Eloisa BB-perhe valloitti BB-talon

Janne-äiti poseeraa. Kuva: © Nelonen Media.
Janne-äiti poseeraa. Kuva: © Nelonen Media.

Lauantain päivätehtävässä juhlistettiin äitienpäivää jo ennakkoon. Asukkaat saivat omat roolinsa, joka piti täyttää BB-perheessä.

Päivätehtävä alkoi, kun pihalle ilmestyivät lastenvaunut. Pian siellä oleva nukkevauva alkoi itkeä ja asukkaat olivat ihmeissään. Monikaan ei tiennyt, mitä piti tehdä, mutta tilannetta tuli selvittämään Janne Porkka.

Hetkeä myöhemmin asukkaille selvisi, että kyseessä oli päivätehtävä. He saivat myös kuulla, että Janne on katsojien toimesta äänestetty äidiksi, jonka vastuulle kuuluu lapsen ja kodin hoito. Muut asukkaat eivät tähän saaneet puuttua. Janne joutui pukeutumaan naisten vaatteisiin ja peruukkiin ja hänelle tuli myös varsin massiiviset rinnat. Lastenhoidon ohella Janne mm. imuroi taloa.

Päivän aikana BB-taloon muodostui kokonainen BB-perhe, kun Janne-äiti sai seurakseen lapsia, appivanhemmat, naapurin Make, sokeriaktivistit ja lisäksi imurikauppias. Kukin asukas sai oman roolinsa ja etenkin lapset olivat varsin itsepäisiä. Äidillä oli haasteita perhen arjessa, kun lapset eivät aina olleet yhteistyökykyisiä ja he myös kiistelivät keskenään.

Sani Aartela ja Roni Bäck esittivät taaperokaksosia, kun Nina Mikkosesta ja Pinja Sanaksenshosta tuli teini-ikäisiä lapsia. Janne-äidillä on appivanhemmat Rosa Meriläinen ja Aleksi Valavuori. Perheen isä on Sara Forberg, joka on koulutukseltaan insinööri.

Perheeseen liittyy niin ikään nuori 16-vuotias naapurissa asuva Markku Pulli. Perhettä yrittää käännyttää sokeriaktivistit Petra Olli ja Sanna Ukkola sokerimyönteisesti kuin salaliittoteoreetikot ikään. Tarina ei olisi täydellinen ilman imurikauppias Sedu Koskista.

Asukkaat heittäytyivät rooleihinsa hyvällä antaumuksella, eikä Janne päässyt helpolla. Janne joutui kiistelemään lasten kanssa niin koulunkäynnistä kuin ruokavaliosta. Haastetta toi myös työskentely, kun äiti joutui osallistumaan aina välillä etäpalavereihin.

Äidin arkea tultiin järkyttämään, kun sokeriaktivistit pistivät Jannen käsityksen sokerin terveellisyydestä täysin uusiksi. Sokeriaktivistit opastivat vaihtoehtoisilla faktoillaan sokerin terveellisyydestä. 

Tapahtumarikkaan perhepäivä huipentui imurikauppiaan vierailuun. Imurikauppias Sedu esitteli viimeistä huutoa olevan Sucker 2000 -imuria. Päivätehtävä päättyi imurin "räjähtämiseen", kun kauppias esitteli tuotettaan.

Päivätehtävän päättymisen jälkeen asukkaat kiittelivät toisiaan onnistuneista roolisuorituksista. Asukkailla tuntui olleen hauskaa tehtävän tiimellyksessä.

Tutustu tarkemmin BB-perheen rooleihin BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.