Uudistetut Big Brother Fanisivut on avattu!

Big Brother Suomi Fanisivujen logo. Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net
Big Brother Suomi Fanisivujen logo. Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net

Olemme uudistaneet Big Brother Fanisivut ja nyt uudistetut sivut on avattu. Sivuilla on uudistettu sivuston taustalla oleva tekniikka ja ulkoasu.

Vuodesta 2007 lähtien toiminnassa olleet Big Brother Fanisivut ovat saaneet uuden ilmeen. Uuteen BB-kauteen lähdetään modernimmalla ilmeella ja sivuille on lisätty uusia visuaalisia elementtejä. Värimaailma mukailee edellisten sivujen värimaailmaa, mutta mausteeksi sinne on tuotu hieman uusia sävyjä.

Etusivu on pistetty täysin uusiksi ulkoasun puolesta, mutta jatkossakin sieltä löytyvät tuoreimmat artikkelit. Muuten sisällöt ovat kutakuinkin ennallaan aikaisempiin BB-kausiin verrattuna. Artikkelien jaotteluun on tehty muutoksia, niinpä vanhemmissa artikkeleissa olevat sivuston sisäiset linkit eivät osoitteiden muuttumisen vuoksi välttämättä toimi.

Sivustouudistuksen yhteydessä olemme sulkeneet aikaisemmin käytössä olleet kausikohtaiset sivut. Näillä sivuilla olleet artikkelit ja muut tiedot on tuotu nyt yhden sivuston alle ja löytyvät sivuston Arkistosta. Vanhoihin uutisiin tai vaikkapa aikaisempien asukkaiden tietoihin pääsee käsiksi myös yläreunan navigaatiosta ja oikealla palstalla sijaitsevasta Arkisto-bannerista. Arkistosta löytyvät Suomen Big Brotherin asukkaiden, häätöjen ja nimeämisten tiedot vuodesta 2005 lähtien ja artikkelit vuodesta 2007 lähtien.

Alkavan kauden aikana seuraamme tiiviisti Suomen 11. Big Brotheria. Ennen kauden alkua julkaisemme kauden valmisteluihin liittyviä juttuja ja muuta pohdintaa. Kun kausi alkaa, julkaisemme sivustollamme uusien asukkaiden tiedot ja kauden edetessä tietoja mm. nimeämisistä ja häätöäänestysten tuloksista. Sivustollamme voi myös osallistua tuttuun tapaan leikkimielisiin varjoäänestyksiin ja kyselyihin.

Artikkelien kommentointiin uudistus

Big Brother Fanisivujen kommentointi on uudistunut täysin. Jatkossa sivuston artikkeleja voi kommentoida Disqus-palvelun kautta. Uuden kommentointityökalun vuoksi vanhat käyttäjätunnukset eivät enää toimi uudessa kommentoinnissa. Kommentoinnissa ei jatkossakaan tarvitse rekisteröityä, vaan artikkeleita voi kommentoida myös ilman rekisteröitymistä. Jotta voi kommentoida ilman rekisteröitymistä, on kommenttilomakkeella laitettava rasti ruutuun kohdassa "Kommentoin mieluummin vieraana" ja hyväksyttävä ehdot (katso kuva).

Kommentointilomakkeen täyttö Disqusissa rekisteröitymättömälle käyttäjälle. Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Disqus.
Kommentointilomakkeen täyttö Disqusissa rekisteröitymättömälle käyttäjälle. Klikkaamalla kuvaa, saat sen isommaksi. Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Disqus.

Rekisteröityneenä käyttäjänä kommentit julkaistaan välittömästi ja riittää, että kirjoittaa kommenttinsa ja lähettää sen. Ilman rekisteröitymistä julkaisu tapahtuu vasta moderoinnin jälkeen. Rekisteröityneiden käyttäjien viestit moderoidaan jälkikäteen ja sääntöjen vastaiset viestit poistetaan. Tarvittaessa käyttäjien viestien lähettäminen voidaan myös estää. Big Brother Fanisivujen kommentointiohjeisiin toi tutustua täällä.

Disqus-palvelu on käytössä monella verkkosivustolla kommentointityökaluna ja niissä luodut Disqus-tunnukset toimivat myös Big Brother Fanisivustolla ja täällä luodut Disqus-tunnukset toimivat myös muilla Disqus-palvelua käyttävillä sivustoilla. Eli, jos sivustomme käyttäjällä on jo Disqus-tunnukset, hänen ei tarvitse välttämättä luoda uusia tunnuksia.

Vanhoilla sivuilla julkaistuja vanhoja kommentteja ei ole siirretty uudelle sivustolle teknisistä syistä. Koska kommentointijärjestelmä vaihtui, vanhoja kirjautumistietoja ei voi enää käyttää Big Brother Fanisivustolla kommentointiin tai mihinkään muuhun palveluun. Olemme poistaneet järjestelmästämme kaikkien käyttäjien käyttäjätiedot sekä vanhoille sivuille lähetetyt kommentit ja palautteet.

Toukokuussa 2018 EU:ssa voimaan tullut tietosuoja-asetus (GDPR) määrää, että tietoja saa säilyttää vain sen ajan, kun se on tarpeellista tietosuojakäytännössä kuvattujen tarkoitusten toteuttamiseksi. Koska sivuston omaa kirjautumista ei tarvita enää kommentointiin tai mihinkään muuhunkaan, olemme poistaneet kaikki 23.8.2019 mennessä vanhaan järjestelmään talletetut rekisteröityneiden käyttäjien tiedot ja kaikki tuohon mennessä lähetetyt viestit.

Disqus-kommentointi käyttää omaa käyttäjätietokantaansa ja kerää tiedot sinne, eikä Big Brother Fanisivujen Ylläpidolla ole sinne pääsyä. Disqus noudattaa omia Palveluehtoja, Yksityisyyskäytäntöjä ja Tietojen jakamiskäytäntöjä. Kommentoinnin tietosuoja-asioissa pyydämme kääntymään Disqusin puoleen.

Keräämme yhä tietoja palautelomakkeemme kautta, mikäli sen kautta lähestyy meitä. Palautteen lähettäminen ei vaadi rekisteröitymistä. Palautelomakkeen kautta lähetetyissä viesteissä ovat voimassa Big Brother Fanisivuston tietosuojakäytännnöt, joihin voi tutustua täällä. Yleisiä ohjeita kommentointiin Big Brother Fanisivuilla voi lukea kommentointiohjeistamme.

Big Brother Fanisivusto on riippumaton sivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria fanimentaliteetilla. Meillä ei ole mitään yhteistyötä Suomen Big Brotherin tuotannon, esityskanavan tai sen yhteistyökumppanien kanssa. Emme käsittele tai välitä eteenpäin BB-tuotannolle suunnattuja palautteita, vaan ne pitää lähettää suoraan esimerkiksi Big Brotherin verkkosivujen kautta.

Mitä mieltä olet uudistuneista Big Brother Fanisivuista sivuista? Näihin Fanisivuihin liittyen palautetta voi lähettää palautelomakkeemme kautta tai voit myös kommentoida aiheesta kommenttilomakkeella.

Vastaa myös kyselyymme uudistetusta sivustostamme:

 

Artikkelia on päivitetty 23.8.2019 kello 17:51: Kysely lisätty.


Tulosta   Sähköposti