Alkavan kauden salaisuuksien verhoa raotettiin - Heti alussa nähdään erikoinen twisti

Video: Big Brotherin pääohjaaja Janne Virtanen kertoo alkavan BB-kauden kuvioista. Lähde: Nelonen Media / Ruutu.fi.

Uuden Big Brother -kauden valmisteluja on saatu odottaa jännityksessä, sillä hiljaisuus on vallinnut tuotannon ympärillä kesän aikana. Vihdoin reilut viikko ennen Kickoffia pääohjaaja Janne Virtanen teki paljastuksia alkavasta kaudesta.

Monet odottavat Big Brotherin starttia kuin kuuta nousevaa. Torstaina, noin puolitoista viikkoa ennen kauden alkua, saatiin vihdoin jotain vihiä tulevasta kaudesta. Alkavan kauden kuvioista kertoi Ruutu-palvelussa julkaistulla videolla BB:n pääohjaaja Janne Virtanen, jossa kuultiin myös pieniä paljastuksia, mitä on tulossa. Katso video kokonaisuudessaan artikkelin pääkuvan paikalta.

Julkinen salaisuus on ollut jo muutaman viikon, että BB-talo nähdään tänä vuonna kauppakeskus Redissä. Tälle saatiin myös tänään vahvistus. Talo tulee uudistumaan ainakin sisustukseltaan, sillä sisustuksesta vastaavat Aalto-yliopiston tilasuunnitteluopiskelijat. Ruudun videossa opiskelijat Emmi ja Noora kommentoivat taloa, että se on värikäs ja talossa on paljon erilaisia muotoja. Jannen kysyessä, mikä on heidän lempipaikkansa, toinen opiskelijoista kommentoi, että "olohuone on aika herkku".

Olohuonetta ei kuitenkaan videossa nähdä yhtä seinää enempää, jossa Virtanen ilmeisesti tekee videolle yhden pätkän. Videolla nähdään pieni pilkahdus BB-talon uudesta päiväkirjahuoneesta, kun Janne jututti opiskelijoita huoneessa, jossa taustalla oli heidän mukaansa päiväkirjahuoneen seinää. Videossa nähdään myös pikaisia vilahduksia BB-talon muista seinistä, jotka tosiaan vaikuttavat erittäin värikkäiltä.

Janne Virtanen Aalto-yliopiston opiskelijoiden kanssa päiväkirjahuoneen seinäkuosin edessä. Ruutukaappaus Ruutu-palvelun videosta 27.8.2020. Kuva: © Nelonen Media / Ruutu.fi.
Janne Virtanen Aalto-yliopiston opiskelijoiden kanssa päiväkirjahuoneen seinäkuosin edessä. Ruutukaappaus Ruutu-palvelun videosta 27.8.2020. Kuva: © Nelonen Media / Ruutu.fi.

Tuotannossa varaudutaan koronaan tosissaan

Tulevista asukkaista paljastettiin Nelonen Median tiedotteessa, että asukkaiden ikähaarukka tänä vuonna on 21-53 vuotta. Asukkaiden ammateista mainittiin, että heidän joukossa on mm. jäteautonkuljettaja, asianajaja ja tuotantoinsinööri. Lisäksi asukkaiden joukosta löytyy vapaamuurari ja vapaa-ajallaan filosofiaa ja maailmankaikkeutta opiskeleva henkilö. Nelonen Median mukaan taloon muuttaa 16 asukasta ja pääohjaaja Virtanen luonnehti asukkaita "äärimmäisen mielenkiintoisiksi". Jo aiemmissa yhteyksissä Virtanen on todennut, että taloon pyritään saamaan mahdollisimman monipuolinen kattaus asukkaita.

Tämän vuoden Big Brotherin käänteistä Virtanen totesi, että kaudella nähdään erikoisia viikkotehtäviä ja valtavasti yllätyksiä. Virtanen kehoitti olemaan mukana heti ensimmäisestä lähetyksestä lähtien, sillä heti kauden alkuun on luvassa "erikoinen twisti".

Suomen 12. Big Brother starttaa Kickoff-lähetyksellä sunnuntaina 6. syyskuuta. Asukkaiden muuttaminen BB-taloon poikkeaa aikaisemmasta, sillä he eivät tällä kertaa käy kääntymässä BB-studiossa Elina Kottosen haastattelussa. Asukkaat siirtyvät eristyksestä suoraan BB-taloon ja ennen eristystä asukkaat ovat Virtasen mukaan omaehtoisessa karanteenissa.

Kauden kaikki lähetykset tulevat tänä vuonna Neloselta ja Ruudusta. Alma Hätönen ja Kimmo Vehviläinen juontavat ns. viikkolähetykset maanantaista lauantaihin ja Elina sunnuntain häätölähetykset. Alkavalla kaudella lähetyksissä on Virtasen mukaan uutta sisältöä. BB-studio on kauppakeskus Redin ytimessä ja lähetyksissä nähdään studiovieraita pitkin viikkoa. Lähetyksissä vakiovieraina nähdään viime vuoden BB-voittaja Kristian aina maanantaisin ja lauantaisin Big Brotherin entinen pääohjaaja, nykyinen tv-ohjaaja ja radiojuontaja Kim Sainio.

Kristian voitti Big Brotherin vuonna 2019. Kuva: © Petri Mast / Nelonen Media.
Kristian voitti Big Brotherin vuonna 2019. Kuva: © Petri Mast / Nelonen Media.

Yleisölle luvataan tänä vuonna enemmän vaikutusvaltaa. Virtanen mainitsee videolla datan ja grafiikan käytön, mutta näitä tai yleisön tarkempia vaikutuskeinoja hän ei tarkemmin avaa. Se kuullaan, että lauantailähetykset ovat entistä jännittävämpia ja silloin myös BB-taloon kerrotaan isoja uutisia.

Koronavirus on ollut tämän vuoden suurin puheenaihe, eikä siltä voida välttyä myöskään Big Brotherissa. Korona on Virtasen mukaan otettu huomioon tuotannossa monessa asiassa. Asukkaat on siis eristetty ennen taloon menoa ja heidät on myös testattu koronaviruksen varalta. BB-talo siivotaan ja desinfioidaan tarkasti ennen kuin asukkaat astuvat taloon ja myös tuotantoryhmä noudattaa ohjeistuksia viruksen suhteen. Esimerkiksi kameramiehet käyttävät kasvomaskeja ja hanskoja ja turvaväleistä huolehditaan muun ohjeistuksen ohella. Mitään ylimääräisiä riskejä ei koronan suhteen oteta, vakuuttaa Virtanen.

Nelonen Media kertoi tiedotteessaan, että tarkemmin Big Brotherin koronavirustoimista tiedotetaan ensi viikolla. Koronaan tuotannossa on varauduttu jo hakuvaiheesta lähtien.

Uudet asukkaat ja uusi BB-talo paljastetaan kauden avauslähetyksessä sunnuntaina 6.9.2020 kello 21.00 alkaen. Suora lähetys alkaa samoihin aikoihin niin Nelosella kuin Ruutu+:n 24/7-palvelussa. Kausi kestää tänä vuonna 12 viikkoa, tarkalleen 85 päivää. Uusi kausi on kaksi viikkoa pidempi kuin vuosi sitten.

Big Brother Suomi Kickoff Nelosella su 6.9.2020 klo 21.00
BIg Brother Suomi kooste Nelosella ma 7.9.2020 alkaen klo 21.00 (lähetysaika vaihtelee päivittäin)
Big Brother Suomi Live Nelosella su 13.9.2020 alkaen klo 21.00

Lähteet: Ruutu, Nelonen Median tiedote.

Lue myös:
Elina, Kimmo ja Alma jatkavat BB-juontajina myös syksyllä 2020 (18.5.2020)
Big Brother 2020 alkaa 6. syyskuuta! (20.7.2020)
Lähetysaikoihin pieniä muutoksia - Big Brotherin tv-lähetykset tulevat syksyllä Neloselta (3.8.2020)
Villen kyydissä: Uusi kausi pitää ohjaaja Virtasen kiireisenä, korona muutti hakuprosessin kuvioita (19.8.2020)
Kommentti: Kaksi viikkoa kauteen - Mitä odottaa? (23.8.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.