Viikkotehtävään liero käänne - Tavaraostoista saa jatkossa neuvotella

Marko mittaa taloon tulleen lelukäärmeen pituutta langan avulla. Kuva: © Nelonen Media.
Marko mittaa taloon tulleen lelukäärmeen pituutta langan avulla. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat luulivat, että viikkotehtävä saa huipennuksensa torstaina, mutta uusi käänne saattaa tarkoittaa, ettei näin olekaan. BB-taloon rahnoilla ostettavista tavaroista asukkaat voivat jatkossa neuvotella keskenään, mitä hankitaan.

Torstaina asukkaat alkoivat viimeistellä neuletöitään viikkotehtävää varten heti aamusta. Asukkaat olivat mielestään hyvässä vaiheessa vaatteiden valmistamisen suhteen. Neulojien lajivalmentaja Timo toi kuitenkin aamupäivällä päiväkirjahuoneesta vihjettä, että asukkaille olisi hyvä tehdä vaatteita pidemmillä hihoilla ja lahkeilla, koska Suomessa marraskuussa esimerkiksi metroa odotellessa voisi tulla vilu lyhythihaisessa paidassa.

Timon saama vihje laittoi asukkaat tekemään jatkopaloja vaatteisiin, jotka kiinnitettäisiin aikaisemmin tehtyihin kappaleisiin. Vaatteiden tekotapa ei sinänsä muuttunut, sillä asukkaat ovat tehneet vaatteita koko ajan kiinnittämällä neulomiaan kappaleita yhteen saadakseen kokonaisia vaatteita. Vihje toi asukkaille lisätöitä, sillä he luulivat olleensa jo lähes valmiita. Sitä asukkaille ei kerrottu, kuinka paljon heillä on aikaa ennen kuin he pukevat mallinuket ja milloin viikkotehtävä päättyy.

Asukkaat saivat ansaita myös rahnoja ostaakseen tavaroita taloon. Tänään päivätehtävä oli yhteinen, jossa heidän piti koota pihalle samankaltainen palapeli kuin toisen viikon kaksintaistelu-viikkotehtävässä. Kuvio oli tällä kertaa uusi, jossa oli oranssilla pohjalla useita BB-silmiä. Kuvaa vilautettiin asukkaille pariin kertaan talon televisiossa, mutta heille ei kerrottu, mihin kuva liittyy.

Palapelin rakentelua BB-talon pihalla. Kuva: © Nelonen Media.
Palapelin rakentelua BB-talon pihalla. Kuva: © Nelonen Media.

Vasta, kun Big Brother kertoi päivätehtävästä, selvisi kuvan tarkoitus. Kaikki asukkaat eivät olleet ehtineet nähdä kuvaa, joten he joutuivat kokoamaan palapeliä muiden kuvauksen perusteella. Palapeliä pääsi kokoamaan kolme asukasta kerrallaan ja muut seurasivat suoritusta olohuoneen televisiosta. Tehtävästä saisi rahnaa nopeuden perusteella, mitä nopeammin palapeli kootaan, sen enemmän rahnaa tulee.

Ensimmäisenä kokoamassa ollut Artun, Markon ja Paulan ryhmä hieman järjesteli alkua ja oli pihalla vajaat viisi minuuttia. Toiseksi ryhmäksi tuli Kristiinan, Julian ja Vilin muodostama kolmikko, joka kokosi palapeliä lähes 20 minuuttia. Heidän tavoitteenaan oli koota palapeli lähes valmiiksi ja jättää viimeiselle ryhmälle tehtävän loppuun saattaminen. Kakkosryhmä onnistuikin hyvin tavoitteessaan, vaikka pieniä ongelmia tuotti muutaman palan löytäminen oikeille paikoilleen.

Viimeisenä pihalle pääsi Joelin, Olli-Pekan ja Timon ryhmä. Joelilla ja Olli-Pekalla oli kokemusta palapelistä jo aiemmin, koska he osallistuivat toisen viikkotehtävän palapelin kokoamiseen. Tehtävästä Joelille jäi traumoja, koska hän ei pystynyt sitä ratkaisemaan, vaan hän jäi jumiin viimeisten palasten kanssa. Joelille annettiin kunnia päättää tämän päivän tehtävä, joten luultavasti hän pääsi nyt yli tuosta aikaisemmasta pettymyksestä.

Big Brother julisti päivätehtävän päättyneeksi ja hetken päästä asukkaat saivat kuulla, että he suorittivat viikkotehtävän alle puoleen tuntiin. Tästä suorituksesta Big Brother palkitsi asukkaat 15 rahnalla, joiden käytön he voivat käyttää ja sopia yhteisesti. Tästä eteenpäin asukkaat voivat myös neuvotella tulevista rahnojen käytöstä ennakkoon.

Nukkeperheen kadonnut käärme löytyi

Viikkotehtävä jatkuu yhä, mutta loppusuorituksesta ei ole tullut vielä mitään tietoa. Ahkerasti työskennelleet asukkaat odottivat jo viikkotehtävän loppusuoritusta, jossa pukea vaatteet nukkeperheelle. Neulomiseen saatiin kuitenkin uusi käänne, kun Big Brother kertoi asukkaille lisätehtävästä. Nukkeperheen lemmikki oli kadonnut kauppakeskukseen, mutta se oli löytynyt terveenä ja palautettu perheen luokse.

Kadonnut lemmikki oli kuitenkin kylmissään ja sille piti myös valmistaa vaate. Lemmikiksi paljastui pitkä käärme, josta eläintenhoitaja, BB-talon käärmemies Timo innostui. Kyseessä oli toki lelukäärme, mutta Timon ilo oli silmin havaittavissa.

Asukkaat arvioivat, että käärme tarvitsee paljon neuleita, jotta se saadaan peitetyksi. Lisätehtävän arveltiin vaativan aikaa parin-kolmen tunnin työn. Big Brotherin antama yllätys mietitytti asukkaita, ehtivätkö he saada myös lisätehtävän valmiiksi viikkotehtävän loppuun mennessä. Muut vaatteet alkoivat olla jo valmiina.

Viikkotehtävän pelättiin päättyvän jo tänään ja asukkaat epäilivät heiltä loppuvan ajan. Julia meni tarkistamaan viikkotehtävän tehtävänannosta, mitä siinä sanottiin tehtävän loppumisesta. Tehtävänannossa sanottiin, että vaatteet piti pukea mallinukeille viikkotehtävän päättyessä, mutta päivästä ei puhuttu mitään. Viikkotehtävät ovat normaalisti päättyneet torstaina, mutta siinä on ollut poikkeuksia. Esimerkiksi tämän kauden ilmalaiva-viikkotehtävä päättyi vasta lauantaina.

Puuhaa asukkailla vielä siis riittää.

Lue myös:
Tavarat ja kalusteet katosivat BB-talosta - Viikkotehtävänä neulomista (2.11.2020)
Timosta neulojien lajivalmentaja Häädetyn herjassa, tunnelma talossa parani (2.11.2020)
Ensimmäinen vaate saatiin valmiiksi, Kristiina sai mysteeriviestin ja salatehtävän (3.11.2020)
Salatehtävien päivä talossa, riita shortseista aiheutti päivään särön (4.11.2020)
Olli-Pekka teki Joelin salatehtävästä vaikean, pääsi kynttiläillalliselle (4.11.2020)
Jäisessä päivätehtävässä oli sulateltavaa (4.11.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.