Finalistit pääsivät kertaamaan elämäänsä lapsuudesta muistotilaisuuteen

Nina valmisti drinkin osana päivän tehtävää. Kuva: © Nelonen Media.
Nina valmisti drinkin osana päivän tehtävää. Kuva: © Nelonen Media.

Päivät käyvät Julkkis-Big Brotherissa vähiin. Keskiviikkona vietettiin BB-talossa viimeistä kokonaista päivää, jolloin finalistit pääsivät kertaamaan elämänvaiheita koko sen skaalalla, joka huipentui varsin hämmentävästi.

Keskiviikkona julkkiskauden finalistit olivat aamulla suorittaneet viikon kolmannen Talo tyhjäksi -kisan, jonka jälkeen he pääsivät suorittamaan päivän toista teemaa. He kertasivat elämänkaarensa tapahtumia kolmen eri tehtävän kautta. Päiväkisan jälkeen finalistit nauttivat lounaan, jossa he muistelivat lapsuuttaan, joka herkisti Petra Ollin.

Myöhemmin finalistit pääsivät valmistamaan drinkkejään ja muistelemaan aikuisuuden saavutuksiaan. Drinkkiainekset saapuivat, kun Sara Forsberg pyöräytti Onnenkantamoisen juomalasisektorille ja finalistit saivat valmistaa haluamansa drinkit. Big Brother toimitti drinkkejä varten myös reseptit.

Drinkkien valmistuksen jälkeen finalistit kertoivat vuorollaan, mistä he olivat ylpeitä aikuisiällä. Petra oli ylpeä, että hän uskalsi luopua urheilu-urastaan ja Markku Pulli on uskaltanut kokeilla uusia juttuja, vaikka ne eivät ole heti onnistuneet. Sara oli ylpeä siitä, että hän on osannut toimia itsenäisesti ja löytänyt oman juttunsa ja Nina Mikkonen siitä, että hän on matkustellut, hänellä on lapsia ja hän on suoriutunut hyvin vaikeuksista huolimatta.

Alkuillasta finalisteja hemmoteltiin saunalla, porealtaalla ja saunajuomilla. Sauna kiinnosti Markkua, Saraa ja Petraa, mutta vain Markku ja Petra menivät pullikoimaan poreisiin. He yrittivät suostutella Saraa kanssaan mukaan, mutta hän ei ollut kiinnostunut, koska oli jo kuivannut itsensä. Nina ei ollut käynyt BB-talon saunassa koko aikana, koska hän ei omien sanojensa mukaan halunnut esitellä itseään saunassa bikineissä.

Muistopuhe itselle

Loppuillasta Big Brotherilla oli tarjolla vielä hämmentävä yllätys. Finalistit suljettiin hetkeksi pihalle ja, kun he pääsivät takaisin sisälle, ruokapöydän ääreen oli katettu kahvitarjoilu voileipäkakkuineen. Olohuoneen tv-tason päälle oli ilmestynyt finalistien kuvat, mutta niitä oli muokattu niin, että finalistit näyttivät niissä paljon vanhemmilta kuin oikeasti olivat.

Kuvien ja tarjoilun tarkoitus selvisi pian, sillä BB:n toimittamassa kirjeessä kerrottiin, että finalistit pitävät itsestään muistotilaisuuspuheen heidän elämänsä saavutuksistaan. Puhe täytyi pitää kolmannessa persoonassa. Finalistit saivat hetken aikaa valmistella puheet, jonka jälkeen he saivat siirtyä tarjoiluiden pariin kuulemaan toistensa puheet.

Muistopuheet olivat pääosin asiallisia, mutta Sara päätti tehdä se puhtaasti huumorilinjalla. Sara kertoi, että hän olisi kuollut 140-vuotiaana ja hänen uransa olisi epäonnistunut. Puheessaan Sara kertoi vision, kuinka hän olisi katkeroitunut elämässään ja hänestä jäi jälkeen vain rakennekynnet ja muistitikullinen selfieitä.

Sara pitämässä muistopuhettaan. Kuva: © Nelonen Media.
Sara pitämässä muistopuhettaan Kuva: © Nelonen Media.

Myös Markun puheessa oli humoristisia elementtejä, mutta hän keskittyi kertomaan, kuinka hän rakasti ruokaa ja halusi, että ihmiset viihtyvät. Markku myös toivoi, että ihmiset voisivat toteuttaa haaveensa ja löytävät voimaa elämäänsä.

Petra piti todentuntuisen puheen, jossa hän oli paininut Suomen maailmankartalle ja, kuinka hän oli hyvä esikuva nuorille. Petra oli myös valmis auttamaan muita ja osallistui sisarustensa kasvattamiseen, totesi Petra muistopuheessaan.

Myös Ninalla oli koskettava puhe, jossa hän kertoi rakastaneensa lapsiaan ja miestään ja pitäneen heistä hyvää huolta. Nina luonnehti, ettei hän suostunut toisten määräämään muottiin ja hän eli kuten saarnasi.

Hämmentävä tilaisuus pisti kirjoitusvaiheessa asukkaat vakaviksi ja mietteliäiksi, mutta itse muistotilaisuus uhkasi lähteä käsistä. Etenkin alkupuolella Ninalla ja Markulla oli vaikeuksia pitää pokkaa. Kun Markku piti puhettaan, Markku pyysi leikillään nauruun monta kertaa purskahtanutta Ninaa poistumaan tilaisuudesta, jos hän ei ole kunnolla. Muistotilaisuus rauhoittui loppua kohden, mutta asukkaat olivat väsyneenä hieman levottomia.

Muistotilaisuuden jälkeen asukkaat alkoivat jo pikku hiljaa pohtia, milloin he pääsevät nukkumaan. Ainakin Nina oli sitä mieltä, että hän on aivan valmis petiin. Vajaa tunti muistotilaisuuden päättymisen jälkeen Big Brother antoi asukkaille luvan mennä nukkumaan ja valmistautumaan torstain finaaliin.

Julkkisasukkaiden viimeinen yö BB-talossa alkoi.

Ninalle hulppea palkinto ihmisshakissa (19.5.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.