Analyysi: Yhteen sulautuminen alkoi

Vajaat kolme viikkoa kestänyt kahtiajako kesti tähän viikkoon. Ennen jaon päättymistä tuntui, että ryhmät eriytyivät kahdeksi joukoksi, mutta ainakin aluksi asukkaat sulautuivat nopeasti yhdeksi porukaksi.

Tämän vuoden Big Brother käynnistyi jaolla taloon ja mökkiin. Kumpikin joukko ryhmäytyi oman ryhmänsä sisällä ja talossa ja mökissä oli kiinteä ryhmä asukkaita. Syntyi me vastaan he -asetelma, joka korostui toisen viikon kaksintaistelu-viikkotehtävässä.

Etenkin mökin porukassa hävityn viikkotehtävän myötä tuli vahvaa vastakkainasettelua talolaisia vastaan. Muutamilla asukkailla oli antipatioita talon asukkaita kohtaan ja he toivat sen selkeästi esille. Esimerkiksi Samilla ja Nikolla oli jotain hampaankolossa talolaisia vastaan.

Yhdistymisen jälkeen jälkeen kaikki kaunat tuntuivat unohtuneen. Mitään merkkejä uhosta ei ollut, vaan asukkaat tutustuivat toisiinsa kuin olisi ollut BB:n ensimmäinen päivä. Alkuhuumassa kaikki olivat yhdessä, joten tilaisuutta ei ole ollut keskustella pienissä ryhmissä muuttuneessa tilanteessa, joten jää vielä nähtäväksi, mitä sitten tapahtuu.

Lähtötilannetta yhdistyneeseen taloon helpotti, että talolaiset ja mökkiläiset pääsivät kontaktiin toistensa kanssa tämän viikon maatila-viikkotehtävässä, vaikka he eivät saaneet puhua keskenään. Talon asukkaat pääsivät esittelemään itseänsä ja tuomaan persoonaansa esille, jolloin vihollisasetelma karisi. Mökkiläiset kommentoivatkin usein keskenään, kuinka mukavia talolaiset olivat ja etenkin Timo sai paljon kehuja.

Kun ei edes tapaa toisia, syntyy valheellisia mielikuvia. Väistämättä on syntynyt käsityksiä toisista, jotka ovat enemmän tai vähemmän totta. Etenkin, kun luullaan, että toinen ryhmä käyttäytyy samalla lailla kuin oma, syntyy virhekäsityksiä. Tilannetta vielä provosoi toiselta puolelta kantautuvat äänet, jotka aiheuttavat lisää spekulaatiota.

Big Brotherissa on nyt uusi vaihe, jossa on jossain määrin jotain samaa kuin kauden avauksessa, mutta ei täysin. Nyt varmaankin tapahtuu nopeampi ryhmän muodostuminen kuin alussa, koska asukkaat ovat olleet jo BB:ssä lähes kolme viikkoa. Syntyy omat porukat ja kuppikunnat, mutta näyttäisi siltä, että asukkaat ovat menneet jo osittain sekaisin ryhmien kesken.

Ensimmäiset nimeämiset tulivat nopeasti, joten voi olla helpompi antaa pisteet oman puolen asukkaille, jos viholliskuvakin on kadonnut. Toinen vedenjakaja ovat ensimmäiset isot bileet, jotka yleensä vaikuttavat ryhmädynamiikkaan. Eiliset tupaantuliaiset päättyivät tapahtumarikkaaseen yöhön, joten jännä nähdä, mitä jatkossa tapahtuu.

Nyt on kausi toden teolla saatu käyntiin.


Tulosta   Sähköposti