Asukkaiden viikkotehtävä on kovaa vauhtia onnistumassa, kahdessa päivässä yli 100 kilometriä

Video: Helmerin Pablo-koira tulee vierailulle BB-taloon. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Esterata-viikkotehtävä on edennyt tehokkaasti ja asukkaat ovat saamassa viikkotehtävänsä onnistumaan. Kahdessa päivässä asukkaat ovat saaneet kasaan jo yli 100 kilometriä.

Tiistaina asukkaat saivat käveltyä esteradalla yli 77 kilometriä ja, kun tähän lisätään maanantaina kävelty vajaat 33 kilometriä, on asukkaat saaneet kerättyä yli 110 kilometriä BB-nettisivujen mukaan. Kierroksissa tämä tarkoittaa, että 65 metrin radalla asukkaat ovat kiertäneet noin 1700 kierrosta, josta tiistain osuus oli noin 1190 kierrosta. Kerroimme eilen, että asukkaat olisivat tehneet tiistaina 1000 kierrosta asukkaiden ilmoittamana, mutta tuosta lukemasta puuttui vielä joitain suorituksia.

Keskiviikon valjetessa asukkailta puuttui onnistuneesta viikkotehtävästä vielä vajaat 40 kilometriä. Asukkaat saivat keskiviikkoon mukavan startin, kun asukkaita herätti Radio Suomipopin lähetys Helmerin syntymäpäivien kunniaksi. Helmeri sai myöhemmin myös radiolähetyksessä lahjan, kun hänen koiransa Pablo tuli vierailulle taloon ihastuttamaan talon asukkaita ja 24/7:n katsojia.

Radiolähetyksessä kehotettiin laulamaan Helmerille onnittelulaulu ja siinä myös vihjattiin Jukan ja Miran tiistaina saamista houkutuksista. Mira tarttui Big Brotherin houkutuksiin ja naista grillattiinkin tästä myöhemmin Jukan, Kimmon ja Kristianin toimesta. Kolmikosta ainoastaan Jukalla oli tästä vihiä, sillä mies itsekin oli BB:n houkutusten kohteena, mutta Jukka oli näistä kieltäytynyt.

Mira ei suorittanut eilen kuin osan päivää viikkotehtävää, kun hän sai Big Brotherilta vastineeksi energiajuomaa ja tupakkaa. Tänään Mira oli jälleen mukana suorittamassa viikkotehtävää ja hän myös päätyi paljastamaan Big Brotherilta saamansa houkutukset.

Helmerin onnittelujen jälkeen asukkaat lähtivät suorittamaan jälleen viikkotehtävää. Päivään toi mielenkiintoa Kimmon saama salatehtävä, jossa hänen piti innostaa viikkotehtävän rasittamat asukkaat kierrosennätyksiin tänään. Kimmon tehtävä oli loppujen lopuksi aika helppo, eikä hänen ihmeemmin tarvinnut ennätyksiä myydä asukkaille.

Asukkaiden toistensa kirittäminen entistä pidempiin suorituksiin oli itseään ruokkiva ja asukas yksi toisensa jälkeen oli edellisen ennätyksensä. Lähes järjestään jokainen asukas veti noin sadan kierroksen stinttejä, joista yksi kärkituloksista oli Anun 120 kierrosta. Myös eilen houkutuksiin langennut Mira teki oman ennätyksensä. Jos kaikki asukkaat onnistuvat saamaan kierrosennätyksensä, saavat kaikki, Kimmo mukaan lukien, kirjeet läheisiltään.

Vaivat hidastivat suorituksia ja esimerkiksi Helmeri ja Milla valittivat polviaan, mutta kävely esteradalla jatkui tasaisen tappavaan tahtiin. Asukkaat saivat Big Brotherilta hieman lisäapua kuntopyörän muodossa talon olohuoneeseen. Asukkaiden pitää ajaa kuntopyörää tauotta ja he pystyvät sillä korvaamaan yhden kävellyn kilometrin pyöräiltyä viittä kilometriä kohden. Kuntopyörän käyttö päättyy, jos se pysähtyy yli 30 sekunniksi. Samanaikaisesti esteradalla on asukkaiden oltava suorittamassa kävelyä.

Kuntopyörällä asukkaat saavat kilometrejä kasaan hyvällä tahdilla, nopeammin kuin esteradalla. Asukkaat ovat kin päättäneet ottaa kuntopyöräilyn ykkösprioriteetiksi ja pitää esteradan pyörimässä, jotta kuntopyörää voidaan käyttää. Esterataan tuo haasteensa asukkaiden väsymyksen ja vaivojen lisäksi sade, joka tekee rakennustelineistä rakennetun radan hyvin liukkaaksi.

Viikkotehtävän onnistumisen suhteen näyttää siis hyvältä. Kello 18 mennessä asukkaat ovat suorittaneet tänään jo yli 600 kierrosta, joka on jo lähellä onnistuneen viikkotehtävän rajaa. Onnistuneeseen viikkotehtävää riitti ennen tätä aamua noi 616 kierrosta, mutta on hyvä ottaa huomioon, että Big Brother voi hylätä osan kierroksista voimalauseen lausumattomuuden takia tai asukkaat voivat saada lisämatkaa epäurheilijamaisesta käytöksestä. On esimerkiksi epäselvää, onko Miran houkutuksiin lankeminen epäurheilijamaista käytöstä. Siksi onkin hyvä, että asukkaat tekevät jonkin verran extraa varmuuden vuoksi.

Asukkaat eivät myöskään tiedä kävelemänsä esteradan todellista mittaa. Radan pituus on siis 65 metriä, mutta asukkaat ovat monen mutkan jälkeen päätyneet käyttämään arvioissaan radan mittana 50 metriä. Viikkotehtävää on jäljellä vielä torstaihin saakka ja halutessaan asukkaat voivat suorittaa sitä vaikka läpi yön.

Väliaikatietoa viikkotehtävän edistymisestä! (BB-nettisivut)

Lue myös:
Kimmolle salatehtävä, palkintoina asukkaille kirjeitä kotoa (8.10.2019)
Viikkotehtävän esteradan pituuden arviointi aiheuttaa epävarmuutta - maanantaina kasaan lähes 33 kilometriä (8.10.2019)
Esteradalla asukkaita odottaa 150 kilometrin urakka

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.