Dinosaurusten määrä arvioitiin väärin, viikkotehtävä epäonnistui

Video: Viikkotehtävän viimeinen päivätehtävä ja tuloksen julkistus. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Yhdeksäs viikkotehtävä ratkesi torstaina, kun asukkaat ilmoittivat arvionsa dinosaurusten määrästä. Sitä ennen asukkailla oli vielä muutama tehtävä suoritettavanaan.

Viikkotehtävän viimeisen päivän tehtäviä asukkaat pääsivät suorittamaan oltuaan pitkään sisällä. Torstain ensimmäisenä tehtävänä oli pelata piñataa, jossa dinosaurusten näköisten piñatojen sisään oli laitettu kymmeniä dinosauruksia. Kolmen asukkaan piti hakata piñatat alas narulta roikkumasta ja laskea niistä paljastuneet pikkudinot.

Piñatoja hakanneet asukkaat olivat silmät sidottuna ja toiset kolme asukasta opastivat lyöjiä. Piñatat olivat BB-talon pihalla ja asukkaat piti opastaa piñatojen luo. Useimmat pikkudinot levisivät pitkin BB-talon pihaa ja niitä oli vaikea laskea, koska viikkotehtävän ohjeiden mukaisesti nähtyihin dinosauruksiin ei saanut koskea.

Aiemmin varsin tarkat laskut menivät nyt epävarmemmalle pohjalle. Asukkaat lisäsivät varmuusvaraa laskuihinsa, mutta täyttä varmuutta ei ollut, kuinka paljon varaa uskaltaa jättää. Big Brother oli antanut asukkaille aluksi 25 dinosauruksen laskuvirheen mahdollisuuden, mutta viikon edetessä Kristianin hajotettua yhden munan ja munavisasta ansaittujen oikeiden vastausten ansiosta asukkailla oli virhemahdollisuutta 32 dinoa.

Viimeisenä päivätehtävänä asukkailla oli etsiä makuuhuoneeseen levitettyjä dinosauruksia 15 minuutin ajan. Aiemmista ohjeista poiketen näihin dinoihin sai koskea. Tehtävää vaikeuttaakseen Big Brother sammutteli ja sytytteli valoja makuuhuoneeseen, mutta asukkaat uskoivat löytäneensä kaikki dinot jo ennen ajan täyttymistä.

Päivätehtävän jälkeen viikkotehtävä oli tulossa päätökseensä. Heillä oli hetki aikaa pohtia vastaustaan, kuinka monta dinosaurusta he ovat viikon aikana nähneet. Asukkaat olivat laskeneet, että he ovat nähneet 919 dinoa, jossa oli heidän oma varmuusvaransa mukana. Tähän vielä lisättäisiin tai vähennettäisiin Big Brotherin lupaama 32 dinoa.

Helmeri lähti ilmoittamaan asukkaiden laskemaa määrää päiväkirjahuoneeseen. Käynti ei kestänyt kauaa ja asukkaat jäivät odottamaan viikkotehtävän tulosta sohvalle. Pian Big Brother kuuluttikin tuloksen, mutta se ei ollut asukkaiden mieleen. Asukkaat saivat kuulla, että viikkotehtävä oli epäonnistunut.

Hetken päästä asukkaat saivat nähdä tv-ruudulta, että oikea dinojen määrä oli 954 ja 32:n virhemarginaali huomioiden asukkaat erehtyivät kolmella dinosauruksella. Asukkaat spekuloivat, että todennäköisesti he erehtyivät piñatoista paljastuneiden dinosaurusten määrässä. Kristian sanoi myös, että hänen rikkomansa muna saattoi ratkaista, mutta juuri kukaan ei tarttunut tähän ja asia ohitettiin. Kevin muistutti, että kautta on enää 1,5 viikkoa jäljellä ja he kyllä pärjäävät, vaikka epäonnistuivatkin viikkotehtävässä.

Kristian ja Kimmo pohtivat tuloksen julkistuksen jälkeen tupakkapaikalla tehtävänantoa laskiessaan pihalla vielä olevia dinoja. Tehtävänannossa sanottiin, että heidän piti laskea näkemänsä dinot, mutta osa niistä oli piilossa. Kristian ja Kimmo olisivat halunneet mennä valittamaan tästä Big Brotherille päiväkirjahuoneeseen, mutta heitä ei päästetty sinne. Kovin kauaa Kristian ja Kimmo eivät tämän jälkeen asiaa jaksaneet enää pohtia.

Epäonnistuneen viikkotehtävän seurauksena asukkaiden viikobudjettin on 75:n vedonlöyntiprosentilla 30 euroa.


Tulosta   Sähköposti