Häädetyn herja Markolta Kristiinalle - Merirosvot pääsevät yöpymään hylyssään

Kapteeni Kristiina sai roolinsa mukaiset vaatteet Häädetyn herjaan. Kuva: © Nelonen Media.
Kapteeni Kristiina sai roolinsa mukaiset vaatteet Häädetyn herjaan. Kuva: © Nelonen Media.

Viikkotehtävässä asukkaat ovat autiosaarella merirosvoina, josta heidän on tarkoitus päästä pois. Maanantaiseen tapaan taloon annettiin myös Häädetyn herja, joka osui tällä kertaa Kristiinalle.

Sunnuntaina BB-talosta häädetty Marko antoi tämän kauden toiseksi viimeisen Häädetyn herjan Kristiinalle. Häädetyn herja teki Kristiinasta viikkotehtävän merirosvolaivan kapteenin, jonka tehtävänä on jakaa raskaita tehtäviä miehistölle ja elää itse jouten ja elostellen. Kristiina sai varastohuoneesta merirosvokapteenin lakin, silmälapun ja koukun käteensä.

Asukkaat totesivat yks'kantaan, että kyseessä on palkinto, eikä mikään herja. Kristiina myös tuuletti innoissaan kuullessaan nimensä talon kaiuttimista. Myös Vili olisi halunnut herjan itselleen. Aiemmin Häädetyn herjan saanut Olli-Pekka totesi, että kauas on tultu munasta ja pekonista viitaten oman herjan aamupalanakkiin, joka oli raskaampi.

Ennen Häädetyn herjaa asukkaat saivat alkuillasta valmiiksi ensimmäisen päivätehtävän, jossa he valmistivat tähystystornin. Hyvällä yhteistyöllä torni nousi pystyyn vajaassa neljässä tunnissa. Heti alkuun Big Brother joutui patistamaan asukkaita tähystämään tuliterästä tornista ja pian asukkaat havaitsivatkin laivan horisontissa.

Ensimmäisenä paatin tosin havaitsi tornin sivussa seisonut Kristiina, joka alkoi huutamaan saadessaan näköhavainnon aluksesta. Tämän jälkeen tähystystornissa päivystäneet Arttu ja Joel hoksasivat myös laivan.

Laiva näkyvissä! Kuva: © Nelonen Media.
Laiva näkyvissä! Kuva: © Nelonen Media.

Hetkeä myöhemmin Big Brother toimitti asukkaille postia, jossa heille kerrottiin, että vaikka pimeyden vuoksi alukset eivät havainneet heitä, he löysivät tähystystornin ansiosta entisen aluksensa hylyn. Aution saaren ohittavien aluksien havaitsemiseksi asukkaiden on kuitenkin palattava tähystystorniin jälleen aamulla.

Hylyssä asukkaat pystyvät yöpymään ja he saivat sieltä pelastaa myös hieman henkilökohtaisia tavaroitaan makuuhuoneestaan, eli aluksensa ruumasta. Asukkaat eivät kuitenkaan voi yöpyä siellä, vaan heille on järjestetty nukkumapaikka keittiöön riippumatoissa Viliä lukuun ottamatta. Vilillä on hieman paremmat oltavat olohuoneen sohvalla, koska hän osti "pahnoilla" nukkumisen perjantain BB-huutokaupasta.

Viikkotehtävää varten asukkaat saivat illalla myös merirosvojen säännöt. Ohjeissa mainittiin, mitkä asiat tuovat hyvää ja huonoa purjehdusonnea. Hyvää onnea tuovat mm. voimajuoman juominen, hevosenkenkä mastossa ja salaisuuksien pitäminen. Huonoa onnea tuovat puolestaan mm. vasemmalla jalalla laivaan astuminen, hyvän onnen toivottaminen ja Big Brotherin uhmaaminen.

Viikkotehtävän ensimmäinen ilta alkoi painua yötä kohden ja asukkaat menivät yöpuulle jo ennen puolta yötä.

Lisäohjeet viikkotehtävään: Merirosvojen säännöt (BB-nettisivut)

Lue myös:
BB-merirosvot haaksirikkoutuneet autiolle saarelle (16.11.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.