Kristiina päättämään kahteen hallitukseen - Kakkoshallitus tuhlaili budjettia

Pääministeri Kristiina ja varainministeri Julia hallituksen kabinetissa. Kuva: © Nelonen Media.
Pääministeri Kristiina ja varainministeri Julia hallituksen kabinetissa. Kuva: © Nelonen Media.

Poliittisen viikkotehtävän kolmantena päivänä hallitus joutui jälleen kovien päätösten eteen, jossa oppositio joutui kävelemään. Päivän suurin puheenaihe saatiin aikaan päivän toisen hallituksen tuhlailevista päätöksistä.

Keskiviikko käynnistyi BB-talolla takinkääntökellojen äänillä, kun Kristiina heräsi ensimmäisenä olohuoneen sohvalta soittamaan pihan takinkääntökelloa. Kristiinan, Olli-Pekan ja Vilin Maksimipuolue joutui yöpymään olohuoneen sohvalla, koska Kylmä Suomi -puolue siirsi Maksimipuolueen nukkumaan olohuoneeseen tiistai-iltana.

Käännettyään takkiaan Kristiina siirtyi punaiseen Kitinät veks -puolueeseen ja hänestä tehtiin heti pääministeri, koska puolueesta tuli hallituspuolue. Samalla edellisestä hallituspuolueesta vihreästä Kylmästä Suomesta Ella äänestettiin siniseen Maksimipuolueeseen.

Uusi hallitus pääsi jälleen tekemään päätöksiä, kun oppositiopuolueet määrättiin keräämään 10000 askelta asukasta kohden päivässä tai muuten viikkobudjetista olisi nipistetty 50 euroa. Toisena päätöksenä 50 euron leikkaamisen välttämiseksi kiellettiin astianpesukoneen käyttö, eikä 30 euroa käytetty mediaan positiivisen uutisoinnin saamiseksi.

Vanhoista päätöksistä kumottiin vain ulko-oven käyttörajoitus, eli jatkossa ulko-ovista saa kulkea vapaasti ja viiden kulkukerran rajoitus poistuu. Olohuoneen nukkumisporukkaa ei vaihdettu, eli Maksimipuolue jäi sohvalle nukkumaan. Kosmetiikan palautuksesta käytiin pitkä keskustelu, jossa Kristiina oli ainoana kosmetiikan palautuksen puolesta. Hän joutui kuitenkin taipumaan hallituksen enemmistön edessä hänen hävittyään äänestyksen 3-1.

Hallitus harmitteli, ettei se pystynyt enää puuttumaan verotukseen, sillä esityslistalta oli poistettu mahdollisuus muuttaa nikotiinivero kofeiiniveroon. Pääministeri Kristiina, varainministeri Julia ja jäsenet Timo ja Marko olivat sitä mieltä, että euron tupakkavero tuli talolle kalliimmaksi kuin kofeiinivero ja he olivat huolissaan, riittääkö heidän viikkobudjettinsa viikkotehtävän loppuun. Hallitus pohti myös, voiko jatkossa tulla jotain isoja houkutuksia, kuten alkoholia, jotka vievät budjetin nollille.

Juonitteluun tämä hallitus ei lähtenyt, he eivät nähneet sitä hyödyllisenä ja se voi heidän mielestään osua omaan nilkkaan. Ensimmäisessä hallituksessa juonitteluun osallistunut Kristiina tunnusti, että he puhuivat nimeämisistä maanantaina, mutta Kristiina koki tilanteen painostavana, kun hän ei voinut siinä tilanteessa sanoa ei juonittelulle. Kristiina sanoi myötäilleensä tilanteessa.

Uusimmat päätökset eivät aiheuttaneet mitään dramatiikkaa. Oppositiolle määrätty 10000 askeleen kävely otettiin ilolla vastaan ja, kun Big Brother toimitti asukkaille askelmittarit, lähtivät kuusi opposition edustajaa kävelemään BB-talon pihalle. Askelmäärät täyttyivät yllättävän nopeasti, eikä kukaan valittanut lisääntyneestä liikunnasta. Muistakaan päätöksistä ei aiheutunut purnausta.

Paula pitää esitelmää Ilkka Kanervan tekstiviestikohusta. Kuva: © Nelonen Media.
Paula pitää esitelmää Ilkka Kanervan tekstiviestikohusta. Kuva: © Nelonen Media.

Iltapäivällä Kylmä Suomi -puolue järjesti esitelmän Suomen poliittisista skandaaleista. He olivat saaneet päivätehtävän voittamalla hybridi-tv-äänestyksen. Paula, Joel ja Arttu suunnittelivat annetuista aiheista yhden esitelmän kullekin. Paula puhui Ilkka Kanervan tekstiviestikohusta, Joel Matti Vanhasen lautakasakohusta ja Arttu Risto Rydin kohusopimuksesta Saksan kanssa.

Esitelmät käytiin läpi muutamassa minuutissa, joissa aiheiden pääkohdat käytiin läpi. Esitelmien pitäjät vakuuttivat faktojen olevan kohdallaan, vaikka niitä ei pystynyt mistään tarkistamaan. Väliaikaohjelmana muille asukkaille oli pientä liikuntaa. Tilaisuus päättyi arvontaan, jossa Timo voitti karkkipussin, jonka Paula oli vienyt Olli-Pekan kätköistä. Paula korvasi sen Olli-Pekalle antamalla oman karkkipussinsa Olli-Pekalle.

Big Brother ilmoitti heti tehtävän päättymisen jälkeen päivätehtävän onnistuneen. Asukkaat saivat onnistuneesta päivätehtävästä 50 euroa lisää viikkobudjettiinsa. Tämänpäiväisten muutosten jälkeen asukkaiden viikkobudjetti oli iltapäivällä 221 euroa.

Oikeiden skandaalien esitelmöinnin lisäksi taloon näytettiin tänään uusia BB-skandaaliuutisia. Uusimmat uutiset käsittelivät Markoa ja Ellaa, joissa puheenaiheeksi nousi etenkin Kristiina. Marko kritisoi Kristiinaa tekemättömistä kotitöistä ja Ella oli tyytymätön Kristiinan panokseen pyykkäys-viikkotehtävässä. Ella pyysi videon jälkeen Kristiinalta anteeksi kommenttejaan videolla. Kristiina ei ottanut kuulemaansa pahalla, vaan hän oli aavistellut jotain tällaista olevan.

Uusi hallitus järjesti twistin

Takinkääntökello soi jälleen illalla, jolloin Kristiina ehti uudestaan soittamaan kelloa. Tällä kertaa Kristiina valitsi uudeksi puolueekseen vihreän Kylmä Suomi. Pian takinkäännön jälkeen oli vuorossa uusi budjettiriihi, josta muodostui varsin eriskummallinen.

Budjettineuvottelut lähtivät käyntiin normaalisti, mutta Arttu nosti esiin, että hän haluaisi reaktioita asukkaita ja vähän "twistiä". Arttu ehdotti, että käytetään kaikki budjetista ja katsotaan, millaiset reaktiot siitä syntyy. Kristiina oli heti mukana, mutta hän muistutti, ettei heillä ole kaikkeen rahaa. Paulaa jouduttiin hetken taivuttelemaan, mutta lopulta hän innostui. Joelia ei saatu mukaan täysimääräisesti, mutta hänen oli alistuttava enemmistön tahtoon.

Kylmä Suomi päätti, että talossa pysyvät valot päällä myös läpi yön, eikä hallitus tunge käsiään toisten puolueiden taskuun. Näistä lähti yhteensä sata euroa, mutta 30 euroa säästettiin, ettei lähdetty mukailemaan mediaa. Lisäksi hallitus päätti ottaa takaisin lämpimän veden ja kosmetiikat, jotka kuluttivat budjettia satasen verran ja kokonaisbudjetti tippui 49 euroon. Liennytykseksi ja hyvitykseksi Joelille, päätettiin vaihtaa nikotiinivero kofeiiniveroon. Muita asioita ei ollut esityslistalla.

Olli-Pekka ei ollut tyytyväinen hallituksen päätöksiin. Kuva: © Nelonen Media.
Olli-Pekka ei ollut tyytyväinen hallituksen päätöksiin. Kuva: © Nelonen Media.

Juonittelua ei juuri budjettiriihen yhteydessä nähty, sillä Paula, Joel ja Arttu olivat edellisellä hallituskerralla käyneet juonimiskuviot tarkasti läpi. Asia kerrottiin Kristiinalle ja hänellä ei ollut asiaan juuri lisäämistä. Kristiinalta tentattiin, mitä hän oli aiemmin käynyt läpi Kitinät veks -puolueen kanssa, mutta hän totesi, etteivät he olleet juonitelleet, vaikkei Paula meinannut sitä uskoa millään.

Päätösten julkistus oppositiolle aiheutti epäuskoisia ilmeitä, eivätkä ne menneet sukkana läpi. Suurimpina kritisoijina olivat Julia ja Marko, jotka sarkastiseen tyyliin piikittelivät etenkin Arttua. Yllättäen myös Olli-Pekka oli huonolla tuulella päätösten jälkeen ja Ella oli myös ärtyneenä. Aiemmin kovana kriitikkona ollut Vili oli aika hiljaa päätösten tultua julki.

Kiristyneestä tunnelmasta huolimatta uusi hallitus oli voimiensa tunnossa ja tuntui nauttivan aiheuttamansa viikkobudjetin romahduttamisesta.

Lue myös:
Juonittelu sallittu poliittisessa viikkotehtävässä - BB-talon ensimmäinen hallitus valittu (26.10.2020)
Uusi hallitus päätti ja juonitteli heti - Häädetyn herja osui Paulaan ja Joeliin (26.10.2020)
Edellisen hallituksen päätös kumoon - Olli-Pekan skandaalivideo näytettiin (27.10.2020)
Ella loikkasi vihreisiin - Vili ja Julia saivat tietää koskemattomuudestaan (27.10.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.