BB-nettisivut: Perjantain ja lauantain häädöt suoritetaan varoittamatta

Big Brotherin pääohjaaja Janne Virtanen. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brotherin pääohjaaja Janne Virtanen. Kuva: © Nelonen Media.

Finaaliviikon perjantain ja lauantain häädöt tehdään ilman ennakkovaroitusta asukkaille, kertovat BB-nettisivut. Big Brotherin pääohjaaja Janne Virtanen teki paljastuksen vastatessaan katsojakysymyksiin viime tiistaina.

Big Brotherin finaaliviikolle pääsi kuusi asukasta, mutta vain neljä heistä pääsee ensi sunnuntain finaaliin. Kaksi asukasta häädetään talosta tämän viikon perjantaina ja lauantaina. Talosta häädetään se asukas, jolla on vähiten ääniä voittajaäänestyksessä sillä hetkellä.

Finaaliviikon häätöjä ei suoriteta perinteiseen tapaan, paljasti pääohjaaja Janne Virtanen BB-nettisivuilla tiistaina. Virtanen kertoo vastatessaan katsojakysymyksiin, että häädöt suoritetaan varoittamatta. Asukkaille ei kerrota häädöistä etukäteen, vaan häädetty asukas poistetaan talosta yllättäen.

Tapoja asukkaan poistamiseen on Virtasen mukaan useita. Esimerkkeinä Virtanen mainitsee poistamisen päiväkirjahuoneen kautta tai kirjeellä. Häätö suoritetaan eri tavalla perjantaina ja lauantaina. Kun asukas on poistunut talosta, hän tulee vielä suoraan BB-viikkolähetykseen Nelosella. Häädettyä asukasta haastattelevat viikkolähetysten juontajat Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen ja lauantaina studiossa ovat paikalla myös tämän kauden vakiokommentaattorit BB-voittaja Kristian ja radiojuontaja Kim Sainio.

Perjantaina Julia häädettiin kutsumalla asukkaat sohvalle ja Joel luki kirjeestä, että seuraavaksi häädetään yksi asukas. Kirjeen lukemisen jälkeen Big Brother vain kuulutti Julian nimen ja naisella oli minuutti aikaa poistua talosta. Mitä tapaa tänään käytetään, ei ole paljastettu ja se nähdään vasta illan häädön yhteydessä BB-viikkolähetyksessä Nelosella ja Ruutu+:n 24/7-palvelussa.

Aikaisemmilla kausilla Suomen Big Brotherissa häätöä ei ole suoritettu tällä tavalla yllättäen. Kesken viikon häätöjä on tapahtunut finaaliviikolla useita, mutta niissä asukkaat on kutsuttu sohvalle ja heille on kerrottu häädöstä suorassa lähetyksessä. Esimerkiksi kaudella 2012 Tea häädettiin finaaliviikolla perjantaina BB Extra -lähetyksen aikana.

Voittajaäänestyksen kannalta kesken viikon häädöt tarkoittavat sitä, että äänestys jäädytetään, eli se keskeytetään hetkeksi perjantaina, jotta saadaan selville vähiten ääniä saanut asukas. Häädön jälkeen äänestys jatkuu viidellä asukkaalla ja se jäädytetään uudelleen lauantaina häädön ajaksi. Kun talossa on enää neljä asukasta, voittajaäänestys jatkuu aina sunnuntain finaalin loppuhetkille saakka. Ääniä ei nollata missään vaiheessa, vaan asukkaat saavat pitää koko viikon ajan kerryttämänsä äänet.

Big Brother 2020 -voittaja ratkeaa ensi sunnuntaina Nelosella.

Big Brother Suomen pääohjaaja Janne Virtanen vastaa katsojien kysymyksiin! (BB-nettisivut)

Lue myös:
Kuusi asukasta pääsi finaaliviikolle - Ennen finaalia häädetään kaksi asukasta! (23.11.2020)
Julia häädettiin perjantain yllätyshäädössä BB-talosta (27.11.2020)

Big Brother Suomi -viikkolähetykset pe 27.11.2020 klo 22.15-23.45 ja la 28.11.2020 klo 22.00-23.45
Big Brother 2020 finaali su 29.11.2020 klo 21.00-23.00

Artikkelia on päivitetty 28.11.2020 kello 12.09: Päivitetty artikkeli perjantain häädön jälkeen tarkentuneilla tiedoilla.


Tulosta   Sähköposti