Asukkaat velkaantuivat Big Brotherille kaupassa - Keltaisesta tiimistä rekrykonsultteja

Luottokatto tuli vastaan asukkaiden kauppareissulla. Kuva: © Nelonen Media.
Luottokatto tuli vastaan asukkaiden kauppareissulla. Kuva: © Nelonen Media.

Uudet BB-asukkaat velkaantuivat Big Brotherille heti toisena päivänä, jonka he joutuvat maksamaan takaisin. Velan maksamiseksi asukkaat pistetään töihin.

Maanantaina asukkaat heräsivät ensimmäiseen aamuunsa BB-talossa pitkään valvotun yön jälkeen. Viimeiset asukkaat olivat pysyneet valveilla noin puoli kuuteen aamulla tultuaan taloon edellisiltana. Yöunet eivät olleet kovinkaan pitkät ja moni valitteli myös huonosta unen laadusta.

Aamupäivällä asukkaat joutuivat päättämään lopullisesti ryhmäjaot, joista Big Brother oli sunnuntaina tiedottanut. Asukkaiden piti muodostaa nelihenkiset ryhmät, jotka on merkitty omilla väritunnuksilla, sininen, keltainen, punainen ja vihreä. Joukkuejaot vaikuttavat asukkaiden elämään tulevan tehtävän ja häätöäänestyksen osalta, mutta tarkempaa tietoa ei tässä vaiheessa ollut.

Toinen päivä BB:ssä eteni varsin rauhallisesti ja asukkaat jatkoivat toisiinsa tutustumista keskustellen eri aiheista, mm. politiikasta. Yllättäen asukkaat pääsivät ostoksille, mutta tässä piili sudenkuoppa. Asukkaat eivät tienneet, että he tekevät BB-valinnasta ostokset velaksi, jonka he joutuvat myöhemmin maksamaan takaisin.

Ostoksille asukkaat saivat valita kaksi asukasta, Melodyn ja Anssin. He saivat vuorotellen hakea kaupasta kaksi tuotetta niin kauan, kun aikaa riittää. Samalla, kun Melody ja Anssi tekivät ostoksia, kaupan televisiossa kulki kello ja teksti "Velan määrä". Kun aikaa oli kulunut reilut kolme minuuttia, tuli velkakatto täyteen ja ostosaika päättyi.

Melody ja Anssi eivät huomanneet ostoksia tehdessään velkakelloa. Kun asukkaille näytettiin myöhemmin kuvaa tilanteesta, Melody mainitsi tajunneensa kellon vasta heidän poistuessaan kaupasta. Asukkaat spekuloivat, mitä velka tarkoittaa ja pohtivat, että sillä on jotain tekemistä rahan kanssa.

Rekrytointikonsultit Pekka, Anssi, Aki ja Pippa valmistautumassa haastatteluihin. Kuva: © Nelonen Media.
Rekrytointikonsultit Pekka, Anssi, Aki ja Pippa valmistautumassa haastatteluihin. Kuva: © Nelonen Media.

Iltapäivällä asukkaat saivat kauden ensimmäisen kunnon tehtävän. Joukkueista katsojat saivat äänestää yhden joukkueen rekrytointikonsulteiksi, jotka tulevat haastattelemaan muita asukkaita työpaikkahaastatteluissa. Rekrytointikonsulteiksi äänestettiin keltainen joukkue, johon kuuluvat Pekka, Aki, Pippa ja Anssi.

Muut asukkaat joutuvat hakemaan avoinna olevia työpaikkoja, mutta kaikille ei ole aina saatavilla töitä. Työttömät voivat elää normaalia elämää BB-talossa, mutta heidän on osallistuttava erilaisiin työelämään valmentaville kursseille. Töihin päässeiden asukkaiden on suoritettava annetut työtehtävät kuittaakseen velkansa Big Brotherille. Mikäli näin ei käy, se ei ole hyvä juttu.

Tuoreet rekrytointikonsultit saivat pikkutakit BB-talon tehtävähuoneesta sekä lisäohjeet työtansä varten. Heidän on haastateltava muut asukkaat ja tehtävä heistä muistiinpanoja. Lisäksi heidän on selvitettävä, millaiset ovat muiden asukkaiden persoonallisuudet annettujen kuvausten perusteella.

Iltapäivän edetessä rekrytointiprosessi pääsi vihdoin alkamaan ja ensimmäiset asukkaat pääsivät konsulttien haastateltaviksi.

Asukkaiden muodostamat ryhmät:

Keltaiset (rekrytointikonsultit): Pekka, Aki, Pippa ja Anssi
Siniset (työnhakijat): Jasmiina, Taavi, Melody ja Juhani
Vihreät (työnhakijat): Laura L., Lasse, Laura R. ja Ville
Punaiset (työnhakijat): Katja, Sami, Sanni ja Minna

Big Brother 2021 on käynnistynyt! - Kaksi Lauraa oli aiheuttaa lempinimiongelman (5.9.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.