Tykki merirosvojen turvaksi

Tykki valmiina makuuhuoneen ovella. Kuva: © Nelonen Media.
Tykki valmiina makuuhuoneen ovella. Kuva: © Nelonen Media.

Autiosaarelle joutuneiden merirosvojen oli rakennetteva itselleen turvaksi tykki vihollisjoukkoja vastaan. Urakka oli uuvuttava pimenevässä, vesisateisessa illassa.

Asukkaat olivat saaneet alkuillasta valmiiksi lautan, jolla heillä saattaa olla mahdollisuus pelastautua autiosaarelta. Tähystystornista asukkaat saivat mielestään positiivisia merkkejä, kun he tekivät havainnon lokeista, jotka lentelivät autiosaaren rannassa. Valitettavasti kauppalaivoja ei saaren lähistöllä näkynyt.

Illalla asukkaille annettiin uusi päivätehtävä, jossa heidän piti rakentaa tykki pihalta löytyneiden ohjeiden perusteella. Merirosvojen rikkauksia vaanivat vihollisjoukot, joita vastaan on suojauduttava. Myöhemmin asukkaiden on tähystystornistaan seurattava myös vihollisjoukkojen liikkeitä heidän hyökkäyksensä varalta.

Tykkiä varten Big Brother oli toimittanut asukkaille lisää puutavaraa. Asukkaiden urakkaa helpotti, että he löysivät pihalta toisen sahan, joka oli parempi kuin ensimmäinen. Sahaaminen sujui nyt aikaisempaa nopeammin, mikä ilahdutti asukkaita. Asukkaat arvelivat, että saha oli pihalla jo maanantaina, mutta he eivät löytäneet sitä, koska se oli piilossa terassin alla.

Rakentaminen alkoi pihalla välittömästi osien tekemisellä. Ohjeita tulkitsemalla asukkaat saivat kapteeni Kristiinan johdolla valmistettua osia tykkiin. Kaikkia osia ei pystynyt tekemään kerralla, koska piti odottaa, että tykki saatiin osittain koottua, jotta loput osat voidaan tehdä. Asukkailla ei ollut käytössään minkäänlaista mittaa, joten asukkaiden piti arvioida, kuinka pitkiä osia heidän piti sahata.

Lataussysteemi tuotti vaikeuksia

Illan ollessa jo pitkällä päästiin kokoamisvaiheeseen ja tykki alkoi nousta lopulliseen muotoonsa. Tykin putkiosan valmistaminen tuotti suurimpia vaikeuksia, sillä aluksi asukkaat laittoivat ammuksen lataussysteemin väärään päähän, kunnes Vili huomasi virheen. Lisäksi harmaita hiuksia tuotti oikean pituisen latauskuminauhan asettaminen, että ammuksena toimiva tennispallo lentää riittävän pitkälle.

Pitkän ahertamisen jälkeen asukkaat pääsivät testaamaan tykkiään. Aluksi testattiin pelkkää putkiosaa ja, kun se sai asukkaiden hyväksynnän, kiinnitettiin se tykin runkoon. Vielä rungon kanssa suoritettiin muutama harjoituslaukaus, kunnes tykki siirrettiin valmiusasemiin makuuhuoneen oven eteen.

Tykin putkiosan harjoitusammunan valmistelua. Kuva: © Nelonen Media.
Tykin putkiosan harjoitusammunan valmistelua. Kuva: © Nelonen Media.

Kapteenina toiminut Kristiina ei edelleenkään saanut osallistua tehtävien suoritukseen. Hän jakoi tehtäviä ja neuvoja, kuinka tänään lautta ja tykki piti rakentaa. Käskyjen jako suoritettiin pehmein menetelmin, eikä kovaa käskytystä tai tiukkoja päätöksiä nähty. Lähinnä tehtävien jako suoritettiin tyyliin voisiko joku tehdä jotain tai vapaaehtoisuuteen perustuen. Tästä tyylistä johtuen työt saattoivat hetken seisoa, mutta pääosin rakennushommat sujuivat hyvään tahtiin.

Yöksi asukkaiden ei tarvinnut jäädä päivystämään tähystystorniin, vaikka Big Brother ilmoitti tehtävänannossaan, että tähystäjän on seurattava vihollisjoukkojen liikkeitä. Big Brother ilmoitti asukkaille, että yöllä on liian pimeää tähystämiseen, joten asukkaat voivat jättää tähystystornin.

Asukkaat olivat voipuneet työntäyteisestä päivästä ja esimerkiksi Paula näytti nukahtavan istaalteen hänen nauttiessaan iltapalaa päivätehtävän päätyttyä. Muissakaan asukkaissa ei juuri ylimääräistä energiaa näkynyt Viliä lukuun ottamatta, joka päätti suorittaa päivän urakan päätteeksi iltatreenin.

Vielä ennen nukkumaanmenoa Big Brother tiedotti asukkaille yön nukkumisjärjestelyistä. Koska Kristiinasta tuli kapteeni, hän saa siirtyä nukkumaan olohuoneen sohvalle. Viime yönä sohvalla nukkunut Vili siirtyy nukkumaan olohuoneen lattialle patjalle. Patja toimii viikkotehtävässä tästä eteenpäin "pahnoina", jotka Vili osti BB-huutokaupasta viime perjantaina.

Lue myös:
BB-merirosvot haaksirikkoutuneet autiolle saarelle (16.11.2020)
Häädetyn herja Markolta Kristiinalle - Merirosvot pääsevät yöpymään hylyssään (16.11.2020)
Lautan rakennusta kahteen kertaan, tuunaus lähti käsistä (17.11.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.