Ensimmäisessä viikkotehtävässä vartiointia ja rakentamista

Rahnoja. Kuva: © 2019 Petri Aho / Nelonen Media.
Rahnoja. Kuva: © 2019 Petri Aho / Nelonen Media.

Big Brother 2019 -kauden ensimmäinen viikkotehtävä pistää asukkaat vartiointi- ja rakennushommiin. Palkkapäivä odottaa torstaina, jos viikkotehtävä onnistuu.

Ensimmäinen kokonainen päivä BB-talossa käynnistyi rauhallisesti. Suihkun ja aamupalan jälkeeen päivä eteni keskustellen monista eri asioista ympäri taloa. Vielä lounaan jälkeen rauhallinen elo jatkui, mutta sitten Big Brother antoi asukkaille tämän kauden ensimmäisen viikkotehtävän.

Viikkotehtävässä asukkaat saavat vartioitavakseen BB-valuuttaa 400 rahnaa ja lisäksi heitä odottaa rakennushommat. Rahnaa pitää vartioida niin, ettei sitä varasteta aina torstaihin asti. Asukkailla on palkkapäivä torstaina, mikäli 400 rahnasta on silloin jäljellä vähintään 75 % palkanmaksuun. Loput 25 % asukkaat voivat käyttää haluamallaan tavalla.

Rahnat ovat kahdessa kulhossa ja niitä on vartioitava eri huoneissa ympäri vuorokauden. Vartiointi aiheutti keskustelua ja heti asukkaat alkoivat miettiä vartiointi strategioita ja miten rahaa mahdollisesti varastettaisiin. Asukkaille tuli heti mieleen teoria, että Big Brother määrää jonkun asukkaista varastamaan rahnaa.

Asukkaat eivät tätä tiedä, mutta eilisessä Kickoff-lähetyksessä mainittiin, että asukkaiden rahapussukoissa 4 ja 10 on jotain viikkotehtävään liittyvää. Pussukat päätyivät Tuulalle ja Helmerille. Onko tässä mahdollista, että pussukoiden omistajat saavat Big Brotherilta salatehtävän, että heidän täytyy varastaa rahnaa, että sitä on jäljellä alle 75 %, jotta viikkotehtävä onnistuu?

Viikkotehtävään liittyy myös rakentamista, joka osaltaan vaikuttaa viikkotehtävän onnistumiseen. Big Brother ilmoitti asukkaille, että talossa on keskeneräisiä kohteita, joita asukkaiden on tehtävä loppuun. Asukkaat saavat tietää rakentamistehtävänsä myöhemmin, mutta talosta puuttuu esimerkiksi keittiön tuolit, joten niitä asukkaat todennäköisesti pääsevät vähintäänkin tuunaamaan, ellei jopa rakentamaan.

Tällä kaudella on käytössä jälleen viikkobudjetti, jonka puolesta asukkaat lyövät vetoa 25-99 %:n osuudella. Asukkaat päättivät käsiäänestyksen perusteella, että he lähtevät ensimmäiseen viikkotehtävän 99:n vedonlyöntiprosentilla. Osa asukkaista oli pienemmän prosentin kannalla ja tämä aiheuttikin keskustelua, mutta enemmistön kanta voitti.

Suuremman vedonlyöntiprosentin kannattajat olivat sitä mieltä, että isommalla potilla motivaatio suorittaa tehtävä täysillä on parempi. Se toki myönnettiin, että esimerkiksi 80 %.llä jäisi tappiotilanteessa jonkin verran viikkobudjettia jäljelle, mutta 99:ssä pysyttiin loppuun asti ja se ilmoitettiin Big Brotherille.

Vedonlyöntiprosentin ilmoittamisen jälkeen asukkaat saivat varastohuoneesta rahnakulhot ja heti alusta huolehdittiin, että kulhot pysyvät eri huoneissa. Vartiointiurakka alkoi, mutta rakennustehtävät antoivat vielä odottaa itseään.

Rahna-valuutalla saa luksusta ja voi vaikuttaa jopa talossa oloon (2.9.2019)

Artikkelia on päivitetty 2.9.2019 kello 16:57: Spekulaatio Kickoffista annetuista rahapussukoista lisätty.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.