Rahna-valuutalla saa luksusta ja voi vaikuttaa jopa talossa oloon

Rahna-valuuttaa käytetään BB-talossa. Kuva: © 2019 Petri Aho / Nelonen Media.
Rahna-valuuttaa käytetään BB-talossa. Kuva: © 2019 Petri Aho / Nelonen Media.

Big Brotherin tämän kauden uutuus on BB-valuutta, rahna. Rahnalla voidaan BB-talossa käydä kauppaa Big Brotherin kanssa ja sillä voi olla vaikutusta jopa asukkaan talossa oloon.

Rahna-valuutalla asukkaat pystyvät hankkimaan taloelämäänsä luksusta ja elämyksiä. Big Brother tiedotti rahnan käytöstä asukkaita avausiltana ja kirjeessä BB kertoi myös sen, että rahnalla asukas voi vaikuttaa siihen, että hän voi pysyä pidempään talossa. Tarkemin tätä ei vielä avattu asukkaille tai katsojille.

Asukkaat voivat käydä kauppaa rahnalla ja sitä voi saada voittamalla, ansaitsemalla ja onnekkaasti löytämällä. Taloon tullessaan asukkaat saivat kukin pussukan, jossa on jonkin verran rahnaa. Pussukat ovat eriarvoisia määrältään ja numeroiduista pussukoilla 4 ja 10 on jotain käyttöä tämän viikon viikkotehtävässä. Pussi 4 meni Tuulalle ja 10 Helmerille. Big Brother oli piilottanut rahnaa taloon eri puolille ja avausilta meni osittain rahnan etsimiseen.

Viikkobudjetti kuuluu olennaisena osana Big Broheria, vaikka se ei olekaan joka kausi ollut Suomessa käytössä. Tällä kaudella se on ja BB:n sääntöjen mukaan kunkin asukkaan viikkobudjetti on tänä vuonna 20 euroa. Tämä tarkoittaa, että 14 asukkaalla kokonaisbudjetti on 280 euroa.

Viikkotehtävissä asukkaat lyövät vetoa viikkobudjettinsa puolesta 25 % - 99 % viikkobudjetin arvosta. Jos asukkaat onnistuvat viikkotehtävässä, he voittavat vedonlyöntiprosenttinsa verran. Esimerkiksi vedonlyöntiprosentilla 99 onnistuminen tuottaa 557,20 euron viikkobudjetin, mutta jos tehtävä epäonnistuu, viikkobudjetti on vain 2,80 euroa. Big Brother päättää tehtävien onnistumisesta tai epäonnistumisesta.

BB-valuutta rahna ei välttämättä liity viikkobudjettiin, vaan se on täysin erillinen elementti. Tästä ei ole kuitenkaan ihan varmaa käsitystä, koska tästä ei ole mainintaa esimerkiksi BB:n säännöissä. Asia kuitekin selvinnee jo lähiaikoina, kun ensimmäinen viikkotehtävä käynnistyy.

Big Brotherin säännöt BB-nettisivuilla

Lue myös:
Tarinan jääminen ilman sänkyä aiheutti kyyneleet (2.9.2019)
Big Brother 2019 on käynnistynyt! (1.9.2019)
Liveseuranta: Big Brother 2019 Kickoff 1.9.2019 - Suomen Big Brother teki paluun (1.9.2019)


Tulosta   Sähköposti