Asiat käännettiin nurinkurin BB-talossa - Valenimeämiset toiseksi viimeisellä viikolla

Kristiina ja Julia kävelevät takaperin vaatteet nurinpäin. Kuva: © Nelonen Media.
Kristiina ja Julia kävelevät takaperin vaatteet nurinpäin. Kuva: © Nelonen Media.

Käänteinen viikko on käynnissä BB-talossa tällä viikolla ja tänään se konkretisoitui hieman myös asukkaille. Kaikki tehdään tänään nurinkurin ja talossa pidetään myös valenimeämiset.

Asukkaat heräsivät perjantaihin virkeinä pitkien yöunien jälkeen. Iloiseksi yllätykseksi asukkaat saivat havaita, että ensilumi oli satanut BB-talon pihalle, kun ohut kerros lunta oli peittänyt terassin. Viikkosiivouksen yhteydessä Vili ja Olli-Pekka saivat tehdä kauden ensimmäiset lumityöt.

Siivouksen jälkeen asukkaiden ajatukset olivat jo illassa, jonne he toivoivat pikkujoulubileitä. Ajatuksesta innostuneena Vilin aloitteesta päätettiin järjestää Secret Santa -lahjojen jako niin, että jokainen asukas antoi toiselle lahjan. Lahjan saaja arvottiin ja asukkaat etsivät jonkun pikku lahjan toiselle, jotka jaettiin olohuoneen sohvalla

Joulukuusen virkaa toimitti keittiön viherkasvi, tee edusti glögiä ja riisikakut pipareita. Asukkaat jakoivat lahjoina talosta löytyneitä tavaroita, joko omia, lahjan saajan itsensä tai BB:n taloon toimittamaa. Joulufiilis täytti hetkellisesti talon ja asukkaat olivat hyvällä tuulella, mutta kaikki ei ollut siltä miltä näytti.

Ensilumi satoi BB-talon pihaan. Olli-Pekka ja Vili lumitöissä. Kuva: © Nelonen Media.
Ensilumi satoi BB-talon pihaan. Olli-Pekka ja Vili lumitöissä. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother hämmensi jälleen pakkaa ja julisti BB-taloon nurinkurinpäivän. Kaikki asiat tehdään väärinpäin, kuten esimerkiksi juodaan lautaselta, syödään lasista, puetaan vaatteet väärinpäin ja kävellään takaperin. Tunnelma laski päivätehtävän myötä ja asukkaat alkoivat enenevissä määrin makoilla ja olla hiljaa aktiivisen aamupäivän jälkeen.

Päivää sähköisti kauden viimeiset nimeämiset, jotka käynnistyivät iltapäivällä. Toiseksi viimeisen viikon nimeämiset ovat valenimeämiset, eli niillä ei ole mitään merkitystä. Oikeasti kaikki asukkaat ovat äänestyksessä, jossa katsojat saavat nimetä kaksi eniten ääniä saanutta asukasta häätöäänestykseen. Asukkaat häätävät sunnuntain suorassa lähetyksessä yhden asukkaan talosta. Kyseessä on siis käänteinen häätökäytäntö päivän teeman mukaisesti.

Asukkaat eivät luonnollisestikaan tiedä näistä käänteistä mitään. Julia epäili, että tämän viikon nimeämiset saattaisivat olla valenimeämiset ja ne saatettaisiin näyttää asukkaille televisiosta, mutta mitään varmuutta tästä ei ollut. Myöskään häätökäänteestä ei ole asukkaille kerrottu, vaan se paljastetaan asukkaille vasta sunnuntaina suoran lähetyksen aikana.

Arttu spekuloi aiemmin tällä viikolla mahdollisuudesta, että asukkaat häätäisivät jonkun, mutta tämä ajatus tyrmättiin yksimielisesti muiden toimesta. Asukkaat ovat myös heitelleet sunnuntaina häädettävien asukkaiden määrää ja Artun mielestä vain yksi lähtee sunnuntaina, mutta Paula oli sitä mieltä, että kaksi lähtee ja Vili arveli, että kahden tai kolme häädettävän.

Nurinkurinpäivä toi asukkaille myös mieleen, mitä jos jo tänään perjantaina joku häädetään. Nimeämisten ollessa käynnissä häätökäytävän valot syttyivät ja Paulalle ja Vilille tuli mieleen, että suoraan nimeämisten perusteella joku häädetään.

Spekulaatioiden määrää on myös lisännyt se, että Big Brother on kuulutellut päivän aikana talosta toisella viikolla häädetyn Minnan nimeä useaan kertaan. Asukkaat ovat aiemmilla viikolla kehitelleet useita salaliittoteorioita ja yksi niistä on ollut Minnan paluu taloon.

Minnan nimen ohella BB on soittanut taloon useaan kertaan musiikkipätkää, jossa kuuluu asukkaiden ääniä. Tämä on nostattanut asukkaiden uskoa bileisiin illalla. Musiikki on Absurdilandian tunnusmusiikki ja asukkaiden piti suunnitella itselleen absurdi liike tai tehtävä aina, kun BB soittaa tunnusmusiikin.

Perjantai jatkui BB-talossa absurdeissa tunnelmissa - sananmukaisesti.


Tulosta   Sähköposti