jutun pääkuva vaihdettu, lisätty video ja kuva juttuun sekä täydennetty Petran haastattelua.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.