Salatehtävien päivä talossa, riita shortseista aiheutti päivään särön

Joel on juuri lukenut pk-huoneessa saaneensa salatehtävän. Kuva: © Nelonen Media.
Joel on juuri lukenut pk-huoneessa saaneensa salatehtävän. Kuva: © Nelonen Media.

Viikkotehtävä eteni tiistaina hyvään tahtiin ja asukkaat etenivät vaatteiden valmistuksessa, vaikka yksi riita saatiinkin aikaiseksi. Joel sai illalla jo päivän toisen salatehtävän, kun ensimmäinen meni Kristiinalle.

Kristiina onnistui salatehtävässään aiemmin päivällä, kun hän onnistui löytämään kolme rahna-kolikkoa BB-talon pihalta. Hän voitti vielä illan päivätehtävästä yhden rahnan lisää, joten hänellä oli tiistai-illan ostoskerralle käytettävissä peräti neljä kolikkoa.

Päivätehtävässä asukkaat joutuivat lantioliikkeellään saamaan pois laatikosta pingispallot reiän kautta. Laatikko asetettiin vyöllä asukkaiden vyötärölle ja, kun Big Brother alkoi soittaa musiikkia, asukkaiden oli saatava pallot pois laatikoista. Viidelle nopeimmalle olisi tiedossa lisää rahnaa kaavalla 5-4-3-2-1. Musiikkina soitettiin Joelin ilmalaiva-viikkotehtävässä sanoittama jazz-kappale "Tuokaa mulle Siwa takas".

Nopeimmin päivätehtävässä onnistui jälleen Timo, joka hankki taloon maitoa, peiton, tyynyn, hammasharjan ja pyyhkeen. Toiseksi tullut Paula valitsi hammasharjan, sängyn, riisikakut ja pastakastikkeet. Kolmantena olleen Artun valinnat olivat kaurahiutaleet, Timon Gumstick ja Kristiinan lammaspehmolelu. Vili päätyi omaan Gymstickiinsä ja lusikkaan.

Neljän rahnan arvosta Kristiina pääsi valitsemaan sokerin, kauhan, peiton ja tyynyn. Big Brotherin kirjettä lukenut Paula hämmästeli, miksi Kristiinalla oli neljä tuotetta, vaikka hän voitti tehtävästä vain yhden rahnan. Kristiina ei selittänyt, että hän oli saanut ne salatehtävän ansiosta.

Myöhemmin tämä herätti Joelin, Olli-Pekan ja Vilin epäilyt salatehtävästä. He luulivat Kristiinan keksineen satuttaneensa käden koko päivän neulomisesta, vaikka Kristiinan käsi oli oikeasti kipeytynyt. Kristiina päätti lopettaa neulomisen tiistaina hieman muita aikaisemmin tämän vuoksi.

Viikkotehtävä jatkui koko ajan talossa ja se etenikin hyvää tahtia. Asukkaat saivat lisää vaatteita valmiiksi ja nukkumaan mennessään he pohtivat, että keskiviikkona he voivat alkaa tekemään mallinukeille jo sukkia. Hyvään tunnelmaan tuli särö, kun Vili ja Timo ottivat yhteen Vilin tekemistä shortsien lahkeista, jotka ommeltiinkin kiinni osaksi hametta.

Vili harmistui tästä ja ajautui sanaharkkaan Timon kanssa ja lopulta Vili jäi mielipiteineen yksin. Vili olisi halunnut tehdä mallinukelle shortsit, joita hän olisi voinut käyttää myös itse viikkotehtävän jälkeen. Muut asukkaat olivat sitä mieltä, että viikkotehtävä edellä mennään, eikä Vili voi määritellä, mitä tehdään. Vilille sanottiin, että hän voi tehdä uuden lahkeen, koska lankoja oli runsaasti jäljellä.

Välikohtauksen jälkeen Joel kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen, jossa hän sai kuulla hänelle tulevasta salatehtävästä. Hybridi-tv:n katsojat olivat äänestäneet Joelin suorittamaan tehtävän, jossa hänen on valmistettava varastohuoneesta saatavilla tarvikkeilla kynttiläillallinen kahdelle. Valmistettuaan illallisen, hänen on herätettävä yksi asukkaista nauttimaan illallinen hänen kanssaan. He eivät saa jäädä kiinni tästä ja, jos tehtävä onnistuu, palkintona on lisää rahnaa heille.

Joel oli innoissaan tehtävästä, mutta miten hän suorittaa illallisen valmistamisen hiljaisessa talossa, kun muut nukkuvat. Tai yrittävät nukkua, sillä vain Kristiina, Paula, Vili ja Timo nukkuvat makkarissa sängyissä. Muut asukkaat nukkuvat vähemmän mukavammin olohuoneessa, koska kaikki asukkaat eivät ole ostaneet sänkypaikkaa aiemmin saamillaan rahnoilla.

Mielenkiintoista nähdä, miten Joel yön aikana suoriutuu haastavasta salatehtävästä.

Lue myös:
Tavarat ja kalusteet katosivat BB-talosta - Viikkotehtävänä neulomista (2.11.2020)
Timosta neulojien lajivalmentaja Häädetyn herjassa, tunnelma talossa parani (2.11.2020)
Ensimmäinen vaate saatiin valmiiksi, Kristiina sai mysteeriviestin ja salatehtävän (3.11.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.