Tiistaina aikamatkattiin antiikin Roomaan - keisari Kristian syöstiin vallasta

Millasta tuli vallankaappauksen ja vaalien jälkeen uusi keisarinna. Arkistokuva. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Millasta tuli vallankaappauksen ja vaalien jälkeen uusi keisarinna. Arkistokuva. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Historiallinen viikkotehtävä jatkui tiistaina. Dominoradasta huolehtimisen ohella asukkaiden aikamatkailu jatkui tällä kertaa antiikin Roomaan.

Maanantaina asukkaat elivät kivikaudella. He onnistuivat päivätehtävässään, jonka ansiosta asukkaat saivat poistaa dominoradasta 200 mustaa dominopalikkaa. Dominorata saatiin jo valmiiksi maanantain aikana ja voittopalikoiden poistamisen lisäksi loppuilta meni lähinnä palikoiden kaatumisen testaamiseen ja radan hienosäätöön.

Uusi päivätehtävä toi tiistaina myös uuden aikakauden. Tiistaina asukkaat elivät antiikin Roomassa ja vaatetus oli myös sen mukainen. Big Brother toimitti myös asukkaille karahvit, joissa vain kahdessa oli viiniä, mutta asukkaat eivät tätä tienneet. Asukkaat ottivat karahvit sattumanvaraisesti ja viivikarahvit osuivat Jukalle ja Kristianille. Kevinille ja Villelle oli nimetyt karahvit, joissa oli alkoholittomat juomat.

Päivätehtävän tehtävänannon lukeneesta Kristianista tuli Rooman keisari. Asukkaat keksivät itselleen roomalaishenkiset nimet: Keisari Kristus-Anus Fartilus (Kristian), Anumus Aerobiccus (Anu), Millatus Vegetarius (Milla), Julius Panetus (Jukka), Papitar Kevalus-Kavallus (Kevin), Päämies Viletus-Filatus (Ville), Hermanus Olympos (Helmeri) ja Lainsäätäjä Lex Kimonus (Kimmo).

Asukkaiden piti päivätehtävän aikana nostaa keisari aina kultatuoliin, kun Big Brother soittaa fanfaarin. Kultatuolissa keisaria pitää ylistää vapaamuotoisesti. Päivätehtävään kuului myös tietovisa, jossa asukkaat saavat vääristä vastauksista 500 dominopalikkaa lisää dominorataansa. Kysymyksiä oli kymmenen, joten pahimmillaan he saisivat 5000 ylimääräistä palikkaa.

Tietovisassa asukkaat vastasivat kuuteen kysymykseen väärin, joka tarkoitti 3000 lisäpalikkaa dominorataan.

Keisari Kristus-Anus Fartiluksella nousi viini päähän valtakaudellaan. Keisari antoi alaisilleen käskyjä, joita he toteuttivat parhaansa mukaan. Lisäksi keisari käytti nimitysvaltaansa ja nimitti mm. papitar Kevalus-Kavalluksen ylipapittareksi, mutta myöhemmin keisari totesi, ettei hänellä oikeasti ollut mitään nimitysvaltaa. Humalatilan kasvaessa keisarin käytös kävi yhä holtittomammaksi ja keisari jakeli jo käskyjä, missä hän pyysi rasvaamaan kiveksensä.

Keisari menetti valtansa ja sammui

Ilmeisesti Big Brotherille alkoi riittää nykyisen keisarin käyttäytyminen, sillä Big Brother määräsi valtakuntaan vallankaappauksen, jossa sanansaattajana toimi Anu. Anu kertoi vallankaappauksesta muille keisarin ollessa päiväkirjahuoneessa. Asukkaat tekivät suunnitelman, jossa keisari houkutellaan hiustenleikkaukseen ja tällöin häneltä anastetaan kruunu ja viinikarahvi, joka oli edellytyksenä vallankaappaukselle.

Päästyään päiväkirjahuoneesta, keisari saatiin houkuteltua hiustenleikkaukseen ja hänet leikattiin kaljuksi. Humaltunut keisari sammui hiustenleikkauksen aikana ja kruunun ja karahvin varastaminen oli helppoa. Anu vei Kruunun ja karahvin päiväkirjahuoneeseen, josta hän sai ohjeet, että valtakunnassa pitää toimittaa vaalit, joihin jokainen kansalainen saa osallistua ja perustella, miksi hänestä pitää tulla uusi keisari.

Anu olisi keisarina ottanut kaikki huomioon ja pitänyt huolta, että kaikilla on hyvä olla. Helmeri ei keisarina pettäisi ketään ja Kimmo olisi oikeudenmukainen ja tasapuolinen. Jukka ei suosisi ketään ja antaisi jokaiselle sen, mikä hänelle kuuluu tai ei kuulu. Ville veisi asioita demokraattisempaan suuntaan, ei vaatisi palvontaa ja vaalisi rauhaa. Milla ja Kevin puhuivat tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Äänestyksessä Milla valittiin kolmella äänellä uudeksi keisariksi, oikeammin keisarinnaksi. Vaalien aikana humalainen entinen keisari oli talutettu olohuoneeseen, mutta kesken kaiken hän kiirehti oksentamaan vessaan. Äänestyksen aikoihin Kristian oli palannut olohuoneeseen oli antamassa muiden kanssa aplodeja uudelle keisarinna Millatus Vegetariukselle.

Kesken keisarinnan kiitospuheen Big Brother soitti fanfaarin ja Kristian tarjoutui kultatuolin kannattelijaksi, mutta keisarinna ei ymmärrettävistä syistä halunnut Kristiania tähän tehtävään. Lopulta Kevin ja Helmeri kannattelivat uutta keisarinnaa kultatuolissa ensimmäistä kertaa. Heti tämän jälkeen entinen keisari talutettiin makuuhuoneeseen nukkumaan humalaansa pois. Kristus-Anus Fartilus sammuikin petiinsä nopeasti.

Millatus Vegetariuksen aikakaudella tyyli muuttui paljon iloisemmaksi, eikä käskytystä nähty enää. Hän alkoi hallita valtakuntaansa vaalipuheidensa mukaisesti. Rooman valtakunnan loppuaika sujui varsin leppoisasti ja muutaman tunnin keisarinnan valtakauden jälkeen Big Brother ilmoitti päivätehtävän päättyneen.

Päivätehtävä onnistui ja asukkaat saivat poistaa 200 dominopalikkaa dominoradasta. Big Brother hemmotteli asukkaita lämmittämällä heille saunan päivätehtävän jälkeen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.