Vihreä joukkue joutui valovahdiksi

Laura L. sammuttaa pihalla olevan valon. Kuva: © Nelonen Media.
Laura L. sammuttaa pihalla olevan valon. Kuva: © Nelonen Media.

Maanantaina alkanut BB-talon rekrytointiprosessi tuotti ensimmäiset työpaikat. Vihreälle joukkueelle oli luvassa vuorotyötä sähkön säästämiseksi.

Asukkailla oli alkanut maanantaina tehtävä, jossa katsojat olivat valinneet keltaisen joukkueen rekrytointikonsulteiksi. Pekka, Anssi, Aki ja Pippa haastattelivat sinisen, vihreän ja punaisen joukkueen asukkaat ja kartoittivat heidän osaamistaan ja vahvuusalueitaan. Konsulteilla oli Big Brotherin laatima kysymyslista, joka käytiin läpi jokaisen haastateltavan kohdalla. Useimmat asukkaat menivät haastatteluun täysin tosissaan kuin olisivat menneet oikeaan työhaastatteluun.

Parhaimman esimerkin tällaisesta antoi Laura L., jonka haastattelusta olisi voinut tehdä opetusvideon. Harvoista huumorimielellä haastattelussa oli Jasmiina, joka oli tullut haastatteluun pilke silmäkulmassa. Sekä haastateltava että haastattelijat nauroivat lähes vedet silmissä, kun Jasmiina esittäytyi Norppaliven kehittäjänä.

Haastattelukierroksen päätyttyä he joutuivat valitsemaan yhden joukkueen tekemään töitä raikkaassa syysillassa. Haastatteluiden perusteella keltaiset olivat jaotelleet muut asukkaat tietynlaisiin ihmistyyppeihin, mutta tästä huolimatta heidän piti valita työläiset alkuperäisen joukkuejaon mukaan.

Keltaiset valitsivat töihin vihreät. Vihreään joukkueeseen kuuluvat Laura L., Lasse, Laura R. ja Ville. Heidän tehtävänään on huolehtia sähkön säästämisestä BB-talon pihalla. Pihalle oli ilmestynyt lamppuja, jotka eivät saa palaa liian pitkään.

Valo piti mennä sammuttamaan heti, kun se syttyi. Mikäli valo palaa liian pitkään, tehtävä epäonnistuu ja asukkaiden kauppareissusta hankkiman velan takaisin maksaminen vaikeutuu. Työvuoro alkaa ja loppuu äänimerkistä ja vaikuttaa siltä, että valojen vahtimista tehdään läpi yön.

Sinisen ja punaisen joukkueen asukkaat jäivät toistaiseksi työttömiksi, mutta heille tarjottaneen jossain vaiheessa työelämään valmentavia kursseja. Myös uusia työllistymismahdollisuuksia ilmaantunee tulevina päivinä.

Vihreä joukkue sai aloittaa valojen sammuttamistyönsä varsin rennosti ja tunnelma talon pihalla oli mukava illan viiletessä.  Miten käy, kun muut päästetään nukkumaan ja alkaa ensimmäinen yö ulkona?

Asukkaat velkaantuivat Big Brotherille kaupassa - Keltaisesta tiimistä rekrykonsultteja (6.9.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.