Asukkaat työskentelemään käpylehmätehtaaseen viikkotehtävässä

Video: Asukkaat saavat neljännen viikon viikkotehtävän. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Big Brother laittaa asukkaat ulkotöihin viikkotehtävässä. Asukkaat joutuvat työskentelemään käpylehmätehtaan linjastolla, jossa heidän on valmistettava tietty määrä käpylehmiä, jotta viikkotehtävä onnistuu.

Viikkotehtävässä asukkaat joutuvat tehtäväalueelle Nuupajärven käpylehmätehtaaseen, joka on kärsinyt tulipalon. Tulipalon vuoksi tehtaan tuotanto on kärsinyt ja BB-talon asukkaat joutuvat tekemään käpylehmiä, jotta niitä pystytään toimittamaan joulutilauksia varten.

Asukkaat työskentelevät ja asuvat tehtäväalueella. BB-talossa he saavat käydä vain päiväkirjahuonekäyntejä varten. Peseytyminen suoritetaan kylmässä pihasuihkussa aina aamuisin ja samalla asukkaat voivat täyttää vesiastiansa.

Tehtaalla asukkaat joutuvat työskentelemään jatkuvasti määrätyissä rooleissa, jotta käpylehmät valmistuvat. Asukkaiden on valmistettava 79 kg käpylehmiä, jotta viikkotehtävä onnistuu. Päivittäin kahden asukkaan on toimitettava tekemänsä käpylehmät odottamaan kuljetusta alapihalle päivän päätyttyä.

Big Brother on määritellyt kuusi työtehtävää, jotka on suoritettava, jotta käpylehmät valmistuvat. Jokaiselle käpylehmän jalalle on oma kiinnittäjänsä (neljä asukasta), tuotannolla on yksi laadunvalvoja ja yksi hyväksyjä ja nimeäjä.

Jalan kiinnittäjät kiinnittävät kunkin jalan käpylehmällä, laadunvalmistaja varmistaa, että käpylehmä täyttää vaaditut standardit ja hyväksyjä ja nimeäjä hyväksyy lopullisen tuotteen ja antaa jokaiselle käpylehmälle nimen. Nimeäjän on myös listattava valmistuneet käpylehmät valmistumisjärjestyksessä. Linjastolla tehtäviä on siis kuudelle, mutta muut asukkaat voivat tänä aikana kerätä ja toimittaa linjastolle käpylehmämateriaalia.

Innokas asenne viikkotehtävään

Viikkotehtävää varten asukkaat saavat materiaalia varastohuoneesta ja heidän on pakattava rinkkaan lämpimiä vaatteita ja lisävarusteita, joita he uskovat tarvitsevansa. Rinkan lisäksi asukkaat saivat varastohuoneesta tuliterät ulkoiluvaatteet. Tuula on nimitetty käpylehmätehtaan työsuojeluvaltuutetuksi, joka vastaa tehtaan työturvallisuudesta ja terveellisyydestä. Lisäksi työsuojeluvaltuutelulle pitää tehdä pyyntö päästä päiväkirjahuoneeseen, jos sinne haluaa vapaaehtoisesti pyrkiä.

Nuupajärven käpylehmätehdas sijaitsee luonnonsuojelualueella, jota on kohdeltava kunniottavasti. Alueella elää myös uhanalainen jänislaji, joka suhtautuu käpyihin pakkomielteisesti. Jos asukkaat kohtaavat jäniksen, heidän tulee jättää se rauhaan, koska jänis saattaa käyttäytyä arvaamattomasti. Jänislajin lisäksi Big Brother saattaa heittää kapuloita asukkaiden rattaisiin viikkotehtävässä. Nuupajärveen kastautuminen on ehdottomasti kiellettyä.

Tehtäväalueella on myös toivomuskaivo, josta voi toivoa asioita maksamalla yhden rahnan. Jos haluaa esittää toivomuksen toivomuskaivolle, on asukkaan heitettävä sinne rahna ja tehdä toivomuksensa selkeällä ja kuuluvalla äänellä. Asukkaiden käskettiin pakkaamaan tavaroihinsa mukaan myös heidän rahnansa.

Rinkoissa asukkailla oli työkaluja käpylehmien valmistukseen. Asukkaiden on itse valmistettava jalat ja kiinnitettävä ne käpyihin. Lisäksi asukkaille oli annettu mm. Trangioita ja lusikka-haarukoita ruoanvalmistusta ja syömistä varten. Järvessä olevaa toivomuskaivoa asukkaat käyttivät heti hyväkseen toivomalla esimerkiksi tulitikkuja käpylehmien jaloiksi.

Asukkaat ottivat viikkotehtävän innostuneesti vastaan. Lähes kaikki asukkaat pitivät viikkotehtävää mielenkiintoisena ja hyvänä ja olivat varmoja onnistumisesta. Milla oli yksi innokkaimmin viikkotehtävään suhtautuneista. Ville ja Kristian hieman toppuuttelivat, että viikkotehtävä saattaa nyt vaikuttaa kivalta ja helpolta, mutta siihen todennäköisesti tulee vaikeutusta. Tarina ja Kristian laskeskelivat, että kuinka paljon heidän pitäisi työskennellä, jotta vaadittava määrä käpylehmiä saadaan tehtyä.

Saatuaan rinkat varastohuoneesta asukkaat pakkasivat tavaransa, jonka jälkeen he joutuivat odottamaan hetken ennen kuin pääsivät tehtäväalueelle. Tehtäväalueella asukkaita odotti havuilla peitetty tehtäväalue, jossa oli asukkaiden ensimmäisellä viikolla tekemä ulkohuussi, sinisillä kankailla peitetty alue, joka kuvasi Nuupajärveä, laavu, ruokaa ja lavoja ja tynnyri työpisteitä varten.

Viikkotehtävä lähti käyntiin verkkaisesti, sillä heidän piti etsiä tarpeita jalkoja varten ja osa asukkaista alkoi niitä vuolla oksista. Kun ensimmäisen linjaston tehtävät oli jaettu, oli käynnistysvaikeuksia siinä, minkälaisia jalkoja pitäisi valmistaa. Linjaston eri osissa ei saatu samaan käpyyn asennetttua jalkoja aina helposti ja se aiheutti keskustelua, miten töitä pitäisi tehdä. Laadunvalvoja joutuikin aluksi palauttamaan linjastolle epäkelpoja käpylehmiä, eikä niitä valmistunut kovin tiuhaan tahtiin.

Viikkotehtävän vedonlyöntiprosentiksi asukkaat valitsivat 85 %.

Uusi viikkotehtävä pakottaa asukkaat asumaan karuissa oloissa ulkona! (BB-nettisivut)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.