Finaalipäivänä perunat istutukseen seuraaville asukkaille

Nina (kuvassa etualalla) ja Petra kokoamassa istutuslaatikkoa. Kuva: © Nelonen Media.
Nina (kuvassa etualalla) ja Petra kokoamassa istutuslaatikkoa. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talossa vietettiin julkkiskauden viimeistä päivää, jossa ensin vielä työskenneltiin, mutta sitten päästiin rentoutumaan kohti finaalia. Julkkisasukkaat saivat jättää taloon myös jotakin syksyllä tuleville BB-asukkaille.

Finaalipäivän aamu käynnistyi BB-talossa sähäkästi, sillä Big Brother antoi pimeään makkariin postikuulutuksen, joka toimitti aamuherätyksen virkaa. Sängyissään loikoilevat finalistit saivat kuulla, että heillä olisi edessään ainakin vielä yksi tehtävä, perunanistutus.

Big Brother oli toimittanut BB-talon pihalle osat ja ohjeet istutuslaatikon kasaamiseen. Lisäksi finalistien piti laittaa valmiisiin laatikoihin perunoita kasvamaan ensi syksynä taloon muuttaville uusille normikauden BB-asukkaille. Finalistit lähtivät mukisematta tekemään BB:n antamaa tehtävää.

Istutuslaatikot piti koota pareittain ja pareiksi muodostuivat Sara Forsberg ja Markku Pulli sekä Petra Olli ja Nina Mikkonen. Osat olivat jo valmiin mittaisia, joten ne piti vain kiinnittää ohjeiden mukaisesti annetuilla työkaluilla. Pieniä ongelmia aiheutti rikkinäinen niittipyssy, mutta asukkaat saivat tehdä tehtävän valmiiksi ilman sitä. Niittipyssyä olisi tarvittu suojamuovin kiinnittämiseen.

Kun istutuslaatikot olivat valmiit, finalistit lisäsivät laatikkoon multaa ja perunantaimet. Tehtävää pidettiin hyvänä ja finalistit ajattelivat katsoa myös tulevaa kautta, jotta he näkevät, kuinka heidän alulle laittamilleen perunoille oikein käy. Suomen Big Brotherin 12. normikausi nähdään ensi syksynä Nelosella ja Ruudussa.

Viimeinen sauna, finaalin odottelua

Aamuisen työrupeaman jälkeen finalistit pääsivät rentoutumaan. Huonot yöunet ja kiireinen aamu aiheuttivat sen, että porukka oli hieman väsähtänyt ja yhden, jos toisenkin silmä lurpsahti umpeen sohvaryhmällä. Big Brother herätti finalistit "Hyvää huomenta" -kuulutuksella ja kertoi samalla, että sauna ja poreallas olisivat käytössä.

Petra oli haaveillut saunasta jo hieman aiemmin, kun hän oli huomannut ennen BB:n kuulutusta saunan olevan lämmin. Petra oli jo lähdössä saunaan aiemmin, mutta muut muistuttivat, että saunaan ei voi mennä ilman lupaa. Tilanteelle naureskellut Petra totesi, että ei ollut ihan tajunnut, että on vielä BB-talossa. Ulkomaailma oli siis jo vahvasti mielessä.

Petra ja Markku nauttimassa viimeisistä löylyistä BB-talossa. Kuva: © Nelonen Media.
Petra ja Markku nauttimassa viimeisistä löylyistä BB-talossa. Kuva: © Nelonen Media.

Viimeisen saunavuoron jälkeen finalisteille oli tarjolla vielä uusi yllätys, kun Big Brother toimitti varastohuoneeseen grillaustarpeet. Finalistit pääsivät vielä kerran valmistamaan itselleen aterian ulkokeittiössä. Julkkiskauden aikana talon pääkokkina toiminut Markku otti ohjat myös tästä grillauksesta, mutta hän sai apua Petrasta, joka pilkkoi vihanneksia ateraa varten.

Finalistit nauttivat mahdollisesti viimeisen lämpimän ateriansa yhdessä ruokapöydän ääressä. Tunnelma talossa oli rauhallinen ja odottava. Monen mielessä oli jo se, että tänään kaikki pääsevät ulos talosta ja tapaamaan läheisiään. Ruokailun jälkeen finalistit tappoivat aikaa pelaamalla hammastikuilla.

Illan finaaliin oli vielä useampi tunti ja luultavasti finalistien mielessä aika tuntui matelevan turhan hitaasti.

Soihtu eteenpäin – finaalinelikko istuttaa perunoita ensi syksyn BB-asukkaille (BB-nettisivut)

Lue myös:
Julkkis-Big Brother 2021 päättyy tänään! (20.5.2021)


Tulosta   Sähköposti