Ninalle hulppea palkinto ihmisshakissa

Ihmisshakkia jätimäisellä shakkilaudalla. Kuva: © Nelonen Media.
Ihmisshakkia jätimäisellä shakkilaudalla. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talon julkkisasukkaat ovat kilpailleet finaaliviikolla tavaroista talossa päivittäisissä kisoissa. Keskiviikkona Nina Mikkonen voitti ihmisshakissa kauden toistaiseksi arvokkaimman palkinnon.

Maanantaista lähtien asukkaat ovat kilpailleet BB-talon irtamistosta erilaisissa kilpailuissa. Finaaliviikon toisessa kilpailussa tiistaina Petra Olli voitti pallojen heittelyn putkiloihin, josta hän sai valita kuusi eri tuotetta BB-talon pienistä kodinkoneista.

Keskiviikkona asukkaat kilpailivat viikon kolmannessa kilpailussa, jossa päivätehtävänä oli varioidun ihmisshakin pelaaminen pelkästään ratsusiirroilla. Asukkaat toimivat pelissä itse ratsunappuloina, mutta siinä ei tarkoitus ollut syödä toisia, vaan viedä tilaa jättimäiseltä pelilaudalta, joka oli rakennettu tehtäväalueelle.

Asukkaat saivat valita lähtöruutunsa mistä ruudusta tahansa ruuduiltaan shakkilaudan kokoiselta pelilaudalta. Kun peli alkoi, ainostaan ratsusiirrot olivat sallittuja, eli kaksi ruutua eteenpäin ja yksi vasemmalle tai oikealle. Aina, kun asukas saapui johonkin ruutuun, sitä ei voinut enää jatkossa käyttää. Siihen ei siis saanut enää asettua, mutta sen kautta sai yhä kulkea.

Jos asukas joutuu tilanteeseen, ettei hän pääse käyttämättömään ruutuun, hänen pelinsä päättyi. Jokainen asukas teki siirtonsa omalla vuorollaan ja siirtoon oli aikaa 45 sekuntia. Peli päättyi myös, jos ei ehtinyt tehdä siirtoaan annetussa ajassa. Pelivuorot arvottiin ennen tehtävän alkua.

Nina neuvottiin voittoon

Pelin käynnistyessä muut asukkaat Ninaa lukuun ottamatta tajusivat pelin kulun ja miten ratsu liikkuu pelilaudalla. Alussa muut asukkaat joutuivat opastamaan ja kertomaan Ninalle, mihin hänen kannattaisi liikkua. Pelin edetessä hän osasi jo hieman paremmin katsoa. Sitä mukaa, kun muut asukkat joutuivat tukalaan tilanteeseen laudalla, he vähensivät Ninan neuvomista.

Viimeisinä pelilaudalla olivat jäljellä enää Nina ja Markku Pulli. Petra ja Sara Forsberg olivat jo ajautuneet umpikujaan ja he kannustivat Ninaa, joka oli lähellä voittoa. Markullakin näytti hetken hyvältä, mutta lopulta hänkin ajautui tilanteeseen, josta ei päässyt enää eteenpäin.

Markku hyppäsi pois pelilaudalta ja Nina jäi sinne yksinään. Big Brother julisti Ninan voittajaksi ja hän yllättyi siitä, koska ei pitänyt itseään kovin hyvänä pelaajana. Ninaa ehdottomasti auttoi, että muut asukkaat neuvoivat häntä alkuvaiheessa. Markku totesi, että Nina teki yhdessä vaiheessa oikean suunnan valinnan tai muuten hänen pelinsä olisi päättynyt paljon aikaisemmin.

Petralle tuli herkkä hetki lapsuusmuistoaan kertoessaan. Kuva: © Nelonen Media.
Petralle tuli herkkä hetki lapsuusmuistoaan kertoessaan. Kuva: © Nelonen Media.

Ihmisshakin jälkeen asukkaat pääsivät nauttimaan Big Brotherin tarjoaman lounaan, joka oli samalla makumatka lapsuuteen. Asukkaat olivat ennen taloon astumista kertoneet BB:lle lapsuustarinoitaan ruokien kautta ja nyt asukkaiden piti tuoda ne julki. Tunteikkain hetki oli Petralla, joka purskahti itkuun muistellessaan tarinaa leipuri-isästään, joka toi töistä kotiin päivittäin munkkeja lapsille koulun jälkeen.

Herkän lounashetken jälkeen Big Brother palkitsi Ninan päivätehtävästä. Yllätys oli suuri, kun asukkaat kuulivat palkinnosta. Nina sai valita vain yhden tuotteen talosta mukaansa, mutta se oli sitäkin arvokkaampi. Valinta piti tehdä grillin, jääkaappipakastimen ja pesutornin väliltä. Hetken pohdinnan jälkeen Nina päätyi valitsemaan pesutornin.

Kun Nina oli saanut tarralla merkittyä palkintonsa, jatkoivat iltapäivää jutustellen ja siivoillen.


Tulosta   Sähköposti