Nelonen: Big Brotherin asukashaku kasvatti suosiotaan - Viime kauden lukemat rikki heti alkuunsa

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Big Brotherin 12. kauden asukashaku kiinnosti suomalaisia vielä enemmän kuin vuosi sitten. Asukashaku aiheutti ryntäyksen heti sen alkumetreillä ja jo ensimmäisen vuorokauden aikana hakemuksia tuli lähes saman verran kuin viime vuonna.

Asukashaku vuoden 2020 Big Brotheriin päättyi viime sunnuntaina. Vajaan kuukauden kestäneeseen asukashakuun haki kaikkiaan yli 6000 hakijaa, kertoo Nelonen tiedotteessaan tiistaina. Haku sai etenkin sen alussa ihmiset liikkeelle, sillä Nelosen mukaan haun ensimmäisen vuorokauden aikana hakijoita oli lähes yhtä paljon kuin koko viime kauden asukashaussa yhteensä. Viime vuonna Big Brotheriin haki yli 4400 hakijaa.

Nelosen mukaan hakijoista tänä vuonna 55 % oli miehiä, 44 % naisia ja prosentti hakijoista ei halunnut kertoa sukupuoltaan. Hakijoiden ikäjakauma oli 18 ja 79 ikävuoden välillä, mutta ohjelmaan hakijat painottuivat nuorempiin ikäryhmiin. Nelonen kertoo tiedotteessaan, että alle 25-vuotiaita hakijoita oli lähes puolet, mutta BB-taloon on tarkoitus valita asukkaita kaikista eri ikäryhmistä.

Hakemuksia tämän vuoden Big Brotheriin tuli ympäri Suomea, mutta Nelosen mukaan hakijoita oli myös ulkomailta. Hakijoiden kansallisuuksia Nelonen ei paljasta, mutta todennäköisesti ulkomaisissa hakijoissa on kysymys pääosin ulkosuomalaisista. Toki Suomen Big Brotherissa on menneinä vuosina nähty esimerkiksi Virosta kotoisin olevia, mutta Suomessa sillä hetkellä asuneita asukkaita.

Tämän vuoden asukashaun mainoksessa tuotiin esille, että taloon halutaan ihmisiä eri aloilta ja elämäntilanteista. Nelosen mukaan asukashakuun lähti mukaan mm. lääkäreitä, juristeja ja rekkakuskeja - unohtamatta nykyisin trendikkäitä tubettajia ja e-urheilijoita. BB-taloon on myös tyrkyllä ammattilaisurheilijoita, jos Nelosen tiedotetta on uskominen.

Avoimen haun päätyttyä Nelonen valotti tiedotteessaan myös hakuprosessin jatkoa. Hakemuksista valitaan jatkoon Nelosen mukaan noin 200 hakijaa ja heihin ollaan yhteyessä videopuheluiden kautta. Näiden pohjalta tehdään asukasvalinnat syksyllä tulevaan kauteen, joka kestää 12 viikkoa.

Yhä käynnissä oleva poikkeustilanne vaikuttaa myös Big Brotheriin ja se otetaan huomioon hakuprosessissa. Kuten edellä mainittiin, jatkovaihe toteutetaan videopuheluina. Nelonen vakuuttaa tiedotteessaan, että asukkaiden ja työryhmän terveys ja turvallisuus on tärkeä asia ja uuteen kauteen valmistautuessa Nelonen ja Endemol Shine Finland ottavat huomioon viranomaisten ohjeet ja määräykset.

Big Brother 2020 nähdään Nelosella ja Ruudussa ensi syksynä. Ohjelman Nelonen Medialle tuottaa Endemo Shine Finland Oy.

Lähde: Nelonen Median tiedote.

Lue myös:
Big Brother 2020 nähdään syksyllä - Uusi kausi Nelosella ja Ruudussa! (8.4.2020)


Tulosta   Sähköposti