Historiallinen dominorata pystytykseen - BB-talo kivikaudelle maanantaina

Dominorata alkaa ja loppuu olohuoneeseen. Arkistokuva. Kuva: © 2019 Petri Aho / Nelonen Media.
Dominorata alkaa ja loppuu olohuoneeseen. Arkistokuva. Kuva: © 2019 Petri Aho / Nelonen Media.

Uusi viikkotehtävä vie asukkaat historialliselle matkalle, jossa käydään läpi neljä eri aikakautta. Asukkaiden päätehtävänä on rakentaa BB-taloon dominorata, joka kaadetaan viikkotehtävän suorituksessa torstaina.

Viime viikon raskaan viikkotehtävän jälkeen asukkaat toivoivat kevyempää tehtävää tälle viikolle. Sellainen on luvassa, kun asukkaiden pitää rakentaa BB-taloon dominorata, joka kaadetaan tehtävän päätteeksi. Viikkotehtävä onnistuu, jos asukkaat onnistuvat rakentamaan katkeamattoman dominoradan, joka kaatuu kokonaan ensimmäistä palaa tönäisemällä.

Lopullisessa suorituksessa torstaina asukkailla on tunti aikaa saada viikkotehtävä onnistuneeksi. Jos radan kaato ei onnistu heti, radan saa korjata aikarajan puitteissa ja suorituksen voi aloittaa uudestaan. Asukkaat voivat harjoitella viikon aikana radan kaatamista, mutta rata on korjattava välittömästi uudelleen kuntoon.

Viikkotehtävän vaikeustasoon vaikutetaan päivätehtävillä. Jos asukkaat onnistuvat päivätehtävissä, heidän dominopalikoidensa määrää vähennetään ja, jos he epäonnistuvat, palikoiden määrä lisääntyy.

Lisäksi viikkotehtävään liittyy historiateema, sillä asukkaat elävät viikon aikana eri aikakausilla. Maanantaina asukkaat elävät kivikaudella, tiistaina antiikin Roomassa, keskiviikkona keskiajalla ja torstaina 80-luvulla. Asukkaiden pitää pukeutua ja elää teeman mukaisesti päivän ajan. Big Brother toimittaa asukkaille tarpeiston ja tarkemmat ohjeet jokaiseen teemaan.

Maanantaina asukkaat elävät siis kivikaudella. Asukkaat elävät maanantaina luolamiehinä ja -naisina, joihin kuuluivat asianmukaiset vaatteet, peruukit ja nuijat. Lisäksi asukkaiden pitää puhua kivikausimaisesti ilman verbejä tyyliin: "Minä keittiö, sinä sänky".

Ensimmäisenä päivätehtävänä asukkaiden piti sytyttää nuotio BB-talon pihalle, jossa satoi kaatamalla. Nuotion sytyttämällä asukkaat saivat dominopalikat käyttöönsä viikkotehtävää varten. Varastohuoneesta asukkaat saivat polttopuut, tulukset ja grillin, mihin tehdä tulen. Asukkailla meni hetki, että he saivat sateessa tulen tehtyä, mutta muovipussia sateensuojana käyttäen tuli saatiin syttymään ja hetken päästä asukkaat päästettiin takaisin sisälle, jossa heitä odotti dominopalikat.

Dominoradan rakentamista varten kylpyhuoneeseen asukkaille toimitettiin kasa dominopalikoita. Radan alku- ja lopetuspiste oli etukäteen määritelty ja radan piti kiertää talossa tiettyjen pisteiden kautta, jotka Big Brother määritteli. Portaita ja muita vaikeita paikkoja varten asukkaat saivat pahvista rakennettuja aputasoja, joita hyödyntämällä he saavat katkeamattoman dominoradan rakennettua. Rataa ei saa rakentaan huonekalujen alle.

Rata alkaa ja päättyy olohuoneeseen, josta se jatkuu retronurkkauksen ohi kohti keittiötä. Keittiöstä rata jatkuu keskikäytävän kautta päiväkirjahuoneen edustalle ja sieltä peilikäytävälle, josta rata jatkuu menee kohti makuuhuonetta.

Asukkaat alkoivat rakentaa dominorataa eri puolella taloa. He keskustelivat järjestelyistä, jotteivat he kaataisi jo valmiita osia radasta. Radan rakentamista varten asukkaat ottivat huomioon mm. turvavälit, jottei liian paljon palikoita kaatuisi kerralla, jos niitä vahingossa kaatuu.

Seitsemäs viikkotehtävä käynnistyi hyvässä hengessä, jota hauskuutti ainakin aluksi verbitön sanansäilä. Varmasti keskustelutapa käy pidemmän päälle rasittavaksi, mutta onneksi kivikautta vietetään vain tänään ja huomenna ollaan jo antiikin Roomassa. Alkuvaiheessa suurimpia haasteita on ollut Kristianilla, jolla on tuntunut kaatuvan palikoita useasti ja tätä on säestänyt kirosanojen tulva, joka on ollut välillä katkeamaton, koska verbit ovat puuttuneet välistä.

Radan rakentamisen osalta Dominorata-viikkotehtävä on täsmälleen sama kuin kauden 2006 ensimmäinen viikkotehtävä. Vuonna 2006 asukkaiden piti rakentaa 4000 dominopalikasta rata ympäri taloa, joka piti kaataa kerrasta. Tuolloin viikkotehtävään liittyi samaan tapaan päivätehtäviä, joista pystyi lisäämään tai vähentämään palikoita.

Asukkaat löivät viikkotehtävästä 85 %:n vedonlyöntiprosentilla.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä testaa hermoja ja kärsivällisyyttä ja tuo taloon historian havinaa!
Päivätehtävä: Tervetuloa kivikaudelle!


Tulosta   Sähköposti