Lisää kiviä louhokselle, lohkoketjun köysi kesti toisella kerralla

Anssi ja Juhani pitivät köyden pinkeänä lohkoketjussa. Kuva: © Nelonen Media.
Anssi ja Juhani pitivät köyden pinkeänä lohkoketjussa. Kuva: © Nelonen Media.

Kryptolouhoksella väki oli vähentynyt kahdella, mutta työt silti jatkuivat keskiviikkona. Asukkaille tuli ikävänä yllätyksenä lisää kiviä työstettäväksi ja myös uutta lohkoketjua päästiin muodostamaan peräti kahteen kertaan.

Kun Sanni ja Laura L. olivat siirtyneet BB-taloon ja luovuttaneet kauppatehtävän, 12 asukasta jatkoi kryptolouhoksella. Asukkaat olivat saaneet vajaassa vuorokaudessa louhittua kryptohiput talteen, mutta urakka ei suinkaan ollut ohi. Big Brother toimitti asukkaiden näköalatasanteella vierailun aikana pihalle uutta kiviainesta.

Kun asukkaat palasivat tehtäväalueelta pihalle, odottivat uudet lohkareet tekijöitään. Jasmiina parkaisi pettymyksestä, sillä se tiesi lähes varmasti ainakin yhtä yötä lisää Kryptolaaksossa. Nainen loi jo skenaarion, että asukkaat joutuvat olemaan pihalla perjantaihin saakka.

Asukkaiden piti jatkaa louhintaa ja samalla he saivat työstettäväksi uuden lohkoketjun. Asukkaiden piti valmistaa pihalla olevista heinistä köysi, joka kestää eri painoisia tokeneita, eli painoja. Eri painoiset tokenit tuovat asukkaille lisää kryptohippuja, eli mitä painavampi, sitä arvokkaampi. Asukkaat eivät tiedä tokeneiden tarkkaa arvoa.

Tehtävässä asukkaiden piti tehdä köysi, joka kestää heidän köydelle asettamansa tokeneiden määrän viiden minuutin ajan. Juhanin johdolla valmistettiin pihalla olevan huussin pituinen köysi, jonka kestävyys testattiin. Suorituksen aikana monella asukkaalla oli intoa asetella tokeneita köydelle ja, kun sinne oli laittamassa sekä Katja että Laura R. yhtä aikaa, köysi katkesi.

Ensimmäisellä yrityksellä lohkoketjun köysi katkeaa. Kuva: © Nelonen Media.
Ensimmäisellä yrityksellä lohkoketjun köysi katkeaa. Kuva: © Nelonen Media.

Ohjeissa mainittiin, että köyden katketessa tehtävä epäonnistuu. Pettymys oli suuri. Taavi kritisoi kovaan ääneen, että kaikki huseerasivat köydellä ja asettelivat tokeneita kuin kyseessä olisi ollut kilpailu. Melodyn mielestä syy katkeamiseen ei ollut tässä, vaan liitoskohdat olivat hänen mielestään heikot.

Ärtyneissä tunnelmissa Pekka yritti rauhoitella, että turha murehtia, kun tilannetta ei voi korjata, tulee vain pahalle tuulelle. Asukkaat saivat kuitenkin uusintamahdollisuuden Big Brotherilta. Toisella kerralla epäonnistumisesta ei pelkästään menetä asetettuja tokeneita, vaan jo ansaituista kryptohipuista vietäisiin viisi.

Melodyn hermot menivät toisen yrityksen suunnittelussa

Tällä kertaa suunniteltiin, että tehtäisiin köysi toisella tekniikalla, ns. lettitekniikalla. Melody, Katja ja Laura R. lähtevätkin viemään ideaa eteenpäin. Heillä nousee esiin myös ajatus, että tarviiko köyden olla niin pitkä, mutta jostain syystä asiaa ei varmistettu Big Brotherilta ja asia jäi.

Samalla Juhani, Lasse ja Aki tekivät samanlaista ratkaisua kuin ensimmäisellä kerralla. Melodylle oli yllätys, että miehet yrittivät toista versiota ja hän otti hieman pulttia asiasta. Lopulta toiseen yritykseen valittiin miesten köysi, joka oli yhtä pitkä kuin ensimmäisellä kerralla, vaikkakin hieman paksumpi.

Toisella kerralla asukkaat päättivät ottaa varman päälle, ettei vaan tule miinusta. Taavi asetteli köydelle kaksi isoa tokenia ja antoivat Big Brotherin käynnistää viiden minuutin kellon. Ensimmäisellä kerralla tokeneita oli noin puolet enemmän, joka osaltaan katkaisi köyden.

Nyt köysi kesti ja asukkaat juhlivat ansaittuja kryptohippuja. Tehtävän jälkeen asukkaat testasivat köyden kapasiteettia ja Taavi uskalsi katkomatta lisätä vielä kaksi pientä tokenia. Jälkimainingeissa Melody purki vielä tuntojaan, että hän oli tänään hermoraunio, koska hänen ideoitaan sivuutettiin. Lisäksi Melody myönsi, että hän oli nukkunut yöllä huonosti, vain pari tuntia.

Onnistuneen lohkoketjun jälkeen asukkaat jatkoivat louhintaa, joka oli edennyt hyvin ja uudet kivetkin hajonneet hyvällä tahdilla illan edetessä. Vieläkin on hämärän peitossa, kuinka paljon kryptohippuja asukkaat ovat yhteensä saavuttaneet.

Lue myös:
Lautalla Lemmenjoelle kryptovaluuttaa louhimaan (20.9.2021)
Kryptovaltauksella aloitettiin tulen teolla - Shamaani tarvittiin avuksi (20.9.2021)
Kryptovaluutan louhinta pääsi vauhtiin (21.9.2021)
Verokarhun pääsy Kryptolaaksoon estettiin, algoritmin laskentaa lohkoketjussa (21.9.2021)
Sanni ja Laura L. luovuttivat kauppatehtävän - Menettivät oikeuden ostossekunteihin (22.9.2021)


Tulosta   Sähköposti