Asukkaat virtuaalimatkalle Ranskaan - Tutustumista taiteeseen, ruokaan ja urheiluun

Viinit kaatuvat ämpäristä Ronillla heti startissa. Kuva: © Nelonen Media.
Viinit kaatuvat ämpäristä Ronillla heti startissa. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talossa vietettiin ranskalaista päivää lauantaina. Asukkaat pääsivät virtuaalimatkalla Ranskaan tutustumaan maan kieleen, taiteeseen, ruokakulttuuriin ja urheiluperinteeseen.

Perjantai-iltana asukkaat olivat viettäneet torijuhlia live-artisteineen ja asukkaat olivat nauttineet myös tarjoiluista, saunasta ja paljusta. Juhlat eivät menneet överiksi, kuten vuoden 2011 jääkiekon maailmanmestarijoukkueella, vaan BB-talon julkkisasukkaat olivat sängyssä valmiina nukkumaan pian puolen yön jälkeen.

Aamulla hyvissä voimissa olevat asukkaat saivat erikoisen herätyksen ranskankielisellä kuulutuksella. Asukkaat eivät kuitenkaan tätä sen ihmeempää pohtineet, vaan he siirtyivät normaalisti aamutoimiin. Vaikka asukkailla ei ollut ranska hallussa, he ymmärsivät kielinaisena tunnetun Sara Forsbergin avulla esimerkiksi käskyn päiväkirjahuoneeseen.

Sara ja Roni ranskalaisittain pukeutuneena. Kuva: © Nelonen Media.
Sara ja Roni ranskalaisittain pukeutuneena. Kuva: © Nelonen Media.

Tarkempaa tietoa ranskankielisistä kuulutuksista saatiin, kun Big Brother toimitti asukkaille postia. Asukkaat lähtevät virtuaaliselle kulttuurimatkalle Pariisiin. Ensimmäisessä päivätehtävässä asukkaiden piti kääntää suomeksi kuulemansa kuulutukset ja toimia niiden mukaisesti. Päivätehtävän palkintona asukkaat saavat sitä paremman tuliaiskorin Ranskasta, mitä paremmin he tehtävissä onnistuvat.

Kuulutukset oli kohdistettu yhdelle tai kahdelle asukkaalle kerrallaan. Asukkaita käskettiin mm. etsimään kuminen kana, joka oli piilotettu grilliin. Kana piti myös laittaa kattilaan, mutta vasta toisella kerralla he ymmärsivät, mitä tehdä. Lauseiden kääntäminen jatkui muiden tehtävien ohessa pitkin päivää.

Taidetta ja gastronomiaa

Päivätehtävän toisessa osassa asukkaiden taiteelliset lahjat pääsivät esiin. Heidän piti luoda kahdeksan Louvren taidemuseossa olevaa taideteosta oman näkemyksensä mukaan näkemättä mallia. Taideteosten piti kunnioittaa alkuperäisteosten kuvakieltä ja osata vangita niiden tunnelman.

Tehtäväalueella oli jokaiselle asukkaalle välineet taideteosten luomiseen. Osa sai maalata taideteoksen, osa rakentaa veistoksen. Esimerkiksi Aleksi Valavuori lähti rohkealle linjalle ottaakseen haltuun teoksen Medusan lautta, johon hän maalasi kirkkoveneen. Ilmeisesti hän tulkitsi sen liian härskiksi ja Aleksi suttasi sen peittoon mustalla maalilla, josta kirkkovene vain hieman kuulsi läpi.

Osa asukkaista ehti saada taideteoksensa valmiiksi, mutta muutamilla työ jäi kesken, koska Big Brother ilmoitti yllättäen, että asukkaiden on poistuttava tehtäväalueella. Asukkaita ei varoitettu 15 minuutin varoituksen jälkeen, vaan sen jälkeen tuli vain poistumiskäsky. Esimerkiksi Pinja Sanaksenaho valitteli, että hänellä jäi työ kesken.

Pinjan taideteos jäi hieman kesken. Kuva: © Nelonen Media.
Pinjan taideteos jäi hieman kesken. Kuva: © Nelonen Media.

Toisena matkakohteena asukkaat pääsivät kahvilaan tutustumaan ranskalaiseen gastronomiaan. Jokaiselle asukkaalle oli oma annos, jota piti maistaa. Ruokajuoman sai valita itse. Ruokalistalla oli mm. etanaa Pinjalle tai Petra Ollilla jotain, joka jäi osittain tuntemattomaksi, mutta ainakin pässinkiveksiä siinä taisi olla. Huvittavimmat reaktiot aiheutti Aleksilla hieroessaan siansorkkaa kainaloonsa ennen sen maistamista.

Ruoat aiheuttivat pääosin yökötystä niiden syöjissä tai muiden asukkaiden sitä seuratessa. Ainoat, joille ruoka taisi enimmäkseen maistua oli Saralle tarjotut sinisimpukat ja Nina Mikkosen tarjottimella olleet sammakonreidet. Nina totesi, että hän on aiemminkin niitä syönyt ja ne maistuivat kanalta.

Kahvilahetken jälkeen Big Brother hemmotteli virtuaalimatkalaisia ja tarjosi asukkaille eteläeuroopalaisen siestan, joka tarkoitti päiväunia. Asukkaat ottivat ne innolla vastaan.

Viiniä ansaitsemassa pyöräilemällä

Päivätehtävä huipentui Ranskan ämpäriajoihin, jotka järjestettiin BB-talon pihalla. Asukkailla oli käytössään minipyöriä, joilla piti rajaa merkattua rataa viinillä täytetty ämpäri päässä. Tehtävässä piti kerätä viiniä putkilon merkkirajaan saakka, jotta asukkaat saavat viiniä tuliaiskoriinsa.

Suoritus alkoi kangerrellen, kun ensimmäisenä vuorossa ollut Roni Bäck kaatoi lähes kaikki viivat jo lähtöviivalle. Hän ei pystynyt tuomaan kuin vähän ämpäriin. Seuraavat asukkaat onnistuivat pääsääntöisesti hieman paremmin ja osalle asukkaista ei ämpäriä täytetty piripintaan, vaikka ohjeet niin sanoivatkin. Big Brother kuitenkin hyväksyi vajaat ämpärit.

Markku Ranskan ämpäriajoissa. Kuva: © Nelonen Media.
Markku Ranskan ämpäriajoissa. Kuva: © Nelonen Media.

Kun kukin asukas oli mennyt radan läpi kerran, ei putkilo ollut täynnä. Asukkaat saivat aloittaa toisen kierroksen ja Pinjan pyöräiltyä, asukkaat pääsivät noin sentin päähän merkkirajasta. Viiniä riitti vielä yhteen yritykseen ja Petra sai tuotua vaadittavan määrän, vaikka hän sai enää puoli ämpärillistä.

Big Brother soitti musiikkia onnistuneen suorituksen päätteeksi ja pian myös varaastohuone aukesi. Siellä asukkaita odotti päivätehtävän palkinto, jossa oli kori tuliaisia kukkurallaan. Asukkaat pääsivät nauttimaan herkuista kauniissa kevätillassa.

Lue tehtävänannot BB-nettisivuilta:
Isoveli herättää vippiasukkaat ranskankielisellä kuulutuksella: päivätehtävä vie virtuaalimatkalle Pariisiin!
Vippiasukkaiden taidetietämys testissä – jäljentävät Louvren alkuperäisteoksia
Asukkaat levähtävät ranskalaisessa bistrossa – listalla satavuotias muna ja kanan varpaita
Ranskan ämpäriajo käynnistyy – nyt poljetaan minipyörällä viinilastin kera

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.